Att köpa bostad i Frankrike

Om du funderar på att köpa en bostad i Frankrike finns det mycket att tänka på. Allt ifrån dina önskemål kring boendet till vilka lagar och regler som gäller vid köpet av bostaden. Det är därför vi finns här som din egen personliga köpmäklare.

Köpmäklare
Vad är vitsen med att anlita en köpmäklare? Jo, det blir en enklare, säkrare och betydligt trevligare upplevelse att köpa bostad på Rivieran. Vi tar hand om de arbetsamma delarna av jakten på drömbostaden och blir din personliga guide i bostadsdjungeln.

Ett uppdrag inkluderar vanligtvis ett antal punkter:
Vi intervjuar dig för att hjälpa dig med att definiera önskemålen för den nya bostaden. Vi har tillgång till samtliga databaser och täcker i stort sett hela utbudet av bostäder till salu på Rivieran, inklusive andra mäklares uppdrag.

  • Utifrån dina kriterier och med hela till salu-utbudet kan vi agera som en "headhunter" å dina vägnar och hitta relevanta bostäder att besöka.
  • Vi hjälper dig förhandla med ägaren och deras representant för att uppnå bästa möjliga marknadspris.
  • Vi vet vilka dokument som efterfrågas och kan gå igenom dem med dig så att du vet vad du ger dig in på.
  • Vi kan förmedla kontakter till banker, kreditföretag, advokater, hantverkare och andra som är verksamma i regionen.
  • Vi bistår dig genom hela affären till dess att du har nycklarna i handen och ibland även därefter.

Bakgrund
Marknaden på Rivieran är närmast överetablerad när det gäller fastighetsmäklare. Flertalet fastigheter finns till salu genom fler än en mäklare. Att navigera genom detta kräver tålamod och skicklighet. Inom ramen för etablerade samarbeten kan vi i realiteten förmedla nästan samtliga fastigheter som är till salu här nere och det innebär inga extra kostnader för köpare eller säljare. Vi matchar alltså din profil mot det som finns till salu. Vi kan även kontakta den andra mäklaren å era vägnar, om du hittat något själv som är intressant. Dock måste vi få ta första kontakten mot den andra mäklaren, annars kan vi inte bistå dig vidare med affären.

Vi arbetar helst med ett formellt sökuppdrag, ett så kallat ”Mandat de recherche”. För dig som köpare som i många fall innebär att du kan dra av mäklararvodet från priset som det utgår notarieavgift på, det vill säga att utöver personligt anpassad service kan det även löna sig ekonomiskt.

Nästa steg? Kontakta oss för att rådgöra om vad du eller ni vill göra!

Läs vidare om Köpprocessen i 10 steg

Läs mer om att köpa bostad i Frankrike här

Ladda hem vår köpbroschyr (PDF-dokument, 281 kB)