Högklassig och hållbar design med material i ljusa toner.

Höviksnäs, Tjörn

Fridhemsvägen - lgh 14

Nyproduktion
Fast pris
3 560 000 kr
Avgift
5 600 kr
Antal rum
4
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
2
Boarea
82,9 kvm

Högklassig och hållbar design med material i ljusa toner.

Klimat- och ekonomismarta lägenheter för en smidig vardag som ger ett litet ekologiskt fotavtryck. Nära natur, hav, samt service och kommunikationer.

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till Brf Gläntan - skyddad och vackert läge mitt i populära Höviksnäs. Fridhemsvägen - lgh 14 - Bjurfors
Välkommen till Brf Gläntan - skyddad och vackert läge mitt i populära Höviksnäs
Fräscha loft med takfönster samt balkong för lgh i plan två. Fridhemsvägen - lgh 14 - Bjurfors
Fräscha loft med takfönster samt balkong för lgh i plan två
Interiörbild. Fridhemsvägen - lgh 14 - Bjurfors
Härliga uteplatser för lägenheter i markplan. Fridhemsvägen - lgh 14 - Bjurfors
Härliga uteplatser för lägenheter i markplan
Planritning. Fridhemsvägen - lgh 14 - Bjurfors
Planritning
Planritning. Fridhemsvägen - lgh 14 - Bjurfors
Planritning

Beskrivning

Beskrivning

BRF Gläntan utgörs av tre bostadshus som alla har egna uteplatser eller balkonger mot grönskan och eftermiddagssolen i sydväst.

Mellan bostadshusen och vägen finns gemensamma entrégårdar med låga komplementbyggnader. Entrégårdarna blir den naturliga mötesplatsen för medlemmarna i BRF Gläntan. Entrésidan knyts samman med den grönskande sydvästra sidan och dess uteplatser genom grusgångar mellan bostadshusen. Från den gemensamma grillplatsen skymtar havet.

I hjärtat av varje lägenhet finns ett centralt rum för mat och umgänge, som vänder sig mot både öst och väst. Det öppna sambandet i lägenheterna ger kontakt med uteplatser och gårdsrum på båda sidor om byggnaden.

På övre plan har lägenheterna sydvästvända balkonger som nås från vardagsrummen. Utöver det ger långsträckta entrébalkonger plats att fånga sol, vädra mattor eller dricka en kopp kaffe i förmiddagssolen. I alla lägenheter på övre plan är rummen för mat och umgänge öppna upp till nock och kryddas av ett loft med takfönster.

På entréplanet har lägenheterna en radhuskänsla med privata uteplatser som ansluter till grönska och omgivande naturmiljö.

Bostäderna i BRF Gläntan är byggda i sunda material och med väl genomtänkta system för uppvärmning och ventilation.

För att minimera påverkan på människa och miljö används lågemitterande material och ytskiktsbehandlingar. Husen byggs i förnyelsebara material som massivträ och träfasader. Tillsammans med solceller på taken och låg energianvändning minimeras husens ekologiska fotavtryck.

För den som är intresserad kommer det att finnas goda möjligheter att odla både i direkt anslutning till husen och i form av odlingslotter i Tångeröds odlingsförening på grannfastigheten.

I Höviksnäs bor man med närhet till det mesta såsom bad- och båtliv med Låkas fina baplats och Höviksnäs småbåtshamn, närbutik, förskolor och skolor t.o.m. åk 9, bibliotek, idrottshall och bra kommunikationer. På några minuters körtid nås Stenungsund med fullt utbud av affärer, service och nöjen samt flera möjligheter för den som ex. pendlar till Göteborg eller Uddevalla. Tåg och bussar trafikerar Stenungsund frekvent.

Varmt välkomna att boka detta unika boende i nyproduktion!

Fakta

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 600 kr

Ekonomi

Andel i föreningen
8,62%

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Fast pris
3 560 000 kr
Lägenhetsnummer
14
Våningsplan
2
Hiss
Nej
Rum
4
Sovrum
3
Boarea
82,9 kvm

Länkar

Området

Att bo i Tjörns kommun

I södra Bohuslän ligger Tjörn som du bl a når från Stenungsund via den karaktäristiska Tjörnbron. Ön är Sveriges sjätte största ö och har en befolkningsmäng om 15 000 personer. Sommartid dubblas siffran av fritidsboende och turister.

På Tjörn har du möjlighet till ett tryggt boende nära skolor och samhällsservice omgiven av ett storslaget natur- och kulturlandskap. Här finns en levande landsbygd i samklang med tätorter och charmfulla fiskesamhällen där fiskebåtarna fortfarande lämnar hamn i ottan. Du hittar höga berg, nakna klippor, lummiga skogar och sandstränder.

Är du entreprenör ges du möjlighet att kunna växa i ett inspirerande och nytänkande företagsklimat. Med 1500 registrerade företag är Tjörn en av de företagstätaste kommunerna i landet. Sjöfrakt, fiske och tursistrelaterade näringar såsom handel och service är de största branscherna på ön.

Du kan också välja att pendla till arbete på annan ort genom väl utvecklade kommunikationer både norr- och söderöver.

Bo på Tjörn
På Tjörn väljer du att bo i eget hus i något av de små samhällena eller på landsbygden alternativt bostads- och hyresrättslägenheter nära samhällskärnorna. Söker du renodlat fritidsboende finns många trevliga och havsnära områden. Tjörns kommun har en aktiv samhällsplanering. Bebyggelsen ökar, dock alltid med hänsyn till kulturlandskapet och byggnadstraditionen såväl som miljön, naturliga kretslopp samt resurs- och energihushållning.

Samhällsservice
Samhällsservice finns inom räckhåll för alla. I kommunhuset i Skärhamn finns Medborgarkontoret som hjälper dig med information om allehanda ting. I Kållekärr, mitt på ön, finns vårdcentral och apotek. Tjörn har också arbetsförmedling, försäkringskassa, postcentral, banker och butiker. Här finns flertalet förskolor, grundskolor och en gymnasieskola med stort programutbud. Tjörn har äldreboenden med hög standard samt moderna, särskilda boenden för funktionshindrade.

Kultur och nöjen
Kulturintresset på Tjörn är stort och i Skärhamn ligger det internationellt kända Nordiska Akvarellmuseet som varje år har tiotusentals besökare. Här finns också åretruntöppna gallerier, restauranger och caféer, bibliotek, biograf och kulturhus.

Köpa eller sälja bostad i Tjörns kommun? Kontakta våra mäklare i Bohuslän! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy