Eva Zeijlon

Fastighetsmäklare

E-post:
Mobil: +33 6 07 73 67 70
Språk:

17 Boulevard La Croisette, Le Gray d’Albion
 Cannes

Vem känner en stad bättre än en guide? Det är precis vad Eva Zeijlon tog fasta på när hon slog in på sin bana som mäklare.

Eva, vilken typ av bostäder är din specialitet?- Jag arbetar främst med lägenheter i Nice innerstad, i de eftersökta kvarteren Carré d’Or, Musiciens, Fleurs, hamnen, gamla stan och Libération. Jag försöker såklart alltid hitta bostäder som har det där lilla extra!

Du har bott i Nice i mer än 20 år. Vad är det som gör Nice till en så unik plats?
-För mig är Nice en stad som har «allt»! Det är en storstad som inte är stor. I Nice är det nära till allt; havet, naturen, Italien, alperna… Nice är huvudstaden i regionen Alpes Maritimes och själva navet i området. När man bor centralt i Nice har man tillgång till ett enormt utbud av kulturevenemang, muséer, konstutställningar, intressanta föreläsningar och bra restauranger – året runt! En annan fördel med Nice är den välfungerande kollektivtrafiken och transportmöjligheterna. Man klarar sig utmärkt utan bil, när det finns buss, spårvagn, de gratis «blå cyklarna», kommunala elbilar att hyra, osv. Jag ska slå ett slag för miljön och poängtera att man kan få varorna hemkörda gratis från de flesta mataffärer i centrum när man handlar för över 50 €. Det är en vardagslyx man bör unna sig.

Vilket är ditt bästa tips till skandinaver som vill köpa bostad i Nice?
-Kontakta mig (skratt)! Man ska känna efter i vilket kvarter man trivs bäst. Man bör sätta upp en lista med kriterier för sitt boende innan man börjar leta; Vad prioriterar jag mest? Ju mer information jag har, desto lättare är det för mig att hitta ert drömboende. Den som letar lägenhet i Nice innerstad bör inte fokusera på att hitta ett boende med parkeringsplats, det begränsar urvalet, och som jag nämnde tidigare är det inte oumbärligt att ha bil.

Du är ju auktoriserad fransk guide och kan nästintill allt om vår vackra region. Vilket är ditt eget smultronställe på Rivieran?
-För mig finns det många olika smultronställen, beroende på årstid; jag älskar till exempel att äta lunch på ”Blue Beach” i januari – i kortärmat! På sommaren tar jag tåget eller bussen till stranden Mala i Cap d’Ail och tar med mig snorkelutrustning, för att sedan vandra längs havet ända till Monaco. I maj njuter jag av en picknick i skuggan av olivträden i Arènes de Cimiez under den folkliga majfesten, som påminner om vår midsommar fast med medelhavstouch. På hösten tar jag mig till vingårdarna på Bellet-kullen i Nice när de har en weekend “Portes Ouvertes”; öppet hus. Sist men inte minst vill jag även nämna musée Cheret på Baumetteskullen, som är väl värt ett besök.