Eva Baqué

Fastighetsmäklare

E-post:
Mobil: +33 6 24 36 85 75
Språk:

17 Boulevard La Croisette, Le Gray d’Albion
 Cannes

Eva är norska och har bott i Frankrike i mer än 20 år. Som mäklare specialiserar hon sig på Nice men kan även erbjuda objekt i Cannes, Antibes, Menton och i det som man på franska kallar "arrière-pays", eller inlandet. Eva har även ett eget företag som tar sig an administrativa uppdrag, renoveringsarbeten, säsongsuthyrning och till och med bröllopsfiranden.

Hur kom det sig att du valde mäklaryrket, Eva?
- Det har varit en lång process, som startade när jag arbetade på norska konsulatet här på Rivieran. Jag märkte att det fanns, utöver efterfrågan på semesterbostäder, ett enormt behov av administrativ hjälp och stöd för norrmän som installerar sig i Frankrike. Jag fick då idén till min egen firma, som åtar sig administrativ hjälp, uthyrnings-och renoveringsuppdrag. Jag började samarbeta med en norsk mäklarfirma och så småningom blev jag erbjuden arbete som mäklare hos Bjurfors Riviera - på den vägen är det…

Vilka tjänster erbjuder ditt företag?
Jag finns på plats för att hjälpa dig även efter ett husköp. Jag erbjuder administrativa tjänster, hjälp med uthyrning och hjälp med att hitta rätt hantverkare samt följer upp renoveringsarbeten. Jag tar mig an uppdrag på förfrågan; jag kan hjälpa till med allt ifrån bilköp och transporter till organisation av bröllop och andra tillställningar. Jag kan hjälpa bostadsköpare att förvandla ett renoveringsobjekt till en verklig pärla!

Vilka sorters bostäder är du specialiserad på?
Både lägenheter och hus, främst i Nice, men egentligen över hela Rivieran. Jag har mycket god lokalkännedom i städer som Nice, Antibes, Cannes, Menton, Villefranche, Saint-Jean Cap Ferrat, Valbonne, osv. Jag tar även in fler och fler objekt i inlandet runt Nice och upp mot bergen, ett intressant område som är på uppgång. Visavi de utländska kunderna agerar jag som köpmäklare, det vill säga att jag skickar ett urval av objekt enligt kundens kriterier, hen väljer 5-10 objekt och sedan anordnar jag kompletta visningsdagar när kunden kommer ned till Rivieran.

Kan du tipsa oss om något område, stad eller by som du tycker om och som kanske är mindre känd bland de skandinaviska kunderna?
Ja, jag återkommer då till inlandet, med byar som Aspremont, Utelle och ännu lite längre upp: Bollène. Dessa är otroligt vackra områden, som ännu inte är lika kända bland turister eller inflyttade Rivierabor. Regionen Provence-Alpes-Côte-d’Azur är ju så mycket mer än bara sol och bad – här finns underbar natur och vackra vandringsleder att upptäcka. Dessa områden är perfekta för dig som älskar extrema sporter som rafting och canyoning. Lokalbefolkningen hittar vi ju sällan på stranden under turistsäsongen utan de föredrar att söka svalka längre upp, mot alperna.

Varför tror du att skandinaver trivs så bra just på franska Rivieran, och tror du att det är en fördel eller en nackdel att det redan finns en stor skandinavisk befolkning här?
Rivieran är ju känd för sitt utmärkta klimat, goda mat, sitt kulturliv, osv. Det är nästan omöjligt att inte trivas här! Jag tror det är en fördel att det redan finns många skandinaver här, det skapar gemenskap och de flesta som köper har någon i sin bekantskapskrets som redan äger eller har ägt bostad i området. Det är hur som helst viktigt att göra en ansträngning att lära sig viss franska – endast några få fraser kan ofta göra stor skillnad, även om jag märker att fransmännen blir allt bättre på engelska.