Hoppa till innehåll
. 51cjmippmgbeeagu - Bjurfors

Litet nyrenoverat byhus i centrala Finestrat

  • 3 rum
  • 95 000 €

Finestrat, Albir

1550

Pris:
95 000 €
Antal rum:
3
Antal sovrum:
2
Antal badrum:
2
Byggyta:
78 kvm
Ref:
1550
Typ:
Radhus
Terrass:
Ja
Takterrass:
Ja

Litet nyrenoverat byhus i centrala Finestrat

Takterrass med utsikt över bergen

Beskrivning

Här kan vi åter erbjuda ett litet trevligt byhus som är helt nyrenoverat. På första våningen vardagsrum och kök. På andra våning badrum och sovrum. På tredje våningen finner vi ett sovrum samt badrum och längst upp takterrass med utsikt över bergen.

Mäklare

Anmäl intresse

Bilder

Fakta om bostaden

Uteplats/balkong

Takterrass
Ja

Driftskostnad (per år)

Fastighetsskatt 285 Euro/år

Byggnadssätt

Byggår
1840

Ombyggnad, Renoveringar

Renoverat 2017

Information

Typ
Radhus
Pris
95 000 €
Rum
3
Antal sovrum
2
Antal badrum
2
Byggyta
78 kvm

Exteriör

Terrass
Ja

Om Finestrat

Om området

Den trevliga lilla byn Finestrat med ca 6 400 bofasta ligger drygt en mil upp i inlandet från Benidorm. Byn ligger på en kulle 262 meter över havet och kännetecknas av smala gator och radhus av maoriskt ursprung. 5 km från byn ligger den lilla stranden och är en av de minsta i Spanien med en kustlinje på 267 meter. Den lilla stranden, känd som Cala de Finestrat gavs till byn i tacksamhet för deras hjälp med att skydda kusten från piratattackerna.

Puig Campana Mountain, som mäter 1 410 meter över havet ligger bakom Finestrat och är ett populärt berg att vandra i. Sägen säger att den franska hjälten Roldan blev inblandad i en kamp med en jätte. Kampen tog dem upp till bergstoppen och när Roldan skulle döda jätten med sitt svärd så högg Roldan av en stor bit ut ur berget som jätten slängde i havet och så skapades Benidorms ö.

Puig Campana är det näst högsta berget i Alicante och skyddar Finestrat och det är lätt att känna igen av klyftan som kallas "El Portell", Tajo eller Cuchilla de Roldan (Rolands kniv).

Finestrat är också en exotisk plats nära stranden med turkost vatten, sandstränder, restauranger, barer och butiker. Poniente som är Benidorms finaste och lugnaste sandstrand ligger endast ca 1 km bort från Finestrat. Här finns La Marina köpcentrumet som är ett av kustens största med många butiker, restauranger och barer. Det välkända Asia Gardens som är ett lyxigt spa resort, en Michelin-restaurang och ca tre golfbanor inom en radie av någon kilometer, ligger här.

En av Spaniens mest kända och charmiga vingårdar, Enrique Mendoza ligger ca 15 minuter bort med bil och här kan man gå på trevliga vinprovningar och även köpa vin året om. Terra Mitica som är en nöjespark och vattenparken Aqualandia finns i närheten.

I den gamla byn Finestrat så hittar man flera små trevliga spanska restauranger och typiska lokala rätter är "Arròs Amb Fressols Amb Naps", "Arròs a Banda", "Pebreta Tallada" och "Coca Girada".

Anmäl intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Liknande bostäder