Rumbatakter i Raval
Renoverad
Pris
207 500 €
Antal rum
3
Boarea
47 kvm
Byggyta
52 kvm
Ref
3194
Typ
Lägenhet
Våningsplan
2
 • Ansvarig mäklare

  Anna Karell

  Mäklare

  Språk: Svenska, Engelska, Spanska, Finska och Katalanska

  :
  Telefon: +34 635 72 80 66

Beskrivning

Beskrivning

En nyrenoverad pärla belägen på gatan Cera i Raval (Ciutat Vella) mellan Rambla de Raval och den nyrestaurerade saluhallen i Sant Antoni, just där den katalanska Rumban föddes på 1950-talet.

Modern design integrerad med vackra originaldetaljer ger lägenheten en varm karaktär med industriell touch. Högt i tak med träbjälkar, återvunna hydrauliska mosaikgolv, skjutdörrar, 2-glas fönster, värme och luftkonditionering.

Interiör

Denna 3:a har en utmärkt planlösning med välutnyttjade kvadratmetrar: två dubbelrum med skjutdörrar, halvöppet kök och ett rymligt vardagsrum även med plats för matbord. Man har behållit och restaurerat så mycket av originaldetaljerna som möjligt, vilket ger lägenheten charm och en varm karaktär. De vackra hydrauliska golven har slipats upp och en del av de antika fönstren har bevarats och restaurerats upp med 2-glas fönster. Högt välvt tak med träbjälkar.

Lägenheten ligger på andra våningen utan hiss. Fastigheten har totalt 8 lägenheter (2 per våning).

Utrustad med spis, fläkt och ugn, el-element och luftkonditionering.

Lägenheten säljs omöblerad.

Boyta: 47 kvm

Fakta

Månadsavgift

IBI (kommunalskatt):

Byggnadssätt

Byggår
1843

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E

Information

Typ
Lägenhet
Pris
207 500 €
Våningsplan
2
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
47 kvm
Byggyta
52 kvm

Exteriör

Terrass
Nej

Fransk balkong

Området

Om området

Fram till 1988 rekommenderades inga turister att besöka området El Raval på grund av dess dåliga rykte berörande prostitution och kriminalitet. Till slut fick Barcelonas stadsråd nog och investerade en stor summa pengar för att ge området en rejäl upprustning.

Idag är El Raval ett mångkulturellt, trendigt och vibrerande område med mycket personlighet och karaktär. En härlig blandning där spansk- och internationell kultur växt fram, detta avspeglar sig framförallt i det härliga restaurang- och barlivet som har utvecklats dem senaste åren. Och här hittar du även en drös små boutiquer där du kan göra unika fynd, allt från vintage till handsydda kläder och accessoarer.

Raval har under åren blivit ett trendigt område för uttrycksfull konst och kultur, här kan du hitta unika små konststudios, gallerier och trendiga bokhandlar. Det är bland annat i Raval du hittar det omtalade spanska konstmuseet MACBA, utställningscentret CCCB och på Nou de la Rambla finner du det arkitektdesignade palatset "Palau Güell". Idag kan den södra delen av Raval fortfarande kännas osäkert om kvällarna medan den norra delen blivit ett mycket omtyckt och trevligt område i Barcelona.

Raval tillhör det gamla Barcelona och var mycket tätbefolkat fram tills stadsmuren revs och Barcelona stad expanderade. Området ligger i ett av dem mest centrala delarna i Barcelona, mellan Las Ramblas och Avinguda Paral-lel. Omringad av två stycken populära marknader, La Boquería och Mercat de Sant Antoni, med promenadavstånd till stranden och hjärtat av det centrala Barcelona som granne.

Området har tillgång till goda kommunikationer och har fem stycken närliggande tunnelbanestationer och många busslinjer passerar runtomkring Raval.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Anna Karell

  Mäklare

  Språk: Svenska, Engelska, Spanska, Finska och Katalanska

  :
  Telefon: +34 635 72 80 66

Förslag på andra bostäder

 • Lägenhet

  Raval, Barcelona

  Adress
  Raval Ref 3195
  Ref
  3195
  Pris
  179 000 €
  Månadsavgift
  34 €
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  32 kvm
 • Lägenhet

  Raval, Barcelona

  Renoverad
  Adress
  TERRASS- Raval- Ref 3270
  Ref
  3270
  Pris
  299 000 €
  Månadsavgift
  70 €
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  46 kvm