Hoppa till innehåll

Ditt drömhem väntar

Funderar du på att köpa bostad i Marbella? Våra mäklare hjälper dig gärna!

Tips gällande bostadsköp – Önskelistan

Bjurfors tips vid köp av hus eller lägenhet i Marbella. Rangordna dina krav och önskemål, så hittar du lättare ditt drömboende.

Börja gärna med att skriva en önskelista över vad som är viktigt för ditt framtida boende. Det kan handla om läge, pris, storlek, eller placering i fastigheten, om det rör sig om en lägenhet. Är det viktigt med utsikt och i vilket väderstreck ska terrassen ligga? Vill du ha nära till strand, pool, flygplats, golfbana eller skidort? Tänk också igenom vilket skick bostaden bör vara i. Kan den till exempel ha vissa renoveringsbehov eller måste den vara inflyttningsklar?

Rangordna din önskelista och fundera på hur realistiska önskemålen är. Vad är viktigast?

Andra frågeställningar värda att fundera kring:

  • Lägenhet, radhus eller villa?

Många vill ha en lägenhet då det ofta kräver mindre underhåll, enkelt att låsa och åka hem till Sverige. Andra väljer radhus, många gånger för att de vill ha en liten egen trädgård och behöver lite större ytor. De som tänker spendera mer tid i bostaden väljer ibland en fristående villa.

Vilken bostad som passar just dig är självklart en väldigt subjektiv frågeställning. Har man tänkt att nyttja den några veckor om året så kan lägenhet vara ett bra alternativ, vill man bo permanent och ha trädgård och privat pool så varför inte en villa?

Allt beror på dina preferenser och självklar på hur mycket du vill spendera.

  • Skick?

Köper man begagnat så får man många gånger räkna med att det kan krävas renovering. Allt från enkel ommålning, till mer omfattande renoveringar av båda badrum och kök. Rent generellt är renovering i Spanien billigare än vad man är van vid i Sverige. Vill man så kan man ta hjälp av en svensktalande projektledare som hjälper till med renoveringen medan du är i Sverige. Tänk på att det finns möjlighet att använda ditt ROT-avdrag även för renovering av bostad i Spanien.

  • Annat viktigt?

Finns det något annat som är viktigt gällande bostaden? Tänk på att man ofta behöver göra kompromisser när man köper en bostad, så när du gör din kravlista dela upp dem i ”måste"-krav och lite mer ”vore trevligt"-krav.

  • Hur ska du nyttja den?

Om du har en klar bild över hur du tänkt nyttja bostaden så kan det göra det lättare att hitta rätt. Är det en semesterbostad eller permanentboende? Vill du hyra ut bostaden när du inte nyttjar den själv?

Jag vill prenumera på nyhetsbrevet!

Information om hur Bjurfors hanterar dina personuppgifter finns på bjurfors.se/privacy.

}