Thomas Frisk

Fastighetsmäklare

E-post:
Mobil: +33 785 963 554
Språk:

17 Boulevard La Croisette, Le Gray d’Albion
 Cannes

Thomas är uppvuxen på franska Rivieran, i trakterna runt Roquefort-les-Pins, och känner mycket väl till Grasse med omgivningar, där han nu åtar sig både köp- och säljuppdrag. Han har erfarenhet som mäklare över hela Rivieran och även från Rivieraklubbens kansli. Thomas talar franska, svenska och engelska.

Hur kom det sig att du valde mäklaryrket?
Det var inte direkt planerat, jag såg en annons i början av 2017 där man sökte en svensk- och fransktalande person och tyckte att det skulle passa mig perfekt eftersom jag är uppvuxen på franska Rivieran. Dessutom hade jag redan börjat jobba på Rivieraklubbens kansli där fokus ligger på att stötta svenskar i den franska vardagen. Jag hade också flerårig erfarenhet som vinsäljare och är väldigt lyhörd för kundens önskemål. Idag tycker jag att det var ett självklart val. Jag har nytta och glädje av mina språkkunskaper och min lokalkännedom samtidigt som jag hjälper kunden att förverkliga drömmen om ett boende på franska Rivieran.

Vilken typ av bostäder är du specialiserad på?
Hittills har jag jobbat över hela Rivieran med allt från charmiga gamla byhus till nybyggda lägenheter och har därför en god kännedom om flera olika typer av bostäder. Min styrka är att möta kundens behov.

Varför Grasse?
Det är mina hemtrakter. Jag växte upp i Roquefort-les-Pins, gick i skolan i Valbonne Sophia-Antipolis och tog körlektioner kring Grasse. Jag tycker att det är den perfekta balansen mellan vacker natur, frisk luft, fridfullhet och närheten till havet och kuststäderna. Trakterna runt Grasse har fått bevara mycket av sin ursprungliga lantliga karaktär med sina terrasserade olivlundar och fantastiska vyer, i hjärtat av Alpes-Maritimes.

Vilket är ditt bästa råd till svenskar som vill flytta till Frankrike?
Ta hjälp av svenskar som bor på plats och lär av deras erfarenheter. Det kan vara svårt att veta var man helst vill bo innan man har provat så det kan vara en bra idé att börja med att korttidshyra en bostad och lära känna trakterna. Själv har jag både bott i hus i Roquefort-les-Pins och senast i lägenhet i Nice. Helt olika världar.

Man hör ofta att den franska byråkratin är tungrodd, men finns det något du tycker faktiskt fungerar bättre här i Frankrike än i Sverige?
Eftersom jag växte upp i Frankrike så är den franska byråkratin min referensram. De senaste åren har det mesta inom fransk byråkrati digitaliserats så man kan sköta de flesta ärendena hemma vid datorn och informationen har blivit mer lättöverskådlig. Det som absolut fungerar bättre i Frankrike är sjukvården som är betydligt mer tillgänglig än i Sverige.

Vad gör du helst en ledig dag?
Min främsta passion är musiken och jag plockar upp gitarren så fort jag får tillfälle. Att spela musik är det bästa jag vet för att slappna av ordentligt. Tillsammans med min fru tar jag gärna långa promenader, njuter av mat och en vacker utsikt, eller besöker någon av de lokala vingårdarna.