Bjurfors Costa Blanca hjälper dig till en lyckad bostadsförsäljning

Går du i säljartankar och vill veta varför du ska teckna ett försäljningsuppdrag just med oss? Här förklarar vi intagsprocessen i detalj och hoppas det hjälper dig på vägen att ta rätt beslut och välja oss som din mäklare. Kontakta oss redan idag så berättar vi vad vi gör för att du ska få ut mest för din bostad på Costa Blanca.

Innan vi påbörjar försäljningen av din bostad sätter vi oss ner tillsammans och går igenom hur processen ser ut samt vilka förväntningar du som säljare har. Vi är tydliga med vad vi tror är det bästa tillvägagångssättet för just din försäljning. Med vår mångåriga erfarenhet och kunskap arbetar vi hårt för att du ska bli exceptionellt nöjd med din bostadsaffär. Mötet sker oftast på plats i bostaden som ska säljas där vi har möjlighet att bolla olika idéer tillsammans för att slutligen komma fram till ett gemensamt tillvägagångssätt.

Vi är tydliga med vad vi tror är det bästa tillvägagångssättet för just din försäljning

Efter att ha varit verksamma här nere under närmare 15 år känner vi den lokala marknaden väl. Vi har ett attraktivt kontorsläge centralt i Playa Flamenca strax söderom Torrrevieja. Vårt kontor är lätt att hitta vilket gör den lokala exponeringen bra.

Vi kombinerar vårt priviligierade läge med god service och vår strävan är att bibehålla en nära relation till dig som säljare genom hela processen. Vårt mål är att vi får vara en naturlig del i din fortsatta bostadskarriär och att du varmt rekommenderar oss till dina vänner och bekanta.

Vi på Bjurfors erbjuder modern marknadsföring och syns på starka kanaler både digitalt och i tryck. Vi har över 50 kontor i Sverige och 4 i Spanien, som alla bidrar till marknadsföringen av våra bostäder.

Försäljningsuppdraget kan vara exklusivt eller icke-exklusivt, det vill säga om det bara är vi eller om flera andra mäklare får uppdraget. Om du som säljare väljer att teckna ett exklusivt avtal med oss på Bjurfors Costa Blanca kan vi erbjuda ett specialpaket gällande marknadsföring och synlighet. Fråga oss mer om Bjurfors Unique. Om du väljer att teckna ett icke-exklusivt uppdrag bör de mäklare du valt komplettera varandra, dvs arbeta mot olika nationaliteter eller köpare.

Hos oss på Bjurfors Costa Blanca får du alltid

 • Engagerade och kunniga mäklare som arbetar för dig och din försäljning
 • Avisering inför varje privat visning av din bostad
 • Professionell fotografering av bostad och område
 • Kontakter till juridiska ombud, banker, städning, flytthjälp och hantverkare
 • Stöd, rådgivning och feed-back genom hela processen
 • Noggrann och trygg hantering av försäljningen

Dokumentation

Vi vill alltid vara väl förberedda. Ett viktigt steg för att kunna agera snabbt när vi hittar en köpare är att ha all dokumentation gällande bostaden på plats. Om du har ett juridiskt ombud med fullmakt har de oftast tillgång till de flesta dokument vi behöver. Ni behöver endast ge oss tillåtelse att kontakta dem direkt. Om möjlighet finns att ha så mycket av dokumentationen redo när vi träffas första gången, effektiviserar det försäljningsprocessen avsevärt.

Dokumentation vi behöver kopia på

 • Lagfart (Escritura)
 • Pass och NIE-nummer
 • Senast betalda elräkning
 • Senast betalda vattenräkning
 • Senast betalda fastighetsskatt (Suma/IBI)
 • Ritningar och dokument på eventuella tillbyggnationer
 • Kontaktuppgifter till ert juridiska ombud
 • Kontaktuppgifter till föreningens administratör
 • Energicertifikat (CEE)
 • Bebolighetsintyg (Cedula de Habitalidad)
 • Planritning, om möjligt

Energicertifikat (Certificado de Calificación Energética)

Sedan den 1 juni 2013 är det lag på att inför försäljning av bostad presentera ett energicertifikat. Detta dokument är en rapport på hur effektivt en bostad är i termer av energiförbrukning. Det är du som ägare som ansvarar för att inneha och presentera detta dokument. En arkitekt utfärdar dokumentet och tilldelar bostaden en energiklass som sträcker sig från “A” (bäst) till “G” (sämst). Att utfärda detta dokument kostar ca 100 euro inkl. digital registrering.

Bebolighetsintyg (Cedula de habitabilidad)

Ett bebolighetsintyg intygar att en fastighet är avsedd att bo i och är obligatoriskt att presentera hos Notarien vid försäljning. Om du som ägare till bostaden inte har detta dokument eller om det är för gammalt är det ditt ansvar att ordna ett nytt. Kostnaden för att utfärda ett bebolighetsintyg skiljer sig från kommun till kommun men räkna med ca 350 euro inkl avgiften hos kommunen.

Vi sätter er gärna i kontakt med en engelsktalande arkitekt för att utfärda båda ovanstående dokument.

Ej legaliserade tillbyggnationer

Om det finns tillbyggnationer på din tomt eller i anslutning till ditt hus som inte är legaliserade hjälper vi på Bjurfors dig att komma i kontakt med rätt person/företag, allt från jurister till arkitekter.

Ett certifikat från en arkitekt tillsammans med nödvändig dokumentation från bland annat skattemyndigheten, bostadsregistret, och notariatet kan i vissa fall räcka för att få den ej legaliserade delen inskriven i lagfarten. En grov uppskattning för kostnaden av detta arbete är ca 2 500 euro men kan komma att variera beroende på hur omfattande tillbyggnationerna är.

Inför fotografering

Bra bilder är väldigt viktigt när du ska sälja din bostad. Bilderna förmedlar en känsla för bostaden och hos många är just känslan direkt avgörande vid en bostadsaffär. Här får du några enkla tips som du själv kan göra inför fotograferingen.

 • Försök få till rena ytor generellt och ställ undan onödiga möbler och prydnadssaker.
 • Ett rent och snyggt kök är A & O – Disk och pryttlar hör inte hemma på bild.
 • Badrum och toalett ska se prydligt ut. Ställ undan toalettborste och privata badrumssaker och fäll ner toalettlocket.
 • Sovrum ser mycket trevligare ut med överkast på sängen, rena ytor på sängbord och utan kläder hängandes framme.
 • Städa vardagsrummet från tidningar, fjärrkontroller och onödiga saker.
 • Skapa rymd i hallen genom att ta bort ytterplagg och skor.
 • Kontrollera att lampor fungerar.
 • Ställ gärna fram snittblommor.
 • Har du uteplats? Ställ ut utemöbler och se till att det ser städat och fint ut.
 • Har du trädgård? Plocka undan redskap och ställ i ordning krukväxter.
 • Tänk även på att se över eventuella gemensamma ytor.

Att tänka på inför visning

Visningen är en av de viktigaste delarna av försäljningen och det är vår mäklares uppgift att visa bostaden och dess omgivning. Innan visning tar vi gärna emot tips på vad det är du som ägare har uppskattat extra mycket med bostaden under åren du har bott där.

Under visningen ser vi helst att du som ägare inte är hemma. Av erfarenhet vet vi att den potentiella köparen känner sig friare och lättare kan bilda sig en egen uppfattning om de inte behöver ta hänsyn till nuvarande ägare. Om du trots allt väljer att vara hemma bör du som ägare hålla dig i bakgrunden och endast finnas tillgänglig efter visning för eventuella frågor. Diskutera inte pris, tillträde, kostnader eller liknande. Det är våra mäklares uppgift att ta hand om spekulanten, frågor och funderingar, liksom sköta de förhandlingarna.

Det första intrycket är alltid det viktigaste. Det är därför viktigt att besökarna blir positivt inställda redan av exteriören. Både bostad och uteplatser får gärna påminna om hur det såg ut vid fotograferingen men vi har förståelse för att det inte går att hålla i många fall då bostaden inte används.

När vi visar en bostad önskar vi att det är en lugn stämning i bostaden. Det är viktigt att skapa en skön atmosfär. Stäng av eventuell elektronik så som tv, tvättmaskin och diskmaskin som kan störa samtal.

Ett rent och välstädat hem förstärker intrycket av bostadens standard och gör den mer attraktiv. Det är även bra att reparera och justera fel så som droppande kranar, tröga lådor, dörrar som gnisslar och fönster som inte går att stänga.

Men kom ihåg - dölj aldrig skador genom att ställa saker framför.

Slutligen - en liten genomgång av rummen i bostaden inför visning

 • Köket ska vara rent, bänkar avtorkade och sopor utburna.
 • Badrum ska vara fräscht, toalettstolen ren med nedfällt lock och tänk vad ett par snygga handdukar kan göra!
 • I sovrummen ska sängen vara bäddad, kläder och skor undanplockade. Städa nattduksbordet och stäng garderobsdörrar.
 • Husdjur ska om möjligt inte vara hemma under visning.

Arvode

Du som säljare är ansvarig för att betala arvodet för försäljningen till Bjurfors Costa Blanca. Detta kommer att regleras i det tecknade förmedlingsuppdraget mellan dig och din mäklare. Arvodet dras när handpenningen betalats in på vårt klientmedelskonto, och överskottet betalas in till ditt bankkonto.

En lysande affär

Vår strävan är alltid att överträffa dina förväntningar vid en försäljning. Alla parter ska vara nöjda och glada samt känna att det har varit tryggt att ha anlitat Bjurfors Costa Blanca. Det är svårt att på förhand säga exakt hur lång tid en försäljning tar, men det kan vara allt från några dagar till flera månader. I dagsläget ligger snittiden från publicerad annons till såld bostad på ca 3,5 månad.

Kontakta oss idag för att boka ett personligt möte så berättar vi mer om hur vi kan göra din bostadsaffär till en lysande sådan.