Anders Pettersson

Fastighetsmäklare

E-post:
Mobil: +33 7 82 55 91 16
Telefon: +46 8 501 64 13
Språk: Svenska, Engelska och Franska

17 Boulevard La Croisette, Le Gray d’Albion
 Cannes

Anders har arbetat såväl i Sverige som i Spanien och Frankrike. Han har en lång karriär inom bankväsendet bakom sig, främst hos Handelsbanken där han bland annat varit chef för Handelsbanken Nice. Han är bosatt i Antibes sedan flera år tillbaka.

Anders, du är nybliven mäklare - hur kom det sig att du valde just detta yrke?
Jag har en lång yrkesbakgrund inom bank- och försäkringssektorn och i och med det har jag ofta varit i kontakt med och samarbetat med fastighetsmäklare. Jag har alltid tyckt att det verkar vara ett intressant och mycket socialt yrke. En bostadsaffär handlar ju om så mycket mer än själva transaktionen – att köpa en bostad utomlands handlar ju ofta om att förverkliga en dröm och det är ett privilegium att få följa kunden genom hela processen och hjälpa dem att se till att denna dröm går i uppfyllelse.

Din bakgrund inom bank-och försäkringssektorn är självklart en fördel i ditt nya arbete. På vilket sätt?
Jag arbetar mycket med behovsanalys. Nyckeln till att göra rätt i processen, för att en bostadsaffär ska bli lyckad är att lägga ned mycket tid på det inledande arbetet. Var vill du bo? Vad ska bostaden användas till? Man måste ta hänsyn till både praktiska och ekonomiska frågor, men även emotionella. En korrekt genomförd analys är grunden till ett lyckat köp. Jag har självklart ett stort kontaktnät tack vare min tidigare yrkeserfarenhet och är insatt i juridiska frågor och skattefrågor mellan Sverige och Frankrike.

Vilket geografiskt område är du specialiserad på?
Mina huvudområden är Antibes, Cap d’Antibes och Valbonne, men jag tar in uppdrag över hela Rivieran. Mitt fokus ligger på lägenheter och villor men även på rena investeringsobjekt. Allt utifrån kundens behov och önskemål.

Varför franska Rivieran?
Klimatet är oslagbart eftersom vi har årstider, men i mildare form. På franska Rivieran har man nära till hela Europa. Italien nås på en timme med bil från Nice, vi har en stor internationell flygplats och
sjukvården fungerar fantastiskt bra! Det bor många svenskar här vilket kan vara en fördel om man vill vara en del av den gemenskapen. Rivieran är så mycket mer än bara sol och bad. Här finns en fantastisk natur, med ett stort djurliv. Skidåkning på vintern, vandring och bergsklättring i t.ex. nationalparken Mercantour och att kunna bada i Medelhavet i princip året runt.

Hur spenderar du helst en ledig söndag?
En lång skogspromenad längs floden La Brague med hunden på morgonen, en dag på stranden eller en enkel lunch i goda vänners lag i en liten pittoresk by. Att kunna sitta i oliv- och fikonträdens skugga och avsmaka närproducerade produkter och vin från de lokala vingårdarna är en lyx som fler skulle få njuta av.