Johanna Malmberg

Fastighetsmäklare

E-post:
Mobil: +33 6 11 67 51 63
Språk:

17 Boulevard La Croisette, Le Gray d’Albion
 Cannes

Johanna har bott och arbetat i Frankrike sedan nästan 17 år. Hon är expert på Antibes med omgivningar – en stad som blivit hennes hem och där hon känner varje gränd.

Johanna, vilken typ av bostäder är din specialitet?
Jag arbetar först och främst med lägenheter i centrala Antibes, men också med hus inom en lite större radie. Mitt arbetsområde täcker även in Juan-les-Pins och Golfe-Juan. De flesta som letar efter lägenhet i Antibes vill ju ha gångavstånd till centrum och till stranden, medan de som köper hus är något mer mobila.

Varför Antibes?
Därför att det är en stad av perfekt storlek; varken för stor eller för liten – svenskt lagom skulle man kunna säga! (Skratt). Det är en lugn och trygg stad för barnfamiljer, men samtidigt levande, med många olika evenemang året runt. Det är mycket mindre trafikstockningar här än till exempel i Cannes och i Nice. Härliga stränder hittar du i både Antibes och i Juan-les-Pins.

Du värnar om bandet till Sverige och är bland annat aktiv inom organisationen SWEA, för yrkesarbetande svenska kvinnor i utlandet. Vilket är ditt bästa råd till svenska barnfamiljer som vill flytta till Frankrike?
Ta reda på så mycket som möjligt innan flytten. Det kan ta tid att hitta rätt skola, dagis, osv.
Kontakta gärna svenska Rivieraklubben, som kan ge tips och råd om det mesta. En fördel med Antibes är närheten till Centre International de Valbonne, den mest välrenommerade flerspråkiga högstadie-och gymnasieskolan i regionen.

Man hör ofta att den franska byråkratin är tungrodd, men finns det något du tycker faktiskt fungerar bättre här i Frankrike än i Sverige?
Sjukvård och tandvård! Det är kortare väntetider för en tid hos specialistläkare, till operationer, mm. Fler privata läkare gör det mycket enklare att själv välja hos vem och när du vill boka tid, och samtidigt är sjukvården inte mycket dyrare här än i Sverige. Skolundervisningen håller hög standard.

Vad gör du helst en ledig dag?
Då umgås jag med familj och vänner, tränar eller läser.