Modern funkis anno 2020 med högt och fritt läge i den nyetablerade familjeidyllen Sundsstrand

Sundsstrand, Uddevalla

Byhagsvägen 10

Besiktigad
Nyproduktion
Utgångspris
5 750 000 kr
Antal rum
4
Boarea
138 kvm
Typ
Friliggande villa
Terrass/uteplats
Ja
Tomtarea
1034 kvm

Modern funkis anno 2020 med högt och fritt läge i den nyetablerade familjeidyllen Sundsstrand

Härlig villa med ultramoderna inslag utan avkall på hemtrevnad. Här samsas goda funktioner med kvadratsmarta lösningar, fina ljusinsläpp och uteplats.

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Stilfull nyproduktion i härlig funkisanda som för tankarna till den typ av ursprungsfunkis som Bauhausskolan med Walter Groupius i spetsen förtjänstfullt skapade. I detta hus har man låtit sig inspireras av denna hundra åriga era och påfört 2020-talets krav på moderna inslag för att nå en praktisk vardag. Väldisponerade ytor, lättskötta ytskikt och kvadratsmarta lösningar är genomgående inslag. Tre sovrum, kök och allrum, badrum och tvättstuga - allt i ett plan och med god avskildhet till sovrumsavdelningen. Här finns möjlighet att börja bo, och bo in sig, för att senare eventuellt utveckla boendet ytterligare efter tycke, smak och behov. En skön uteplats i befintlig terrass är gjord, i övrigt behöver tomten och utemiljön arbetas vidare med - och möjligheterna är många på den trevliga tomten som kan ge en skön utsikt ner mot Byfjorden och Uddevallabron.

Huset är formgivet och ritat av konstruktör och byggherre. Det är helt gjutet och platsbyggt. Se dokumentation kring byggnadssätt i bilagda pdf:er.

Inom en dryg mil finner du all tänkbar service och det strategiska läget gör att du snabbt når E6 mot såväl Oslo som Göteborg. Till centrala Uddevalla är det endast 10 km, en sträcka du avverkar lätt med cykel på fina cykelvägar. Inom promenad- alt. cykelavstånd ligger Sveriges äldsta bad och kurort, vackra Gustavsberg. Där finns näringsställen med god fika och sjöutsikt och enormt fin miljö med vackra äldre och kulturminnesmärkta hus.

Sundsstrand utanför Uddevalla är ett nyetablerat bostadsområde med skön närhet till naturen och havet. Det ligger mellan Uddevalla centrum, Ljungskile och Torp köpcentrum. En av områdets klara fördelar utöver närheten till god logistik är läget med den magnifika utsikten över Byfjorden och Uddevallabron i väst, fortsättningen av fjorden och Uddevalla i norr samt landskapet som breder ut sig i övriga väderstreck. När du bor i Sundsstrand har du gångavstånd till strandkanten och kan njuta av vacker natur utanför knuten. Nybyggd förskola finns i området vilket möter upp behoven i denna barnvänliga familjeidyll.

Varmt välkommen på visning!

Interiör

Luftigt och ljust där modern funktionalism är genomgripande för hela boendet. Kvadratsmarta lösningar och väl omhändertagna samt fördelade ytor. Stora, viktbärande fönsterelement och helglasade dörrar ger optimalt ljusinsläpp. I detta hus samsas allrum och kök i öppen plan och med fin integration till utemiljön. I smakfullt avskild avdelning återfinns husets tre sovrum och stora hygienutrymme. I anslutning till allmänutrymmen och entréhall ligger gästtoalett och kombinerad tvättstuga/pannrum som också har egen entré. Huset har genomgående samma golv, förutom i våtutrymmen, snygg laminat av god kvalitet och imitation av behandlad ek vilket i sin tur matchar husets alla dörrblad som även de är vitbehandlad ek imitation av hållfast komposit. Stor och välkomnande entréhall visar väg in och överblickar stora delar av huset. Här finns plats för upphängning av ytterplagg och förvaring av skor i väggintegrerad garderobssektion. Till höger innanför hallen ligger det fullutrustade köket har vitvaror från Bosch (induktionsspishäll - inbyggnadsmicro - varmluftsugn - diskmaskin) och bänkskivor av vacker svart Portugisisk marmor med sprängningar i röd och gul ton. Köket har en trivsam köksö som även kan tjänstgöra som frukostplats. Kyl och frys kommer från Samsung. Det stora hygienutrymmet med badkar och dusch (badkaret går lätt att ta bort och duschväggar kan tillföras istället) har halkfritt klinker på golv och kakel på väggar i sobert grått och vitt. Vägghängd toalettstol samt tvättkomod med matchande högskåp. Access till trädgård via altandörr. Gästtoaletten är även den helkaklad/klinkad och går i varmt cremefärgad vit, också här finns vägghängd toalettstol och tvättkomod med matchande högskåp. Snygga och stilrena speglar med infälld belysning i både gästtoalett och badrum. Tvättstugan/pannrummet har grått klinkergolv och fina ytor för god klädvård. Här finns en kombimaskin tvätt/tork från Samsung. Samtliga tre sovrum har access till trädgård genom helglasad altandörr och det största sovrummet har egen, rymlig klädkammare.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Forshälla-Sund 1:261

Tomt

Trevlig tomt i skogsbryn och med viss utsikt mot Sunningebron

Planbestämmelser

Ändring Av Dp Detaljplan

Parkering

Parkering på tomten invid huset. Möjlighet att uppföra garage eller carport.

