Caroline Liard

Fastighetsmäklare

E-post:
Mobil: +33 6 65 18 52 46
Språk:

17 Boulevard La Croisette, Le Gray d’Albion
 Cannes

Caroline är norska och bor och arbetar i Biot sedan många år tillbaka, där hon specialiserar sig på försäljning av villor, men hon tar även in uppdrag i Juan-les-Pins och Mandelieu-la-Napoule. Hon arbetar även med marknadsföring mot vår norska kundkrets.

Caroline, hur kom det sig att du valde att bli fastighetsmäklare?
Efter många års psykologistudier, business och marknadsföring i Skottland, Norge och Frankrike, samt en del Pr-jobb i Monaco verkade fastighetsmäkleriet som något som kunde passa mig, och när chansen bjöds kunde jag inte stå emot en ny utmaning.

Vilken typ av objekt specialiserar du dig på?
Jag är specialiserad på villor, särskilt i området i och omkring Biot, men jag säljer även Penthouse-lägenheter, vilket kan vara ett alternativ för de kunder som vill ha en stor boyta med mycket plats utomhus, som stora terrasser, men utan att behöva sköta en trädgård och underhållsarbeten.

Varför Biot?
Biot erbjuder hög livskvalitet med sina rofyllda och lantliga omgivningar, men samtidigt tar det bara fem minuter att köra till kusten. För mig är det en lyx att vakna till ljudet av fågelsång och natur men samtidigt kunna ta mig till pulserande storstäder som Cannes och Monaco på under 30 minuter. I Biot finns även den vackra Medeltidsbyn, som bjuder på ett rikt utbud av kultur, många gallerier, bra restauranger och charmiga butiker. Biot är särskilt känt för sin fantastiska glasblåsarkonst. Det är en levande stad året runt, även under vinterhalvåret anordnas flera festivaler, som bland annat mimosafestivalen i februari.

Vilka olika nationaliteter träffar du mest i ditt arbete?
En av de saker jag uppskattar mest med mitt arbete är att jag träffar så många människor av olika nationaliteter och med olika kulturer. Jag träffar kunder från Storbritannien, Schweiz, Frankrike likaväl som från Norge och Sverige men även från länder utanför Europa. Något som känns extra fint med vårt yrke är att vi hjälper till att uppfylla en dröm – drömmen om ett boende i Sydfrankrike. Många har drömt om och jobbat hårt för detta i flera år och vi vet att detta är ett av de största valen våra kunder gör i livet. Detsamma gäller kunder som säljer sin bostad via oss, vi vet att de inte ”bara” säljer sin bostad, utan ett hem fyllt av så många minnen.

Hur ser din favoritdag på Rivieran ut?
Jag kan inte undvika att prata om mat och måltider när jag ska beskriva den perfekta dagen på Rivieran (skratt). Det är det jag älskar mest med den franska kulturen! Jag börjar dagen med en äkta franska frukost på något av de mysiga caféerna på torget i Biot, självklart med dagens utgåva av lokaltidningen. Därefter en båttur till vackra Saint-Jean-Cap-Ferrat där jag besöker den förtrollande vackra trädgården i Villa Rotschild, följt av en lätt lunch på terrassen i slottets tesalong. Därefter far jag vidare till Eze Village där jag besöker Jardin Exotique, botaniska trädgården, som troligtvis har den mest sagolika utsikten över Medelhavet på hela Rivieran. Därefter tillbaka längs en av de vackraste vägar jag känner till – mellan Antibes och Cap d’Antibes, längs La Garoupe, för en aperitif på Eden Roc för att sedan avsluta dagen med en middag på Les Arcades i Biot Village, godare mat och mer autentisk atmosfär får man leta länge efter. Och allt detta – självklart tillsammans med min familj!