Nathalie Charat

E-post:
Mobil: +33 6 21 73 40 85
Språk:

17 Boulevard La Croisette, Le Gray d’Albion
 Cannes

Vår medarbetare Nathalie Charat har arbetat som fastighetsförmedlare i många år och specialiserar sig på områdena Antibes, Mougins, Grasse, Villeneuve-Loubet, Biot, La Colle sur Loup och Cagnes sur Mer.

Nathalie, du har stor erfarenhet av fastighetsförmedling. Vilka väsentliga egenskaper behöver man för att bli en bra mäklare?Du måste vara uppmärksam, en god lyssnare, ha mycket medkänsla och snabbt sätta fingret på vad din kund letar efter. Du måste vara mycket social eftersom en stor del av vårt arbete är baserat på mänskliga relationer. Det gäller såklart även att vara tillgänglig och flexibel och anpassa sig till kundernas agendor. Mäklaren är ju länken mellan säljaren och köparen, och måste därför vara pålitlig och professionell och kunna svara på alla frågor som kommer upp under köp- eller säljprocessens gång.

Vilka nationaliteter möter du oftast i ditt arbete?
Jag möter mest franska kunder, men även köpare av många olika nationaliteter, som vill köpa semesterbostäder.

Kan du berätta någon rolig episod från ditt arbete?
Jag kommer alltid komma ihåg det där paret som letade efter en lugn trerumslägenhet utan insyn i Juan-les-Pins. Jag visade dem alla lägenheter som motsvarade deras kriterier, under två hela dagar. Dröm om min förvåning när de till slut valde en lägenhet alldeles bredvid järnvägsspåren!

Du är expert på Villeneuve-Loubet och Biot. Vilka är fördelarna med att bo i dessa städer?
Villeneuve-Loubet är en fin och lugn stad, halvvägs mellan Monaco och Cannes och upp mot inlandet nedanför St-Paul-de-Vence, Tourrettes-sur-Loup och Grasse. Naturområdena Vaugrenier och Rives-du-Loup, den provensalska byn, de 4 km långa stränderna, Marina-Baie-des-Anges, teknopolen Sophia-Antipolis med det kända internationella gymnasiet är mycket attraktiva punkter. Staden har också tilldelats märkningen “Villes et Villages fleuris”.

Biot är en mindre by, men i närheten av flera storstäder. Dess krukmakerier, keramiker, juvelerare, glasblåsare och målare är kända över hela världen. Biot har tilldelats märkningen "Internetvänlig stad”.

Båda dessa städer ligger nära Nice flygplats och ungefär en och en halv timme från skidorterna Isola 2000, Auron och Valberg. Här finns många möjligheter till fritidsboenden med vacker bergs- eller havsutsikt.

Var på Rivieran spenderar du en söndagsmiddag tillsammans med din familj?
Cap d'Antibes är en underbar, avkopplande plats att ha picknick eller njuta av strandrestaurangernas terrasser. Vattnet här har en alldeles speciell färg!