Hoppa till innehåll
Närmsta granne är havet och kajen. Hamngatan 1A - Bjurfors

Spektakulär bryggvilla med egen minimarina

Skärhamn Centralt, Tjörn

Hamngatan 1A

Utgångspris:
19 500 000 kr
Antal rum:
9
Boarea / Biarea:
191 kvm / 191 kvm
Tomtarea:
2090 kvm
Byggår:
1913

Spektakulär bryggvilla med egen minimarina

Bjurfors Beyond presenterar en stor och spektakulär hamnvilla med egen minimarina och långa bryggor i Skärhamn.

Beskrivning

Hamnidyllen i Skärhamn, längst västerut ut på Tjörn, ligger skyddad av mjuka granitkullar. Du ser den stora trävillan nästan direkt, när du svänger in på hamnplanen. Den ligger i ensamt majestät i hamnens ena hörn och vänder sin herrgårdsgula brädfasad ut mot vattnet omfamnad av den egna bryggan. Utsikten mot solnedgången och skärgården är helt fri.

Närmsta grannar är havet och kajen – den helt unika platsen liknar mest en liten marina med plats för många båtar och soligt bryggliv.
Det tidstrogna tegeltaket, takkuporna, räcket vid takterrassen och de småspröjsade fönstren vittnar om ett hus från 1910-talet. Från stora fönsterpartier ser du ut över den levande båthamnen – utsikten är helt fri och solnedgångarna är inte sällan exceptionella. Vännerna kan lägga till med sina båtar i kvällssolen; vid den 70 meter långa bryggan. Långbordet står dukat på bryggan och klipporna är ännu varma efter dagens sol. Utöver de sällsynt stora och ljusa sällskapsytorna i öppen planlösning med köket finns sex stora sovrum; två av dem med badrum en suite. Villan har bland annat takterrass, sällskapsytor i nivå med bryggan, relaxavdelning med dubbla duschar och en större bastu. Den stora glasverandan i rakt västerläge har fått en marin ton. Detta hem är helt präglat av livet alldeles vid vattnet; med båt- och vattensport och kvällspromenader längs kajerna i det levande och pittoreska kustsamhället.

Interiör

Parkera på den lilla rundade hamnplanen som tillhör huset. Vid knuten leder en trappa upp till villans entré på bakre långsidan som ligger skyddad av plank. Skärhamns vita kyrktorn sticker upp en bit bort.

ENTRÉHALL
Den stora treplansvillan med nio rum tar emot med hallens höga sadeltak över en vitpigmenterat fint golv som försvinner ut i planet. Ljuset faller in från två fönster över rummets bröstpanel. En klädkammare trollar snabbt bort familjens seglarvästar, skateboards och gympaskor innan gästerna ringer på. Till höger ligger planets stora sovavdelning med badrum.

SÄLLSKAPSYTOR
Bakom ett högt dörrvalv sträcker ekparketten ut över de överraskande stora och ljusa sällskapsytorna i öppen planlösning med köket. Ytorna har massivt ljus från tre väderstreck. Den blonda miljön präglas av ett rustikt paneltak och vita snickerier. Det första intrycket är smått dramatiskt – känslan är stark av stora och ljusa rumsvolymer. De många fönsterpartierna kompletterar känslan med den helt fri utsikten, högt över hamnens stilla vatten.

KÖK
Den långa köksön, med dubbla gasspisar från klassiska SMEG och fläktkåpor i rostfritt, för tankarna till ett mindre restaurangkök. Detta är ett kök skapat av en familj med större matlagningsintresse än normalt. Inredningen går i formrent vitt med inslag av vitrin och med en blinkning till husets rustika ursprungsmiljö. Här finns metervis med arbetsytor inramade av stänkskydd i vitt kakel. Köket är bland annat utrustat med tre separata diskhoar, frys med isvatten och vinkyl. Vitvarorna är integrerade. På köksöns barhäng väntar fördrinkar och tilltugg på kvällens middagsgäster.

MATSALSDEL
På andra sidan köksdelen öppnar sig parkettytorna. Här finns en naturlig matsalsdel, för att inte säga mindre festsal. Detta är platsen för riktigt stora middagar med halva släkten runt bordet, men också för fest och dans.

GLASVERANDA
Låt gästerna mingla ut på den stora verandan med småspröjsat glas i tre väderstreck. Det nåtade trägolvet samt panelen på väggarna och det svagt sluttande taket, för tankarna till en internationell hamnrestaurang. En varm sommarkväll, med de stora glaspartierna ut över den egna bryggan på vid gavel, är atmosfären oerhört speciell. Ljudet av vågor och doften av hav tränger in. Enstaka båtar glider sakta in mot kajen på andra sidan. Här sitter du på första parkett med ingenting mellan dig och de ofta spektakulära solnedgångarna.

SOVRUM
Tillbaka i hallen ligger planets största sovrum en suite med litet hörnbadrum med wc, handfat och massagedusch. Här ligger ekparkett och det stora, tredelade fönsterpartier öppnar en hög och fri utsikt över hamnen. Kvällstid glittrar ljusen från andra sidan.

BADRUM
I en passage från hallen, bakom en spegeldörr, ligger ett stort badrum. Här finns rustik klinker och helkakel, wc, kaklad duschalkov med dubbla duschar, samt dubbla handfat i lång handfatskommod. Från fönstret ser du ut över hamnen.

TRE SOVRUM
Passagen förbinder till tre stora barn-, gäst eller arbetsrum, vardera med plats för dubbelsäng. Ett av rummen har ljus från två håll och utsikt över hamnlivet. De två andra ligger vända mot villans baksida.

BADRUM
Följ trätrappan i hallen upp till villans övre plan. Ett plankgolv breder ut sig under snedtak med panel, öppet upp till nock. Den långa hallen förbinder till vänster till planets badrum med wc, handfat och kaklad duschalkov.

GAVELRUM
I hallen finns garderober och längst till vänster ett charmigt gavelrum med sadeltak, parkett och stort fönsterparti in mot hamnplanen.

MASTER BEDROOM
I mitten av hallen överraskar villan med ett stort och ljust master bedroom med fönsterpartier i den dubbla takkupan. Utsikten över hamnen blir om möjligt än mer fri. Här finns ett vitpigmenterat ekparkettgolv och hel garderobsvägg med skjutdörrar.

TAKTERRASS
Två dubbla glasdörrar i sovrummet leder ut till den långa takterrassen med trädäck och vita träräcken i tidstrogen stil. En varm sommarnatt här ute, när livet i den lilla hamnen har lagt sig till ro, är atmosfären nästan kontinental under stjärnorna. Nedanför dig ligger den egna lilla hamnen inramad av bryggor.

BADRUM EN SUITE
Med direkt access från sovrummet ligger ett mycket sobert badrum med grafitgrå klinker, svart handfatskommod med dubbla handfat samt vitt helkakel i duschalkoven bakom glasdörr. Ett högsmalt fönster vetter ner över vattnet.

VINKÄLLARE
Nedanför trappan i hallen ligger nedre planets fina vinkällare i traditionell stil. Här finns rustik klinker och murade vinfack under ett välvt och putsat tak. Ett levande ljus vid vinprovningen skapar en nästan historisk atmosfär.

GROVENTRÉ
En dörr i hallen mynnar ut till entrétrappan intill parkeringen. I hallen finns även bra förvaring i skjutdörrsgarderober.

SÄLLSKAPSYTOR
Nedre planets sällsynt stora sällskapsytor för tankarna till en restaurang eller klubb – här finns bland annat en bar med vask. Här nere har det lite ruffa taket med synliga bjälkar plockats fram. De fria parkettytorna sträcker ut längs vita väggar med många fönsterpartier.

BRYGGA
Utanför löper de långa bryggorna (totalt 70 meter) och en varm kväll står glaspartierna öppna ut mot hamnen. Längst bort i rummet leder glaspartierna ut till en del av bryggan som ligger under tak, här känns kräftskivan obligatorisk. Sommartid flyttar familjen ut på de stora bryggorna med sol hela dagen. Allt är skapat för ett aktivt liv vid havet, med båt- och vattensport – från gryningens fisketur till kvällens försök att få upp ungarna ur jollar och kajaker.

RELAX & BASTU
Bakom baren finns en stor klinkeryta med ingång till dubbla duschalkover och en större bastu med glasväggar. Härifrån har du bara några steg ut på bryggan och doppet från bryggan.

TVÄTTSTUGA
Villans stora tvättavdelning innehåller bra med arbetsyta, vask, förvaring och flera maskiner. Intill ligger ett wc med handfat.

Ansvarig mäklare

Film

Hamngatan

Bilder

  • Närmsta granne är havet och kajen
  • Plats för många stora båtar
  • Soligt bryggliv
  • Livet vid havet
  • Härliga vyer
  • Njutbara sällskapsytor
  • Sovrum på vindsplan med hygienutrymme
  • Missa inte denna idyll!
  • Fastighetskarta

Fakta om bostaden

Fastighetsbeteckning

Tubberöd 1:29

Planbestämmelser

Byggnadsplan

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Tjörn Tubberöd GA:1 ändamål: Vägar

Last: Avtalsservitut: Gång-Och Cykelväg Mm, 14-IM3-99/1600.1

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
19 500 000 kr
Rum
9
Antal sovrum
6
Max antal sovrum
7
Boarea
191 kvm*
Tomtarea
2090 kvm
Biarea
191 kvm

*Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
2 plan med inredd vind
Byggår
1913
Fasad
Trä
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Vattenburen värme med radiator.
Takbeklädnad
Takpannor
Utvändigt plåtarbete
Hängrör, stuprör m.m
Fönster
3-Glas

Fastigheten är uppvärmd året runt.

Energideklaration

Utförd
Behövs ej

TV/bredband

Tv och bredband via fiber

Inskrivna servitut och övriga gravationer

Avtalsservitut Gång- Och Cykelväg Mm

Ekonomi

Taxeringsvärde
2 944 000 kr
Byggnadsvärde
1 082 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 524 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Driftskostnad (per år)

Värme
35 004 kr
Samfällighetsavgift
1 450 kr
Renhållning
2 996 kr
Vatten/Avlopp
7 090 kr
Summa
46 540 kr

VA Grundavgift för VA = 7090 (förbrukning tillkommer)
23 336 x 1,5kr = 35 004
I uppvärmning ingår även hushållsel

Pantbrev

Det finns 4 st pantbrev uttaget om sammanlagt 5 725 000 kr

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten och avlopp.

Länkar

Om Skärhamn Centralt

Att bo i Skärhamn

Skärhamn är Tjörns centralort och är en levande och attraktiv tätort med drygt 3000 invånare. Orten ligger på Tjörns västsida skyddad innanför de bohuslänska skären som också har givit upphov till namnet.

Här har rederinäring, fisk- och sillberedning varit av stor betydelse för ortens utveckling och traditionen har anor långt bak i tiden. I dag är inriktningen inom offshore och shipping stor och flera rederier verkar lokalt på platsen.

Företagarandan är stor vilket resulterar i ett stort utbud av service året runt och här finns många kultur- och fritidsaktiviteter. Turismen är en viktig del av samhällsutvecklingen och sommartid sjuder orten av liv för att under resten av året fungera som en trevlig och modern småstad. I Skärhamn frodas båtlivet och den populära gästhamnen är känd för sin goda service och höga standard. Här erbjuds förutom förnöjsamma inslag som havsnära restauranger, shopping, bad och båtliv även praktiska inslag som kommunhus, skolor, barnomsorg, äldreboende, bibliotek och banker.

I Skärhamn finner du också det välrenommerade Nordiska Akvarellmuseet som är en mötesplats kring konst och lockar såväl utställare som besökare från hela världen.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Skärhamn? Kontakta våra mäklare i Bohuslän! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Hamngatan 1A

Hamngatan 1A

47132 Skärhamn

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Finansiering

Vi har ett nära partnerskap med SEB Private Banking för att ge dig det bästa affärsläget. Som Private Bankingkund hos SEB får du ett individuellt erbjudande och en personlig kontakt som ser till helheten utifrån dina finansiella behov.

Läs mer om Private Banking

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp med en boendekalkyl. När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Jag är intresserad av Hamngatan 1A

Vi matchar köpare med rätt bostad

Med en bred lokal närvaro i Sverige, ett internationellt nätverk, samt ett eget register med aktiva intressenter och investerare – har vi förutsättningar att matcha rätt bostad med rätt köpare.

Anmäl intresse - Bjurfors Beyond
SE ALLA BOSTÄDER BJURFORS BEYOND