Bjørn Kvarsnes

Fastighetsmäklare

E-post:
Mobil: +33 6 19 22 33 22
Telefon: +33 6 19 22 33 22
Språk: Engelska, Franska och Norska

17 Boulevard La Croisette, Le Gray d’Albion
 Cannes

Bjørn har bott och arbetat i Mandelieu i mer än 15 år, där han åtar sig försäljningsuppdrag och hjälper kunder att hitta både lägenheter och villor. Han riktar i första hand in sig på områdena Mandelieu, Cannes och Théoule-sur-Mer.

Hur kom det sig att du valde att bli fastighetsmäklare?
Jag har drivit en möbel- och inredningsbutik i många år tillsammans med min fru. Jag var ansvarig för leveranserna över hela Rivieran och i och med det lärde jag känna otroligt många, både större och mindre städer. I och med att huvuddelen av våra kunder var utländska märkte jag att det fanns en stor efterfrågan på semesterbostäder hos skandinaver. Jag själv talar fler språk och har geografisk kunskap om hela Rivieran – så föddes idén att börja samarbeta med en norsk mäklarfirma. När vi sedan avvecklade butiken valde jag att återuppta mäklaryrket på heltid.

Vilket område specialiserar du dig på?
Mitt huvudområde är Mandelieu, där jag själv bor, men även Cannes och alla mindre områden som gränsar till Mandelieu; Théoule-sur-Mer, Pegomas, La Roquette-sur-Siagne… Efter mina snart 17 år i området vet jag var man fortfarande kan hitta de där små pärlorna som man måste finnas på plats för att känna till.

Varför Mandelieu?
Mandelieu är en otroligt fin, lite mindre stad, inte lika glamorös som Cannes, och med mycket färre turister. Här finns en stor andel fast boende, vilket känns tryggt i vardagen. Stort fokus läggs på säkerhet, infrastruktur och renhållning. I Mandelieu finns allt; vackra stränder, shopping, bra skolor och bra golfbanor. Mandelieu är en av de bästa utgångspunkterna för att ta sig runt till resten av Rivieran och till Provence, det är aldrig bilköer och du tar dig enkelt ut på motorvägen. I Mandelieu finns i stort sett två typer av boenden; antingen lägenhet nära stränderna och golfbanorna, eller villor som nästan alla har havsutsikt. Mandelieu kan vara ett gott alternativ till Cannes, om man vill bo centralt med utsikt och ändå kunna respektera en viss budget.

Varför står Rivieran så högt i kurs hos skandinaver som letar semesterboende?
För det första tror jag att i stort sett alla som letar bostad på Rivieran har samma drömmar och förväntningar, vare sig det handlar om skandinaver, fransmän från norra delen av landet eller andra nationaliteter. Man vill hit för att kunna njuta av klimatet och av en mer avslappnad livsstil, komma bort från den stressiga vardagen. Kanske man äntligen gått i pension eller kanske vill man börja ett helt nytt liv. Våra kunder har alltid en positiv inställning, de är på väg att förverkliga sin livsdröm och det känns fint att få vara en del av den processen.

Vad är viktigt att tänka på när man börjar leta bostad på Rivieran?
Jag arbetar ofta som köpmäklare, d.v.s. jag hjälper kunden att söka efter en bostad som motsvarar dennes kriterier. Det viktigaste är att försöka definiera vad man faktiskt vill ha innan man kontaktar mäklaren. Vi kan sedan, utifrån vår erfarenhet och kunskap om marknad och utbud, diskutera vad som är realistiskt och vad man bör fokusera på. Det är viktigt att lägga tillräckligt med tid på ett ordentligt förarbete innan man startar med visningar - då vinner man i effektivitet och har mycket större chans att hitta drömbostaden senare.

Varför ska man vända sig till oss om man vill sälja sin bostad?
Därför att vi har ett stort, både lokalt och internationellt, köpkraftigt klientel! Vi förstår skandinavers behov av hjälp och trygghet och står vid din sida genom hela processen och hjälper dig med alla administrativa och praktiska aspekter.

Hur ser en perfekt söndag ut för dig?
Jag skulle vilja säga ett grillparty hemma i trädgården med familj och vänner! Jag är mycket familjekär och tycker om att resa tillsammans med flera generationer. På vintern tar vi ibland en heldag upp till alperna och åker slalom, det går lätt att köra upp till någon av skidorterna på morgonen och hem igen samma kväll. Jag tycker även om att sitta på en liten mysig lokal restaurang någonstans på Rivieran.