Fyra med uteplats i sydvästläge och villakänsla!

Mölndal - Kvarnbyn, Mölndal

Kvarnbyvallen 5

Utgångspris
4 995 000 kr
Avgift
5 175 kr
Antal rum
4
Typ
Bostadsrättslägenhet
Hiss
Ja
Boarea
101 kvm

Visning

 • söndag 5/4, KL 14:15 - 14:45

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Boka visning

Fyra med uteplats i sydvästläge och villakänsla!

En stor och rymlig fyra om ca 101 kvm. Tre bra sovrum, två badrum, kök och vardagsrum i en öppen och social planlösning samt en uteplats i sydvästläge

 • Ansvarig mäklare

  Daniel Adelsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-706 83 51

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

En bostad med villakänsla!. Kvarnbyvallen 5 - Bjurfors
En bostad med villakänsla!
Interiörbild. Kvarnbyvallen 5 - Bjurfors
...med naturen utanför. Kvarnbyvallen 5 - Bjurfors
...med naturen utanför
Uteplatsen har ett skönt sydvästläge!. Kvarnbyvallen 5 - Bjurfors
Uteplatsen har ett skönt sydvästläge!
Perfekt för soliga sommardagar. Kvarnbyvallen 5 - Bjurfors
Perfekt för soliga sommardagar
Ett stilrent kök som går i vitt - marmorskivan ger ett exklusivt intryck. Kvarnbyvallen 5 - Bjurfors
Ett stilrent kök som går i vitt - marmorskivan ger ett exklusivt intryck

Beskrivning

Beskrivning

Välkomna till en mycket ljus och fin nyproducerad fyra 2017. Huset är högt och fritt beläget och har en uteplats i sydvästläge. Kvarnbyvallen erbjuder ett modernt och bekvämt boende i en anrik miljö där Mölndals historia och ursprung ständigt gör sig påmind.

Lägenhetens välplanerade ytor har genomgående hög standard och moderna materialval. Stora fönsterpartier skapar ett fint ljusflöde över parkettgolvet och den öppna planlösningen mellan vardagsrummet och köket från Marbodal och stenskiva i marmor. Vidare är bostaden planerad med tre rymliga sovrum, två stycken helkaklade badrum med golvvärme varav en med tvättavdelning. I hallen finns en skjutdörrsgarderob som underlättar förvaringen.

Här bor man med alla tänkbara bekvämligheter och det är bara att flytta in!

Interiör

Välkomna till denna ljusa och välplanerade fyra. Bostadens ca 101 kvadratmetrar är planerad enligt följande:

Vi kliver in i denna underbara fyra. Ytterkläderna kan vi hänga av oss direkt till vänster i skjutdörrsgarderoben med praktisk inredning från Elfa. Här ryms även en hallmöbel för den som önskar. På golvet ligger ett parkettgolv i vitlaserad ask som är genomgående i lägenheten. Väggarna är alla målade i vitt.

Vi går vidare in mot köket och vardagsrummet. Som tack vare sin öppna planlösning ger stora sociala ytor. Här finns gott om plats för att duka upp för större middagar. Vardagsrummet är lättmöblerat och här ryms både soffa samt tv-möbel. De stora fönsterpartierna i två väderstreck ger rummet ett härligt ljus.

Köket som är från Marbodal är stilrent inrett. De vita luckorna skapar en lyxig känsla tillsammans med bänkskivan i marmor som även snyggt går upp på väggen. Det finns gott om arbetsyta och kökets alla redskap får enkelt plats i skåpen. Den maskinella utrustningen är från Siemens och består av spishäll, fläkt, två kombinerade kyl/frys, kombinerad ugn/mikro och mikro i bekväm arbetshöjd samt en integrerad diskmaskin. Blandare från Tapwell. Det är härifrån som vi når bostadens soliga uteplats. Uteplatsen är stor och rymmer en loungegrupp eller en sittgrupp. Ett högt och fritt sydvästläge med många soltimmar. Föreningen har skickat in bygglovshandlingar för inglasning av uteplatsen.

Huvudsovrummet är bra i storleken och har fönster i två väderstreck. Här finns plats för en dubbelsäng med tillhörande sängmöbler samt en byrå. Kläderna förvarar vi enkelt i skjutdörrsgarderoben.

Bostaden har ytterligare två bra sovrum. Dessa används idag som barnrum och rymmer både säng, skrivbord samt förvaringsmöbler. Även här vita väggar.

I hallen når vi bostaden båda badrum. Det största är stilfullt inrett med vitt kakel samt ett klinkergolv med carrara motiv. Badrummets utrustning är badkar, toalett, handfat med kommod samt ovansittande spegel. Här finns även en tvättsektion med förvaringsskåp samt med en praktisk arbetsbänk över tvättmaskinen och torktumlaren. Spotlighten i taket ger ett behagligt ljus.

Det mindre badrummet nås direkt till höger från entrén. Detta badrum går i samma färgval som det stora. Badrummet är inrett med toalett, badrumsskåp, handdukstork, handfat med kommod och ovansittande spegel samt en dusch med glasdörrar.

Varmt välkomna på visning till Kvarnbyvallen 5!

Fakta

Uteplats/balkong

Uteplats om 14 kvm, läge väster. Föreningen har skickat in bygglovshandlingar för inglasning av uteplatsen.

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns förråd, barnvagnsrum, rullstolsförråd och cykelförvaring.

TV/bredband

Telia Triple play med bredband, fast telefoni och tv. (Obligatorisk månadsavgift om 220 kr).

Parkering

35 parkeringsplatser. Går att hyra för 500 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö.

5 parkeringsplatser med eluttag. Går att hyra för 600 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö.

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 175 kr

Inkl. värme och kallvatten. Obligatoriskt tillägg för Telia Triple play, 220 kr/mån

Ekonomi

Andel i föreningen
3,18%
Pantsatt
Ja

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
350 kr
Försäkring
205 kr
Vatten/Avlopp
235 kr
Summa
790 kr

Kostnader skall ses som ett riktvärde.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggår
2017
Uppvärmning
Fjärrvärme, vattenburen med radiatorer
Ventilation
FTX

Bostadsrättsförening

Namn
Tribunen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Brf Tribunen förvärvade del av fastigheten Trädgården 1:130 år 2016. Fastigheten färdigställs under fjärde kvartalet 2016 genom JM AB. Föreningens fastighet består av tre flerbostadshus i 5 våningar med totalt 39 bostadsrättslägenheter. Föreningen disponerar över 35 parkeringsplatser varav fem med motorvärmare.

För mer information se föreningens hemsida:
https://www.jm.se/bostader/sok-bostad/vastra-gotaland/molndal/kvarnbyvallen/tribunen/

Övrigt

Området som knyter ihop nutid med historia heter Kvarnbyn. Ett lugnt och charmigt område där forsen dånar lika självklart idag som för 1000 år sedan. Det var då man började tämja vatten för att mala säd. Idag finns här charmiga trähus, museum och fik utmed de branta klippkanterna. Kvarteret ligger bara några hundra meter från Mölndals Centrum med ett utbud av butiker och övrig service. Både buss- och spårvagnshållplatser finns på gångavstånd samt pendeltåg. Kvarnbyskolan ligger i anslutning till området, låg- och mellanstadieskolan ligger närmast i Rävekärr och på Glasberget.

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
4 995 000 kr
Lägenhetsnummer
51102
Våningsplan
0*
Hiss
Ja
Rum
4
Sovrum
3
Boarea
101 kvm**

* Markplan

** Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
C
Energiförbrukning per kvm och år
63
Energideklarationsdatum
2017-10-12

Länkar

Området

Mäklaren om Mölndal

På bara tio minuter från Göteborg finner du allt som Mölndal har att erbjuda. Här finns historia, kultur, naturupplevelser och flera fina bostadsområden att bosätta sig i. Naturen och storstan är lika nära. Om du bor i Mölndal så bor du också i en dynamisk storstadsregion men i en miljö där proportionerna är lagom och takten lite lugnare.

SERVICE OCH UTBILDNING
I Mölndal finns bra service i form av butiker, bibliotek, apotek, banker, sjukhus/vårdcentraler etc. Här finner man ett stort utbud av förskolor och grundskolor.

HISTORIA
Mölndal är en stad med underbar natur och mycket historia. Här kan du hitta spår efter tidigare generationer. Muséerna i Kvarnbyn gör bygdens historia levande. Där dånar forsen lika självklar idag som för 1000 år sedan då man började tämja vatten för att mala säd. Nu trängs industribyggnader med pittoreska trähus utmed de branta klippkanterna. Gunnebo Slott och Trädgårdar från 1700-talet ger generösa upplevelser för alla sinnen och ligger i grönskan mellan Stensjön och Rådasjön.

NATUR OCH FRITID
Upplevelser för den aktive finns alltid nära. Mölndal är rikt på sjöar och vattendrag. Stensjön t.ex. har förbindelse med Rådasjön via Stålloppet där den trolska naturen lockar till spännande upptäcktsfärder med kanot. Det finns flera badplatser med stor variation och till salta bad är det bara 15 minuter. Sportintresset är stort i Mölndals kommun och många mölndalsbor är aktiva idrottsutövare. Här finns också Åbytravet vilken är Sveriges näst största travbana som lockar ca 260.000 besökare varje år.

NÄRINGSLIV
I kommunen finns ett välutvecklat och diversifierat näringsliv. Företagsstrukturen har en tydlig profil som domineras av elektronik, läkemedel, medicinsk teknik, hygienartiklar, papper, kemiska produkter, livsmedel samt handel. Stora företag som är rotade i Mölndal är bland annat Astra Zeneca, Santa Maria och SCA.

KOMMUNIKATIONER
Mölndal har ett strategiskt läge i nära anslutning till de större kommunikationslederna E6, E20/Söderleden, västkustbanan samt Kust till kust-banan. Busstrafiken i Mölndal är väl utbyggd och från Mölndals innerstad går spårvagnar och bussar till Göteborg. Pendeltåget från Göteborg Centralstation mot Kungsbacka stannar i Mölndal, Kållered och Lindome.

Köpa eller sälja bostad i Mölndal? Kontakta våra mäklare i Mölndal! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Kvarnbyvallen 5

Kvarnbyvallen 5,
431 34 Mölndal

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare har vi nya rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi övergår från öppna till endast förbokade visningar med få deltagare. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Daniel Adelsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-706 83 51

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Mölndal - Kvarnbyn, Mölndal

  Budgivning pågår
  Adress
  Kvarnbygatan 45
  Utgångspris
  3 495 000 kr
  Månadsavgift
  4 172 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  82 kvm

  Visning: 2020-04-14 17.30 Boka här

 • Bostadsrätt

  Mölndal - Kvarnbyn, Mölndal

  På förhand
  Adress
  Görjelycksgatan 29
  Utgångspris
  3 495 000 kr
  Månadsavgift
  5 299 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  65,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!