Magnifikt läge vid västerhavet

Hälleviksstrand, Orust

Barrevik 151

Utgångspris
6 750 000 kr
Antal rum
4
Tomtarea
725 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea
82 kvm

Magnifikt läge vid västerhavet

Precis vida havet med den vackraste av utsikter över skärgårdslinjen och Kråksundsgap

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Vi har nu nöjet att kunna presentera denna unika fastighet med ett fantastiskt läge precis vid havet. Du ser härifrån ut över en av de vackrare delarna av kusten som vårt område har att erbjuda. Här lever du långt ifrån vardagens stress i en miljö som är en lisa för själen. Ingen solnedgång är den andra lik och det är svårt att slita sig från denna tavla som aldrig upprepar sig. Som tur är har du samma ljuvliga utsikt även inifrån huset. Lika underbart som det är att sitta på altanen en sen sommarkväll och njuta av skådespelet, lika mysigt är det att krypa upp i soffan en stormig kväll och förundras av naturens krafter samtidigt som brasan värmer intill. Sommarens lata dagar är här totalt bekymmersfria då det största beslutet troligen är om du ska gå de få stegen till sandstranden när det är dags för ett dopp eller om du ska gå ut på bryggan för att hoppa i. Längs vägen går du förbi de pittoreska sjöbodarna och båtarna som guppar i den lilla hamnen. När du börjar längta efter lite mer liv och rörelse finns Mollösund på cykelavstånd. Även bussen finns att välja på om solen är för varm.

I området finns flera av Orusts pittoreska samhällen. Mollösund, Edshultshall, Hälleviksstrand och Nösund ligger bara några minuter bort. Läget är också optimalt då du når Göteborg på drygt en timma och därför lätt kan pendla härifrån för att förlänga säsongen.

Interiör

Du välkomnas in i huset av en ljus hall med vita väggar. På golvet ligger vitlaserat trägolv som sedan återfinns i övriga rum och skapar en harmonisk och smakfull grund i huset. Till höger har du det välplanerade köket med matplats som vetter mot den vackra havsvyn. Köket är utrustat med kyl, frys, diskmaskin och spis och har gott om förvaringsmöjligheter. Innanför köket hittar du två av husets sovrum. Båda är ljusa och harmoniska och inredda med dubbla garderober. Det ena vetter mot havet och det andra mot trädgården men erbjuder även det en havsglimt.

Med ingång från både kök och hall ligger vardagsrummet längst in i huset. Det rymliga rummet har lätt plats för både matmöbel och soffgrupp och domineras av en stor fönstervägg mot havet. Här finns utgång till den stora altanen som har ett perfekt läge rakt i väster. Altanen är delvis under tak vilket ger ett fint skydd både mot regn och mot solens hetaste strålar.

Tillbaka i hallen hittar du husets tredje sovrum. Här finns utrymme att möblera med dubbelsäng och du har två inbyggda garderober. I rummet finns utgång till en skyddad del av trädgården dit solen når först på morgonen och skapar en perfekt frukostplats. Öppna dörren när du vaknat och njut av fåglarnas kvitter i buskaget utanför och doften av gräs och hav!
Husets badrum är superfräscht och inrett med kakel och klinkers i vitt och turkost. Handdukstork, golvvärme och vädringsfönster höjer komforten och här finns även tvättmaskin.

Utvald detaljbild ej bildlista Utvald detaljbild Utvald detaljbild ej bildlista

Fakta

Fastighetsbeteckning

Barrevik 1:80

Övriga byggnader/utrymmen

Huset har en rymlig vidbyggd carport som byggts in.

TV/bredband

Fiber

Ekonomi

Taxeringsvärde
3 015 000 kr
Byggnadsvärde
1 212 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 349 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 plan
Byggår
1986
Fasad
Trä
Grund
Torpargrund
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
El
Takbeklädnad
Betongpannor
Fönster
3-glasfönster

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten och avlopp. Värmekabel i ledningar in.

Energideklaration

Utförd
Behövs ej

Ombyggnad, Renoveringar

Huset renoverades cirka 2014-2015. Då renoverades både exteriör och interiör.

Tomt

Enligt kommunen är fastigheten 1:75 som ligger framför denna tomt allmän platsmark som inte får bebyggas enligt rådande detaljplan.

Planbestämmelser

Byggnadsplan

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
6 750 000 kr
Rum
4
Sovrum
3
Boarea
82 kvm*
Tomtarea
725 kvm

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Driftskostnad (per år)

Sotning
1 750 kr
Hushållsström
10 153 kr
Försäkring
2 195 kr
Samfällighetsavgift
400 kr
Renhållning
1 182 kr
Vatten/Avlopp
7 243 kr
Summa
22 923 kr

Pantbrev

Det finns 3 st pantbrev uttaget om sammanlagt 3 910 000 kr

Länkar

Området

Att bo i Orust kommun

Orust är västkustens största och Sveriges tredje största ö med 15 300 bofasta personer. Under sommarhalvåret dubblas siffran genom fritidsboende och turister. Till Orust hör en levande skärgård med vackra och populära öar som Gullholmen, Käringön, Malö och Flatön.

Du ges möjlighet till ett tryggt boende nära skolor och samhällsservice omgiven av ett storslaget natur- och kulturlandskap. På Orust harmonierar landsbygd med tätorter och charmfulla fiskesamhällen. Du hittar höga berg, nakna klippor, lummiga skogar och sandstränder. Du kan med lätthet vara bofast på Orust och pendla till arbete på annan ort genom väl utvecklade kommunikationer både norr- och söderöver.

Bo på Orust
Det är populärt att bo på Orust. Var du än befinner dig är havet inte långt borta och Orust har dessutom en levande landsbygd med kött- och mjölkproducerande bönder. Du kan välja att bo i eget hus i något av de små samhällena eller på landsbygden eller i bostads- och hyresrätter nära samhällskärnorna. Orust kommun har en aktiv samhällsplanering. Bebyggelsen ökar, dock alltid med hänsyn till kulturlandskapet och byggnadstraditionen såväl som miljön, naturliga kretslopp samt resurs- och energihushållning.

Samhällsservice
Samhällsservice finns inom räckhåll för alla. I kommunhuset i Henån får du hjälp med information kring det mesta som rör kommunen. I Henån, som är kommunens centralort, finns också bl.a. vårdcentral och apotek. Orust har också arbetsförmedling, försäkringskassa, postcentral, banker och butiker. Här finns flertalet förskolor, grundskolor och gymnasium. För äldre Orustbor finns äldreboenden med hög standard samt flera trivsamma områden med pensionärslägenheter.

Kultur och nöjen
Utbudet av kultur och nöjen är rikligt. Restauranger, caféer, campingar, museer, gallerier och många andra ställen finns runtom på ön. Flertalet trevliga och välbesökta arrangemang ordnas, bl.a. Taubespelen på Ängön och musikkvällar på Slussens pensionat som varje år gästas av rikskända artister.

Du kan också spela golf på Orust. Det finns två artonhåls golfbanor, Morlanda i väster och Allmag i öster.

Billigt och bra handlar du på Orust egna Ullared – Göksäter.

Köpa eller sälja bostad i Orust kommun? Kontakta våra mäklare i Bohuslän! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Barrevik 151

Barrevik 151,
47494 Hälleviksstrand

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy