Alteas läckraste penthouse

Altea, Albir

1691

Unique
Pris
850 000 €
Antal rum
4
Antal badrum
2
Byggyta
160 kvm
Terrassyta
50 kvm
Ref
1691
Typ
Lägenhet
Våningsplan
6 av 6
Hiss
Ja
Takterrass
Ja
 • Ansvarig mäklare

  Håkan Sigemark

  Säljare/Marknads- och försäljningschef

  Språk: Svenska, Engelska, Tyska och Danska

  :
  Mobil: +34 672 116 148

Beskrivning

Beskrivning

Den här lägenheten har en byggyta på ca 160 m2 ligger på första linjen och högst upp i huset med 2 härliga terrasser och med en inbyggd hiss mellan våningarna.
När man kommer in i entrén finns en liten hall att hänga av ytterkläder, sedan in i det stora vardagsrummet med utgång till en stor terrass och hela medelhavet utanför. Här finns ”öppen spis” i form av en gasspis som är inbyggd i väggen. Matsalsbord mot det stora välutrustade köket som har alla maskiner man kan tänka sig. Stadsgas. Här finns också hissen upp till masterbedroom. Bakom köket finns gästavdelningen med 2 sovrum med inbyggda garderober samt badrum. Här finns även separat tvättstuga.
När man sedan tar hissen upp hittar vi det stora masterbedroom med stor terrass helt insynsskyddad. Bakom sovrummet finns det stora badrummet med dusch. Här finns även ingång till en stor walk in closet som även har stort förvaringsutrymme längst in.
Hela bostaden är byggt av de bästa materialen och väggarna är special isolerade så det är väldigt tyst överallt. Ny A/C i vardagsrummet. Alla elledningar samt vattenledningar bytt i hela lägenheten.
Alla möbler som syns på bilderna medföljer. Garage i källaren ingår.

Fakta

Uteplats/balkong

Takterrass
Ja

Driftskostnad (per år)

Fastighetsskatt 575 Euro/år
Föreningsavgift 50 Euro/månad

Exteriör

Terrass
Ja
Terrassyta
50 kvm

2 terrasser

Information

Typ
Lägenhet
Pris
850 000 €
Våningsplan
6 av 6
Hiss
Ja*
Rum
4
Sovrum
3
Antal badrum
2
Byggyta
160 kvm

* Även egen hiss i bostaden

Byggnadssätt

Byggår
1990
Fönster
2-glasfönster

Avstånd

Strand
10 m
Hav
10 m
Centrum
10 m
Livsmedelsbutik
100 m
Flygplats
65000 m

Området

Om området

Altea är en mycket charmig och genuin spansk vitkalkad by som ligger på en bergstopp. Altea anses vara en av de vackraste på hela Costa Blanca och har ca 25 000 invånare. På toppen av berget tronar den vackra kyrkan, Virgen de Consuelo, med blått kupolformat tak och runt om kyrktorget finns många mysiga restauranger och barer utspridda på de pittoreska kullerstensgränderna där man kan strosa omkring och insupa atmosfären. Gamla stan är också känt av hela världens konstnärer för det unika ljuset, de vitkalkade husen, järnsmiden i dess fönster, väldoftande blommor och bland gränderna finner man många ateljéer och konstgallerier som visar upp sina alster.
Altea har också en trevlig strandpromenad som består av vikar, klippor och stränder. Här hittar man också många restauranger, barer och kaféer.
Altea kommun har i år satsat på att anlägga en ny sandstrand nedanför centrala Altea och söder om den ligger stranden Cap Blanch som går ihop med Playa del Albir. Altea och Albir är så gott som i hopväxta och det är ett populärt promenadstråk. En annan omtyckt strand är Playa de la Olla som ligger innanför en ö med samma namn och hit kommer många som vill snorkla. Altea har en stor marina som gränsar till Albir.
I de modernare delarna av Altea finns alla typer av affärer, banker, saluhall, vårdcentral, stadshuset samt all typ av service och på tisdagar är det marknad.

Om du söker lugn och ro men ändå vill ha närhet havet och till liv och rörelse så är grannbyarna Altea la Vella, Altea Hills och Mascarat bra alternativ.
Altea la Vella har en trevlig 9-håls golfbana i kuperad terräng. Det finns många cykel och promenadstråk och en promenad till Altea la Vella tar ca en timme från Altea.
Vägen dit går genom Alteas trädgård där det växer många fruktträd som t.ex. olika citrusfrukter, granatäpplen, oliver, nisperos, avokado etc.
Altea har ett väldigt behagligt klimat hela året där temperaturen nästan aldrig går under 18 grader. Sommartid kan temperaturen stiga upp till 42 grader i skuggan.

Från Alicante flygplats tar man sig väldigt lätt. Motorvägen tar ungefär 45 minuter. Det går också att åka det lokala tåget som går längs med kusten från Alicante till Denia som även passerar genom Altea. Flygbuss finns till Albir och därifrån kan man ta buss eller taxi.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Håkan Sigemark

  Säljare/Marknads- och försäljningschef

  Språk: Svenska, Engelska, Tyska och Danska

  :
  Mobil: +34 672 116 148

Förslag på andra bostäder

 • Radhus

  Altea, Albir

  Ref
  1478
  Pris
  695 000 €
  Antal rum
  6
  Sovrum
  5
  Byggyta
  315 kvm
 • Lägenhet

  Altea, Albir

  Prissänkt
  Ref
  1881S
  Pris
  725 000 €
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  138 kvm
 • Lägenhet

  Altea, Albir

  Ref
  1818S
  Pris
  795 000 €
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Byggyta
  180 kvm
 • Villa

  Altea, Albir

  Nyproduktion
  Ref
  1435
  Pris
  597 000 €
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Byggyta
  295 kvm