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
5 750 000 kr
Rum
4
Max antal sovrum
3
Boarea
138 kvm*
Tomtarea
1034 kvm

* Areauppgifter enligt säljaren 1
1 Enligt bygglov och byggritning

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 plan i vinkel
Byggår
2020
Fasad
Vitmålad puts
Grund
Betong
Stomme
murad
Bjälklag
Betong
Uppvärmning
Vattenburen golvvärme, luft/vatten med frånluftsåtervinning - Nibe
Takbeklädnad
Epscement, dubbel tjärpapp
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning
Utvändigt plåtarbete
Aluzink
Fönster
3-glas isoler. Underhållsfria av aluminium
Grundmur
Betong

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utförd
Ej utförd
Energiklass
B
Energiförbrukning per kvm och år
32
Energideklarationsdatum
2020-10-08

Uteplats/balkong

Terrass invid huset och fina möjligheter att skapa en härlig trädgårdstomt med varierande inslag såsom plats för altaner, rabatter, gräsytor, pool etc.

TV/bredband

Finns i tomtgräns och förberett för anslutning i huset. Anslutningsavgift ej betalt - nya ägaren får ombesörja.

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Uddevalla Forshälla-Sund GA:15

Ekonomi

Taxeringsvärde
498 000 kr
Fastställt
2019
Kod
210, Småhusenhet, tomtmark
Fastighetsskatt/Avgift
4 980 kr

Besiktning

Besiktigad
Ja

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
4
Hushållsström
5 299 kr
Värme
5 570 kr
Försäkring
4 000 kr
Samfällighetsavgift
1 300 kr
Renhållning
2 290 kr
Vatten/Avlopp
9 982 kr
Summa
28 441 kr

Kostnad för uppvärmning och hushållsel är beräknad på energideklarationens förbrukningsberäkning och med ett kWh pris om 1,20/kWh.

Kostnad för VA är beräknad på tariff för snittförbrukning per 51 kubikmeter/person och år (källa; villafamiljen.se) och enligt Uddevalla kommuns VA-taxa (se bilagda dokument) samt estimering om fyra brukare i villan.

Kostnad för renhållning är baserad på hämtning varannan vecka och kärl om 190 liter. För mer precis och anpassad kostnad se Uddevalla kommuns Renhållningstaxa (se bilagda dokument)

Då villan är nyproducerad är samtliga kostnader i driftskostnadskalkylen estimerade. Avvikelser kan förekomma.

Området

Att bo i Uddevalla kommun

Med läge vid vatten och hav, mitt i Bohuslän, ligger Uddevalla som den största av landskapets orter. Kommunen har 51 000 invånare och ligger i en expansiv region med pendlingsavstånd till Göteborg, både via väl utbyggt vägnät genom kvicka accesser till E6 samt tågförbindelser med snabbtåg som X2000. Här finns också en flygplats som ger anslutning till bl.a. Bromma och Arlanda.

Bo i Uddevalla
Du kan välja att bo i bl a villa, radhus, kedjehus, lägenhet eller lantgård. I eller nära centrum, alternativt i någon av de trevliga områdena utanför Uddevalla, t ex Ammenäs, Herrestad, Bokenäs eller Dragsmark.

Inom Uddevalla kommun satsas det på nya, spännande bostadsprojekt. Många i attraktiva och vattennära lägen både centralt och i mer lantlig miljö.

Förskolor och grundskolor finns tillgängliga i de flesta av stadens stadsdelar och i flera av Uddevallas ytterområden. Kommunen har Sveriges största gymnasieskola och genom denna finns en riktad satsning för att ge duktiga idrottare möjlighet att kombinera studier med en fördjupad idrottskunskap och träning på elitnivå.

Här finns ett 80-tal idrottsföreningar som driver en aktiv verksamhet och för detta finns flera kommunalt- och föreningsägda anläggningar samt fjäll och fjord att röra sig i.

Samhällsservice
I Uddevalla återfinner du all tänkbar service såsom sjukhus och andra vårdinrättningar, apotek, dagligvaruhandel, fackhandel, specialhandel, banker, hotell, närpolisstation och mycket mer. I centrala Uddevalla finns mysiga köpgator och vid Torp köpcentrum strax utanför Uddevalla finner du drygt 80 butiker där de flesta av Sveriges stora affärskedjor finns representerade.

Kultur och nöjen
Till de mer förnöjsamma inslagen hör stort utbud av restauranger, caféer, museer, biograf och inte minst bad och båtliv.

Gustavsberg i södra Uddevalla är Sveriges äldsta badort och anlades redan 1780. I dag är den en välbevarad lummig parkmiljö med restaurang, vandrarhem, café samt bad både i utomhuspool och hav. Från Gustavsberg når du den relativt nyetablerade Strandpromenaden, en sammanlagt 9 km lång vandringsled. Vid Skeppsviken går vandringen på ett spektakulärt trädäck förankrat i bergväggen.

Bohusläns Museum vid Uddevallas inre hamn är ett Länsmuseum med konsthall, båthall, restaurang och lekrum. Populärt och välbesökt.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Uddevalla kommun? Kontakta våra mäklare i Bohuslän! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Byhagsvägen 10

Byhagsvägen 10,
45190 Uddevalla

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy