Frédéric Laffargue

Fastighetsmäklare

E-post:
Telefon: +33 698 84 46 15
Språk: Engelska och Franska

17 Boulevard La Croisette, Le Gray d’Albion
06400 Cannes

Frédéric har lång erfarenhet som mäklare på franska Rivieran. Han är baserad i Cannes och specialiserar sig på detta område samt Le Cannet och städerna Golfe-Juan och Mandelieu.

Frédéric, kan du se någon skillnad på vilka fastighetsobjekt som tilltalar de skandinaviska köparna, jämfört med vad till exempel de franska köparna letar efter?
- Jag skulle säga att det inte finns någon direkt skillnad mellan utländska köpare och franska när det kommer till att köpa semesterbostad. Kriterierna är desamma: max 15 minuters promenad från havet, en terrass och oftast vill man ha havsutsikt eller åtminstone fri utsikt. För de som letar efter fast boende är kraven mer varierande.

Hur har fastighetsmarknaden på franska Rivieran utvecklats under de senaste 10 åren?
- Bostadspriserna på Rivieran har gått både upp och ner under det senaste årtiondet. Priserna är på väg att stabiliseras och man kan lägga märke till att fastigheter vars pris ligger högre än marknadspriserna är mycket svårsålda. Det kan vara svårt att övertyga säljare att acceptera detta faktum. Naturligtvis har alla sina ekonomiska anspråk, men i dagens läge gäller det att vara flexibel.

Ge oss tre goda skäl att välja Cannes!
- Det är en dynamisk stad med många kongresser, vilket hjälper den lokala ekonomin, en stad som ständigt moderniserar och förbättrar sin infrastruktur och det är en säker stad, perfekt för både året-runt-boende och semester!

Vi har hört att du är en resenär av rang. Bortsett från Cannes, vilket är ditt favoritresmål i Frankrike eller i världen?
- Sydafrika, Indonesien och Thailand!