Kenth Malmberg

Fastighetsmäklare

E-post:
Mobil: +33 6 84 21 59 83
Språk: Svenska, Engelska och Franska

17 Boulevard La Croisette, Le Gray d’Albion
 Cannes

Kenth bor och arbetar i Antibes sedan år 2000. Han är specialiserad på lägenheter och hus i Antibes/Juan-les-Pins, Golfe Juan och Mougins. I hans arbetsuppgifter ingår även affärsutveckling av företaget, och han är den vi vänder oss till med frågor som har med informationsteknik att göra.

Kenth, hur kom det sig att du valde mäklaryrket?
Man kan säga att det var mäklaryrket som valde mig (skratt)! Efter studierna till civilekonom i Lund och flera års karriär inom telekomsektorn, där jag arbetade med marknadsföring, affärsutveckling, produktchef, etc. gick flyttlasset till Frankrike hösten 2000 när jag blev erbjuden jobb på ett svenskt bolag i Sophia Antipolis. 2010 ville jag byta inriktning och eftersom min fru Johanna redan då arbetade som mäklare kändes det spännande att börja jobba tillsammans med henne.

Vilken typ av bostäder är du specialiserad på?
Jag är mer specialiserad på vissa områden än på en särskild typ av bostäder. Jag känner ju Antibes extremt väl, då jag själv bor där, och även Juan-les-Pins, Golfe-Juan och Mougins. Objekten kan dock variera, allt ifrån mysiga gamla byhus till futuristiska 70-talsbyggnader.

Hur tycker du att marknadsföringen av bostäder har förändrats sedan du började i branschen, tack vare sociala media och ny fototeknik?
Det har blivit oerhört mycket lättare för köparen att hitta exakt det man söker, tack vare ett stort urval av bilder och fullständig information – sådant som aldrig fick plats i en tryckt annons. Fototekniken har utvecklats i och med digital behandling och utskick, men själva hantverket och blicken för vad som är en bra och rättvisande bild tror jag är detsamma som innan. Kvalitén på fotona är något som varierar våldsamt i denna bransch och det är en mycket viktig del av marknadsföringen, som vi hela tiden aktivt försöker utveckla.

Vilka fördelar kan vi erbjuda jämfört med andra mäklare?
Vi strävar efter att ha så mycket information som möjligt till hands om bostaden, vilket inte alltid är det lättaste här i Frankrike, för att kunna presentera den på ett seriöst sätt innan en visning. Målet är att uppfattningen kunden har innan en visning inte skall ändras nämnvärt efter besöket. Vi erbjuder vägledning och stöd genom hela processen och svarar på alla frågor som naturligtvis kommer upp i och med ett köp i ett för kunden nytt land. Servicenivån skall vara oklanderlig.

Berätta något spännande om dig själv!
Under studietiden i Lund arbetade jag under något år nästan lika mycket med studentradion som med studierna. Reporter, programledare, skivvändare och stationschef är några av titlarna från den spännande perioden!

Kan du tipsa oss om något spännande utflyktsmål på Rivieran?
Jag gillar skarpt att besöka Italien, det är exotiskt när man vant sig vid Frankrike. God mat och fina omgivningar, liksom här på den franska sidan gränsen, men ändå så annorlunda. Skidorterna! Både sommar som vinter.