Henån, Orust

Röra-Röd 749

Såld, 2019-08-02
Slutpris
2 550 000 kr
Antal rum
34
Typ
Gård
Areal
2,5 ha

 • Ansvarig mäklare

  Erik Wahlbro

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 0739-23 83 83

 • Extra kontaktperson

  Sigvard Ekberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 0731-51 15 04
  Telefon: 0304-40 02 01

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till Röra-Röd 749!. Röra-Röd 749 - Bjurfors
Hela sju hus på gården.. Röra-Röd 749 - Bjurfors
. Röra-Röd 749 - Bjurfors
. Röra-Röd 749 - Bjurfors

Huvudbyggnad från början av 1900-talet

Fristående solpaneler samt på taket till ladan. Röra-Röd 749 - Bjurfors
På altanen kan man njuta av solen under större delen av dagen.. Röra-Röd 749 - Bjurfors

Området

Att bo i Henån

Henån på nordvästra Orust är kommunens centralort. Orten som förknippas med båt och hav har fått sitt namn efter den å som rinner genom orten och ut i havet.

Samhället började växa fram vid mitten av 1800-talet kring nyetablerad handel och gästgiveri och Henån var den första badorten i kommunen dit badgästerna kom för rekreation i varm- och kallbadhus. Ångbåtsförbindelse gjorde det lätt att ta sig till olika platser och historien visar att Henåns dåtida handelsbodar tillsammans med turisterna, ökade omsättningen och samhället växte. Efter en tid byggdes hotell, pensionat och värdshus.

I dag har samhället ca 2 000 bofasta. Företagandet är stort och orten är internationellt känd för sin tillverkning av fritidsbåtar på såväl stora som små varv. Båtbyggartraditionen är gammal och orustbåtar står idag för kvalitet. Namn som Hallberg-Rassy, Najad, Nord West och Malö väcker respekt i båtkretsar världen över. Najadvarvet har sin tillverkning i Henån. Varje år hålls här Öppna Varv som är Nordens största flytande båtmässa. Det finns också unik möjlighet att utbilda sig inom båtbyggeri genom Båtbyggarutbildningen i regi av Orust Gymnasieskola.

Den centralt belägna gästhamnen ligger invid Henåns handelstorg med butiker, restauranger och caféer i trevlig atmosfär. Här finns också kommunhus, kulturhus, bibliotek, vårdcentral, tandvård, apotek, skolor 1-16 år, äldreomsorg, bank, hotell och vandrarhem.

Ortens föreningsliv är blomstrande med många aktiva föreningar som ger invånarna möjlighet till en rik fritid. I Henån kan man njuta av sköna havsbad från vackra naturvikar, solvarma klippor eller från iordningställda badplatser.

Oavsett om det gäller bad, sport eller båtliv är valmöjligheterna många.

Köpa eller sälja bostad i Henån? Kontakta våra mäklare i Bohuslän! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.