Stilfull villa med fräscht läge

Nordviksberg, Tjörn

Nordviksberg 137

Besiktigad
Utgångspris
5 775 000 kr
Antal rum
7
Boarea
183 kvm
Tomtarea
727 kvm
Typ
Friliggande villa
Balkong
Ja
Terrass/uteplats
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Stilfull villa med fräscht läge

Rymlig villa med vackert utsiktsläge i nyetablerat område. Stora kringbyggda altaner och spännande lösningar gör huset både stilfullt och attraktivt.

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

På härlig färdigplanerad bergstomt med flertalet uteplatser för att följa solen. Nordviksberg 137 - Bjurfors
På härlig färdigplanerad bergstomt med flertalet uteplatser för att följa solen
Fräscha och spatiösa ytor såväl inomhus som utomhus med smidig access mellan miljöerna. Nordviksberg 137 - Bjurfors
Fräscha och spatiösa ytor såväl inomhus som utomhus med smidig access mellan miljöerna
Välkommen till representativa Nordviksberg 137 i ett av områdets bästa läge. Nordviksberg 137 - Bjurfors
Välkommen till representativa Nordviksberg 137 i ett av områdets bästa läge
Exteriörbild. Nordviksberg 137 - Bjurfors
Både väldoftande och välkomnande entré. Nordviksberg 137 - Bjurfors
Både väldoftande och välkomnande entré
Välkommen in till härliga Nordviksberg 137. Nordviksberg 137 - Bjurfors
Välkommen in till härliga Nordviksberg 137

Beskrivning

Beskrivning

I härligt högt utsiktsläge på nyetablerade Nordviksberg står detta hus och väntar på sin nya ägare. Huset bjuder på en spännande planlösning med bl.a. entrésol för övre plan och en magnifik utsikt från flera av rummen. Här är ljust och luftigt och dispositionen är genomtänkt och praktisk. Väl tilltagna och goda sociala ytor samt flertalet trivsamma sovrum. Fräscht och modernt kök i egen nisch med öppen plan mot allrum och matplats på entréplan. Huset har ursprungligen stått som visningshus i Göteborg och har flyttats till sin nuvarande tomt. Därefter har man bl.a låtit bygga de fina altanerna och balkong, anpassade efter både hus och tomt.

Nordviksberg är ett mycket välplanerat, nyetablerat område i ett skönt läge med utsikt över ängar, hav och inte minst vackra Skärhamn som fond i väst. Service, skolor och kommunikation finns inom gång- och cykelavstånd.

Det ligger söder om Skärhamn och består av ett typiskt tjörnlandskap med kala bergspartier och gröna dalgångar med ljung, gärdesgårdar och små vattendammar. När Nordviksberg är färdigt kommer det att inrymma ca 110 hushåll.

Välkommen på visning!

Interiör

ENTRÉPLAN:
Rymlig och ljus hall med klinker på golv som ger praktiskt lättskött yta. Här finns gott om plats för förvaring i stilfull och lättillgänglig garderob bakom skjutdörrsparti. Även plats för upphängning av ytterplagg och uppställning av skor. Hallen leder in till hjärtat av huset och den öppna planen ger överblick över de spatiösa sociala rummen på entréplan. Ekparkett i alla rum, ljusa väggar och härliga fönsterpartier skänker ljus och rymd. Vardagsrum med matplats och snyggt, fullutrustat, beredningskök i smakfull integration gör både vardag och fest praktisk och lättskött. Invid matplatsen ligger en ljuvlig vinterträdgård som övergår i stort altandäck med långsträckt vy ned mot Skärhamns gästhamn. Vinterträdgården är hela 14 kvm stor och har golvvärme samt isolerglas, perfekt när citrusväxter och andra frostkänsliga växter vill flytta in för säsongen. I anslutning till vardagsrummet finns ett härligt rum med rofylld sfär - hemmakontor, gästrum eller bibliotek. Helkaklat hygienutrymme med duschhörna finns att nå vid hallen och vidare in ligger tvättstuga med gott om plats för både klädvård och förvaring.

ÖVRE PLAN:
Härligt luftigt plan med mysigt allrum i entrésol som överblickar bl.a. vardagsrummet i entréplan. Föräldrasovrum med bra rymd och access till stor balkong med mycket vacker utsikt över det levande landskapet med ängar, ljungklädda berg och Skärhamn i bortre vy. Två mindre rum, med helglasade dörrar och franska balkonger, som bjuder en sprakande skön havsutsikt mot obruten horisont. Helkaklat hygienutrymme med duschnisch och hörnbadkar.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Nordvik 1:279

Tomt

Tomtarea 727 m² (friköpt). Lättskött tomt med perenna rabatter, berg i dagen, kullersten, stensättningar och altaner.

Planbestämmelser

Detaljplan (2010-06-17)

Parkering

Plats för 2-3 bilar på uppfart invid huset.

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
5 775 000 kr
Rum
7
Sovrum
3
Max antal sovrum
4
Boarea
183 kvm*
Tomtarea
727 kvm
Trädgård
Ja

* Areauppgifter enligt säljaren

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggår
2017
Fasad
Liggande träpanel
Grund
Betong
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Vattenburen värme via frånluftsvärmepump
Takbeklädnad
Betongpannor
Ventilation
Mekanisk frånluft*
Utvändigt plåtarbete
Plåtisol
Fönster
3-glasfönster isoler
Grundmur
Betong

* Besiktigad: den 5 juni 2017

Huset är ett Myresjöhus modell Kornett. Huset har tidigare varit uppbyggt som visningshus och har demonterats och rests upp på nytt i nuvarande utförande. Det är främst husets ytterväggstomme som återanvänts. Bjälklag och alla innerväggar är platsbyggda samt all inredning och våtutrymmen.

Uteplats/balkong

Spatiösa och stilfulla altaner kring huset. Trevliga planteringar vid husets entré och parkering. Terrass/balkong samt två franska balkonger vid övre plan.

TV/bredband

Öppen fiber

Öppen fiber

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Tjörn Nordvik GA:4, Gemensamhetsanläggning: Tjörn Tubberöd GA:1

Ekonomi

Taxeringsvärde
616 000 kr
Fastställt
2015
Kod
210, Småhusenhet, tomtmark
Fastighetsskatt/Avgift
6 160 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
4
Värme
12 700 kr
Försäkring
2 500 kr
Samfällighetsavgift
1 400 kr
Renhållning
3 500 kr
Vatten/Avlopp
8 000 kr
Summa
28 100 kr

I kostnad för uppvärmning ingår all elförbrukning för hushållet. Då huset är nyproduktion är kostnaderna estimerade och beräknade för familj om två vuxna och två barn.

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
C
Energiförbrukning per kvm och år
50
Energideklarationsdatum
2017-06-05

Området

Att bo i Tjörns kommun

I södra Bohuslän ligger Tjörn som du bl a når från Stenungsund via den karaktäristiska Tjörnbron. Ön är Sveriges sjätte största ö och har en befolkningsmäng om 15 000 personer. Sommartid dubblas siffran av fritidsboende och turister.

På Tjörn har du möjlighet till ett tryggt boende nära skolor och samhällsservice omgiven av ett storslaget natur- och kulturlandskap. Här finns en levande landsbygd i samklang med tätorter och charmfulla fiskesamhällen där fiskebåtarna fortfarande lämnar hamn i ottan. Du hittar höga berg, nakna klippor, lummiga skogar och sandstränder.

Är du entreprenör ges du möjlighet att kunna växa i ett inspirerande och nytänkande företagsklimat. Med 1500 registrerade företag är Tjörn en av de företagstätaste kommunerna i landet. Sjöfrakt, fiske och tursistrelaterade näringar såsom handel och service är de största branscherna på ön.

Du kan också välja att pendla till arbete på annan ort genom väl utvecklade kommunikationer både norr- och söderöver.

Bo på Tjörn
På Tjörn väljer du att bo i eget hus i något av de små samhällena eller på landsbygden alternativt bostads- och hyresrättslägenheter nära samhällskärnorna. Söker du renodlat fritidsboende finns många trevliga och havsnära områden. Tjörns kommun har en aktiv samhällsplanering. Bebyggelsen ökar, dock alltid med hänsyn till kulturlandskapet och byggnadstraditionen såväl som miljön, naturliga kretslopp samt resurs- och energihushållning.

Samhällsservice
Samhällsservice finns inom räckhåll för alla. I kommunhuset i Skärhamn finns Medborgarkontoret som hjälper dig med information om allehanda ting. I Kållekärr, mitt på ön, finns vårdcentral och apotek. Tjörn har också arbetsförmedling, försäkringskassa, postcentral, banker och butiker. Här finns flertalet förskolor, grundskolor och en gymnasieskola med stort programutbud. Tjörn har äldreboenden med hög standard samt moderna, särskilda boenden för funktionshindrade.

Kultur och nöjen
Kulturintresset på Tjörn är stort och i Skärhamn ligger det internationellt kända Nordiska Akvarellmuseet som varje år har tiotusentals besökare. Här finns också åretruntöppna gallerier, restauranger och caféer, bibliotek, biograf och kulturhus.

Köpa eller sälja bostad i Tjörns kommun? Kontakta våra mäklare i Bohuslän! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Nordviksberg 137

Nordviksberg 137,
471 95 Skärhamn

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy