Vacker bergstomt med befintligt fritidshus byggt ca 2018

Limhall, Tjörn

Limhall 108

Utgångspris
2 590 000 kr
Antal rum
1
Tomtarea
1373 kvm
Typ
Fritidshus
Boarea
20 kvm

Vacker bergstomt med befintligt fritidshus byggt ca 2018

Med havsnära läge finns denna stora tomt med bygglov, kommunalt VA. Redan nu finns en mysig ateljébyggnad klar för inflyttning!

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Ateljén smälter vackert in i omgivningen. Limhall 108 - Bjurfors
Ateljén smälter vackert in i omgivningen
Havsnära och harmoniskt. Limhall 108 - Bjurfors
Havsnära och harmoniskt
Tomten sedd uppifrån. Limhall 108 - Bjurfors
Tomten sedd uppifrån
Utvald detaljbild. Limhall 108 - Bjurfors
. Limhall 108 - Bjurfors
. Limhall 108 - Bjurfors

Beskrivning

Beskrivning

På Limhall 108 finns nu en fantastisk möjlighet att bygga ditt drömhus i den vackra miljö som Kyrkesund erbjuder. Tack vare den mysiga ateljén kan du njuta av denna härliga plats redan i sommar samtidigt som du planerar för framtiden. Efter detta blir ateljén ett utmärkt gästboende eller varför inte en bra uthyrningsmöjlighet.

Tomten ligger mycket bra i området och har en generös area. Den inspirerande bergstomten erbjuder spännande möjligheter att skapa ett boende utöver det vanliga. Bygglov finns för ett arkitektritat exklusivt sutteränghus med en övervåning om 159 kvm byggyta och en sutterängvåning om 55,5 kvm byggyta. Sutterängvåningen är en egen enhet och kan passa utmärkt som gästlägenhet eller för uthyrning. Access till övervåningen finns via en diskret spiraltrappa. Kommunalt VA finns inkopplat vid tänkt byggplats.

I ena änden av tomten ligger den vackra ateljén som smälter in i omgivningarna med sitt sedumtak och grå väggar. Ateljén är fullt utrustad med kök och badrum. Ateljén erbjuder ett bekvämt boende för övernattande vänner och familj alternativt en plats för dig själv under byggtiden. Byggnaden är kvadratsmart och välplanerad. Här finns ett allrum med stora fönster mot den generösa altanen framför. I rummet har du plats för bäddsoffa och bord och i den ena änden har du en välplanerad köksavdelning. En rustik bänkskiva i trä erbjuder arbetsyta och integrerad i den finns en spishäll. Du har också goda förvaringsmöjligheter. Intill köket finns ett litet utrymme för jackor och skor. I den andra änden av rummet ligger en klädkammare samt det fina badrummet som har dusch, handfat och toalett. På golvet ligger grått klinkers med bekväm golvvärme inunder. Duschutrymmet har även kaklade väggar.
Under ateljén finns en garagedel med klinkergolv. I dagsläget är det enda som återstår att sätta in garageport. Tills dess fungerar det som ett stort förråd alternativt verkstad under byggtiden.

Kyrkesund är en underbar plats med genuin skärgårdskänsla och närhet till salta bad, småbåtshamnar och restauranger i härlig västkustmiljö till exempel på Härön och i Björholmen. På kort promenadavstånd finner du dels den barnvänliga badplatsen Linneviken med sandstrand och långgrund botten och dels härliga klippbad. Svamprika skogar och trevliga strövområden finns inpå knuten, här kan du vandra utmed havet i kulturrika och levande landskap. Pilane gravfält, Hällene och Björholmen är några av alla de vackra platser som finns inom räckhåll.
Livsmedelsaffär, pendelstation, apotek, postombud, vårdcentral och så vidare finns i Kållekärr endast en knapp mil bort. Det är heller inte mer än en mil in till Skärhamn med stort utbud av såväl nöjen som ytterligare praktiska vardagsinslag. Göteborg når du på bekväma 45 minuter.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Sunna 1:547

TV/bredband

Förberett för fiber

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Tjörn Sunna GA:18, Gemensamhetsanläggning: Tjörn Sunna GA:27, Samfällighet: Tjörn Sunna S:18

Information

Typ
Fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
2 590 000 kr
Rum
1
Boarea
20 kvm
Tomtarea
1373 kvm

Driftskostnad (per år)

Hushållsström
10 644 kr
Försäkring
2 854 kr
Samfällighetsavgift
1 500 kr
Vatten/Avlopp
6 003 kr
Summa
21 001 kr

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten och avlopp.

Tomt

Vid ateljén finns harmonierande odlingslådor byggda och du har även goda odlingsmöjligheter innanför den vackra långa muren som byggts med sten från platsen. Intill ateljébyggnaden finns uppställningsplats för till exempel båt.

Förberett för fiber.

Planbestämmelser

Detaljplan (2007-12-20)

Ekonomi

Taxeringsvärde
711 000 kr
Fastställt
2018
Kod
210, Småhusenhet, tomtmark
Fastighetsskatt/Avgift
7 110 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Pantbrev

Det finns 2 st pantbrev uttaget om sammanlagt 1 500 000 kr

Energideklaration

Utförd
Behövs ej

Länkar

Området

Att bo i Tjörns kommun

I södra Bohuslän ligger Tjörn som du bl a når från Stenungsund via den karaktäristiska Tjörnbron. Ön är Sveriges sjätte största ö och har en befolkningsmäng om 15 000 personer. Sommartid dubblas siffran av fritidsboende och turister.

På Tjörn har du möjlighet till ett tryggt boende nära skolor och samhällsservice omgiven av ett storslaget natur- och kulturlandskap. Här finns en levande landsbygd i samklang med tätorter och charmfulla fiskesamhällen där fiskebåtarna fortfarande lämnar hamn i ottan. Du hittar höga berg, nakna klippor, lummiga skogar och sandstränder.

Är du entreprenör ges du möjlighet att kunna växa i ett inspirerande och nytänkande företagsklimat. Med 1500 registrerade företag är Tjörn en av de företagstätaste kommunerna i landet. Sjöfrakt, fiske och tursistrelaterade näringar såsom handel och service är de största branscherna på ön.

Du kan också välja att pendla till arbete på annan ort genom väl utvecklade kommunikationer både norr- och söderöver.

Bo på Tjörn
På Tjörn väljer du att bo i eget hus i något av de små samhällena eller på landsbygden alternativt bostads- och hyresrättslägenheter nära samhällskärnorna. Söker du renodlat fritidsboende finns många trevliga och havsnära områden. Tjörns kommun har en aktiv samhällsplanering. Bebyggelsen ökar, dock alltid med hänsyn till kulturlandskapet och byggnadstraditionen såväl som miljön, naturliga kretslopp samt resurs- och energihushållning.

Samhällsservice
Samhällsservice finns inom räckhåll för alla. I kommunhuset i Skärhamn finns Medborgarkontoret som hjälper dig med information om allehanda ting. I Kållekärr, mitt på ön, finns vårdcentral och apotek. Tjörn har också arbetsförmedling, försäkringskassa, postcentral, banker och butiker. Här finns flertalet förskolor, grundskolor och en gymnasieskola med stort programutbud. Tjörn har äldreboenden med hög standard samt moderna, särskilda boenden för funktionshindrade.

Kultur och nöjen
Kulturintresset på Tjörn är stort och i Skärhamn ligger det internationellt kända Nordiska Akvarellmuseet som varje år har tiotusentals besökare. Här finns också åretruntöppna gallerier, restauranger och caféer, bibliotek, biograf och kulturhus.

Köpa eller sälja bostad i Tjörns kommun? Kontakta våra mäklare i Bohuslän! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Limhall 108

Limhall 108,
471 90 Kyrkesund

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy