Bjurfors Nerja hjälper dig till en lyckad bostadsaffär

Vill du sälja din bostad i Spanien? Det är inte alls komplicerat, det är bara annorlunda. Allt du behöver göra är att bestämma dig för att sälja. Resten tar vi på Bjurfors Nerja hand om!

Att köpa eller sälja en bostad i Spanien skiljer sig från att göra en bostadsaffär i Sverige. När du ska sälja en bostad i Spanien gäller andra regler, andra lagar och en affärskultur som skiljer sig från den svenska.

Bjurfors Nerja erbjuder dig all den kunskap och erfarenhet som krävs för att du ska känna dig trygg genom hela säljprocessen. Vi har en gedigen kunskap och stor erfarenhet, vilket ger dig som säljare de bästa förutsättningarna för en lyckad bostadsaffär.

Vi förmedlar nyproduktion, lägenheter, radhus, villor, tomter och kommersiella fastigheter i området.

Steg för steg
  1. Besök: Vi på Bjurfors vill alltid besöka bostaden för att göra en så rättvis och marknadsmässig värdering som möjligt.
  2. Värdering/kontoret gör värdering. Vi har stor erfarenhet av marknaden och jämför med vad som har sålts och vad som finns till salu just nu.
  3. Överenskommelse om pris och kommission samt signering av avtal. Vi gör en så realistisk värdering som möjligt för att kunna sälja bostaden inom en rimlig tid. Vi önskar att er bostad blir såld till er belåtenhet på så kort tid som möjligt, gärna inom 3 månader.
  4. Fotografering och video: Vi satsar mycket på professionell fotografering och video för absolut bästa marknadsföring och exponering av er bostad.
  5. Godkännande av annons: Ni som säljare ska alltid vara nöjda med det som vi gör på Bjurfors och då är det viktigt att ni även godkänner annonsen innan publicering.
  6. Annonsering/ tillsaluskylt: För bästa marknadsföring är det viktigt att vi får lov att sätta upp en av våra tillsaluskyltar på er bostad. Detta vet vi är ett effektivt sätt att skapa intresse.
  7. Visningar: Vi värnar om att ni ska känna er trygga med oss på Bjurfors vid visningar då vi vet att det är känsligt att det kommer hem främmande människor till er. Om ni inte är på plats så ser vi gärna att vi får ett nyckelset så att visningarna blir så smidiga som möjligt och att vi inte stör er i onödan.
  8. Nu tar försäljningsprocessen över. Klicka här för att läsa mer om den.

Värdering

Vi på Bjurfors Nerja har god erfarenhet av den lokala bostadsmarknaden och kan värdera din bostad kostnadsfritt. Tillsammans med dig som säljare går vi sen igenom de betydande faktorerna, som läge, efterfrågan och referensobjekt, och tillsammans kommer vi överens om utgångspriset. Om din bostad redan ligger ute hos andra mäklare måste priset vara samma hos alla.

Mäklare

Försäljningsuppdraget kan vara exklusivt eller icke-exklusivt. Ett icke-exklusivt uppdrag innebär att flera mäklare får annonsera och visa din bostad.

Fördelen med att ha oss på Bjurfors Nerja som exklusiv mäklare är att vi bland annat erbjuder innovativ marknadsföring och representerar köpklara kunder. Vi samarbetar också med flera andra stora och internationella byråer för att nå ut med er bostad till så många kunder som möjligt samtidigt som ni som säljare bara har en kontakt. Detta gör det enklare för er.

Dokumentation

Du lämnar in dokumentation om bostaden till oss på Bjurfors Nerja. Exempel på bostadens handlingar är lagfart, energicertifikat, fastighetsskatt, föreningsavgift och driftskostnader. Bjurfors Nerja berättar vilka dokument som behövs i just ditt fall. Vi behöver också tillgång till bostaden för att fotografera och filma som vi sedan använder i vår marknadsföring.

Visning

I Spanien visar mäklaren bostaden exklusivt för en kund i taget. Ofta har kunden rest hit för att hinna se ett antal bostäder. Om säljaren inte är på plats brukar mäklaren ha en egen nyckelkopia. Vi på Bjurfors Nerja ger alltid återkoppling efter en visning, för att hjälpa dig som säljare att förstå spekulantens upplevelse av bostaden.