Bed & Breakfast i El Tossal Altea med enorm utvecklingspotential

Altea, Albir

El Tossal

Pris
595 000 €
Antal rum
8
Antal badrum
7
Byggyta
305 kvm
Tomtarea
912 kvm
Ref
1801
Typ
Villa
Terrassyta
80 kvm
Pool
Ja
 • Ansvarig mäklare

  Håkan Sigemark

  Säljare/Marknads- och försäljningschef

  Språk: Svenska, Engelska, Tyska och Danska

  :
  Mobil: +34 672 116 148

Beskrivning

Beskrivning

Nu har denna fina fastighet kommit tillbaka i marknaden och ligger i exklusiva området El Tossal ca 3 km ovanför Altea. Denna fastighet har under många år varit ett välkänt B&B över hela Spanien och har haft bra omsättning när det varit igång.
Här finns hela 5 dubbelrum med badrum ensuite på bottenvåningen och alla har A/C på rummen. Bra skick på alla rum och här finns också linneförråd och städförråd. På ovanvåningen finns en jättesnygg matsal för frukost samt sittgrupper runt den öppna spisen. Stort rejält välutrustat kök med köksö. På denna våning finns även 2 dubbelrum till med 2 badrum. A/C i alla rum.
Från hela fastigheten finns en fantastisk utsikt med Medelhavet och Altea. Man har även jättefin utsikt mot bergen och det härliga landskapet runt El Tossal.
Här finns ett stort poolområde med gott om plats för solstolar och parasoller och här är det sol hela dagen.
Nedanför fastigheten finns parkeringsplats för 5 bilar och sedan finns det 2 garage och ytterligare parkeringsplats uppe vid entrén och poolområdet.
Vår bedömning är att det finns en enorm utvecklingspotential för denna fastighet som B&B och när det bedrevs verksamhet här fanns det avtal med de flesta stora bokningsportaler typ www.bookings.com och det fungerade utmärkt. Av olika anledningar bedrevs inte verksamheten året runt men det finns inga hinder emot att köra denna verksamhet 12 månader om året med tanke på det behagliga klimatet som finns i detta området. Elen är omdragen i hela bottenvåningen. Wifi på alla rum.
Fastigheten säljs med alla möbler på bilderna samt alla utemöbler, solstolar, allt linne i förråden, handdukar, porslin, glas, städutrustning etc.
Kontakta oss för visning.

Fakta

Ombyggnad, Renoveringar

Renoverat 2005-2006

Driftskostnad (per år)

Fastighetsskatt 1417 Euro/år

Avstånd

Strand
3000 m
Hav
3000 m
Centrum
1000 m
Shoppingcenter
1000 m
Livsmedelsbutik
500 m
Golfbana
2500 m
Flygplats
65000 m
Sjukhus
4500 m

Information

Typ
Villa
Pris
595 000 €
Rum
8
Sovrum
7
Antal badrum
7
Byggyta
305 kvm
Tomtarea
912 kvm

Exteriör

Pool
Ja
Terrass
Ja
Terrassyta
80 kvm

Området

Om området

Altea är en mycket charmig och genuin spansk vitkalkad by som ligger på en bergstopp. Altea anses vara en av de vackraste på hela Costa Blanca och har ca 25 000 invånare. På toppen av berget tronar den vackra kyrkan, Virgen de Consuelo, med blått kupolformat tak och runt om kyrktorget finns många mysiga restauranger och barer utspridda på de pittoreska kullerstensgränderna där man kan strosa omkring och insupa atmosfären. Gamla stan är också känt av hela världens konstnärer för det unika ljuset, de vitkalkade husen, järnsmiden i dess fönster, väldoftande blommor och bland gränderna finner man många ateljéer och konstgallerier som visar upp sina alster.
Altea har också en trevlig strandpromenad som består av vikar, klippor och stränder. Här hittar man också många restauranger, barer och kaféer.
Altea kommun har i år satsat på att anlägga en ny sandstrand nedanför centrala Altea och söder om den ligger stranden Cap Blanch som går ihop med Playa del Albir. Altea och Albir är så gott som i hopväxta och det är ett populärt promenadstråk. En annan omtyckt strand är Playa de la Olla som ligger innanför en ö med samma namn och hit kommer många som vill snorkla. Altea har en stor marina som gränsar till Albir.
I de modernare delarna av Altea finns alla typer av affärer, banker, saluhall, vårdcentral, stadshuset samt all typ av service och på tisdagar är det marknad.

Om du söker lugn och ro men ändå vill ha närhet havet och till liv och rörelse så är grannbyarna Altea la Vella, Altea Hills och Mascarat bra alternativ.
Altea la Vella har en trevlig 9-håls golfbana i kuperad terräng. Det finns många cykel och promenadstråk och en promenad till Altea la Vella tar ca en timme från Altea.
Vägen dit går genom Alteas trädgård där det växer många fruktträd som t.ex. olika citrusfrukter, granatäpplen, oliver, nisperos, avokado etc.
Altea har ett väldigt behagligt klimat hela året där temperaturen nästan aldrig går under 18 grader. Sommartid kan temperaturen stiga upp till 42 grader i skuggan.

Från Alicante flygplats tar man sig väldigt lätt. Motorvägen tar ungefär 45 minuter. Det går också att åka det lokala tåget som går längs med kusten från Alicante till Denia som även passerar genom Altea. Flygbuss finns till Albir och därifrån kan man ta buss eller taxi.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Håkan Sigemark

  Säljare/Marknads- och försäljningschef

  Språk: Svenska, Engelska, Tyska och Danska

  :
  Mobil: +34 672 116 148

Förslag på andra bostäder

 • Radhus

  Altea, Albir

  Adress
  Old town - Altea
  Ref
  1478
  Pris
  695 000 €
  Antal rum
  6
  Sovrum
  5
  Byggyta
  315 kvm