Vacker rustik finca i charmig miljö

Finestrat, Albir

1868S

Pris
725 000 €
Antal rum
9
Antal badrum
7
Byggyta
478 kvm
Tomtarea
20000 kvm
Ref
1868S
Typ
Villa
Terrass
Ja
Takterrass
Ja
Pool
Ja
 • Ansvarig mäklare

  Marc Morissette

  Franchisee

  Språk: Svenska, Engelska och Spanska

  :
  Mobil: +34 693 015 222
  Telefon: +34 965 328 546

Beskrivning

Beskrivning

Underbar finca belägen i en charmig miljö i Finestrat omgiven av naturen och med fantastisk utsikt över Puig Campana och Sierra de Orcheta.

På den stora tomten finns en fantastisk finca och ett gästhus, båda med sina egna privata pooler. Huvudhuset har två våningar och här finns 5 sovrum och 3 badrum. Mysigt vardagsrum med öppen spis och dubbel takhöjd med träbjälkar. Ett kök med matplats, tvättstuga. Ett eget gym, flera terrasser med sommarkök och grillplats.
Trädgården är lättskött. Poolområdet erbjuder vacker utsikt över Puig Campana och har en jacuzzi, som är smart integrerad och uppvärmd med solenergi. Pumparna matas också av en solcellsanläggning för att minska elräkningarna i stor utsträckning. En skuggig terrass leder till baren och ett badrum.

Gästhuset har ett stort vardagsrum, kök, 2 sovrum, 2 badrum och en vacker trädgård med privat pool. En mysig terrass erbjuder skugga och avskildhet och leder till den andra poolen.
Det finns ett stort garage för flera bilar med förvaring och en stor terrass. Husen är i perfekt skick eftersom de är nyligen byggda och har en charmig rustik medelhavs stil.

Gästhuset har en turistlicens och inbringar mer än 20 000 Euro i hyror per år.
Finestrat centrum ligger ca 3,5 km bort och här finns stormarknader, restauranger och butiker och stranden ligger 20 minuter bort.

Fakta

Uteplats/balkong

Takterrass
Ja

Exteriör

Pool
Ja
Terrass
Ja

2 pooler

Information

Typ
Villa
Pris
725 000 €
Rum
9
Sovrum
7
Antal badrum
7
Byggyta
478 kvm
Tomtarea
20000 kvm

Avstånd

Strand
15000 m
Hav
15000 m
Centrum
3500 m

Området

Om området

Den trevliga lilla byn Finestrat med ca 6 400 bofasta ligger drygt en mil upp i inlandet från Benidorm. Byn ligger på en kulle 262 meter över havet och kännetecknas av smala gator och radhus av maoriskt ursprung. 5 km från byn ligger den lilla stranden och är en av de minsta i Spanien med en kustlinje på 267 meter. Den lilla stranden, känd som Cala de Finestrat gavs till byn i tacksamhet för deras hjälp med att skydda kusten från piratattackerna.
Puig Campana Mountain, som mäter 1 410 meter över havet ligger bakom Finestrat och är ett populärt berg att vandra i. Sägen säger att den franska hjälten Roldan blev inblandad i en kamp med en jätte. Kampen tog dem upp till bergstoppen och när Roldan skulle döda jätten med sitt svärd så högg Roldan av en stor bit ut ur berget som jätten slängde i havet och så skapades Benidorms ö.
Puig Campana är det näst högsta berget i Alicante och skyddar Finestrat och det är lätt att känna igen av klyftan som kallas "El Portell", Tajo eller Cuchilla de Roldan (Rolands kniv).
Finestrat är också en exotisk plats nära stranden med turkost vatten, sandstränder, restauranger, barer och butiker. Poniente som är Benidorms finaste och lugnaste sandstrand ligger endast ca 1 km bort från Finestrat. Här finns La Marina köpcentrumet som är ett av kustens största med många butiker, restauranger och barer. Det välkända Asia Gardens som är ett lyxigt spa resort, en Michelin-restaurang och ca tre golfbanor inom en radie av någon kilometer, ligger här.
En av Spaniens mest kända och charmiga vingårdar, Enrique Mendoza ligger ca 15 minuter bort med bil och här kan man gå på trevliga vinprovningar och även köpa vin året om. Terra Mitica som är en nöjespark och vattenparken Aqualandia finns i närheten.
I den gamla byn Finestrat så hittar man flera små trevliga spanska restauranger och typiska lokala rätter är "Arròs Amb Fressols Amb Naps", "Arròs a Banda", "Pebreta Tallada" och "Coca Girada".

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Marc Morissette

  Franchisee

  Språk: Svenska, Engelska och Spanska

  :
  Mobil: +34 693 015 222
  Telefon: +34 965 328 546