Nyrenoverat i vacker sekelskiftes fastighet.

Vila de Grácia, Grácia, Barcelona Stad, Barcelona

TERRASS Vila De Gracia , Ref 3291

Renoverad
Pris
799 900 €
Avgift
64 €
Antal rum
5
Antal badrum
2
Boarea
105 kvm
Byggyta
117 kvm
Ref
3291
Typ
Lägenhet
Våningsplan
2 av 6
Hiss
Ja
Balkong
Ja
Terrassyta
8 kvm
 • Ansvarig mäklare

  Kerstin Johansson

  Mäklare

  Språk: Svenska, Engelska och Spanska

  :
  Telefon: +34 694 477 079

Bilder

. TERRASS Vila De Gracia , Ref 3291 - Bjurfors
. TERRASS Vila De Gracia , Ref 3291 - Bjurfors
. TERRASS Vila De Gracia , Ref 3291 - Bjurfors
. TERRASS Vila De Gracia , Ref 3291 - Bjurfors
. TERRASS Vila De Gracia , Ref 3291 - Bjurfors

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till denna vackra sekelskiftesbyggnad på Gran de Gracia en fem minuters promenad från Passeo de Gracia. En klassisk våning byter skepnad och blir två lyxiga lägenheter men den perfekta mixen av original material och det moderna av hög kvalité. Arkitekten har tagit hänsyn till fastighetens historia, ljus och optimerat lägenheternas ytor tillfullo.

Våning A erbjuder oss 4 sovrum, en av dessa med eget badrum, och alla sovrummen har en egen balkong. Det finns ytterligare ett komplett badrum och ett förråd/garderob. Lägenheten mynnar ut i en öppen planlösning med köket på båda sidor och sedan plats för soffgrupp och matplats. Allt detta mot baksidan av byggnaden med en galleria och en öppen balkong / terrass på 8,25 m2. Det finns gott om naturligt ljus och dett är ett fantastiskt rum som förenar de originaldetaljerna med det moderna och nyrenoverade!

Fastigheten är nyligen renoverad och har passerat ITE inspektionen. Belägen på en av de största gatorna i Vila De Gracia som dessutom planeras bli delvis gågata har du när till allt. Shopping , bageri, matbutiker , ekologiska alternativ, restuaranger och en av Gracias härliga saluhallar har du runt hörnet.

Vila de Gracia är ett aktivt område med mycket aktiviteter, gatufestivaler, musik, dans och övrig kultur för alla smaker. Ett lugnt område populärt bland alla generationer och nationaliteter. Framförallt känt för sina trevliga torg med uteserveringar året om, många gator utan trafik och allt kreativitet och kultur. Närmaste metro är Fontana (grön linje ) eller Diagonal ( grön, blå). Det mesta når du dock enkelt med en kortare promenad !

Lägenheten är under renovering men går bra att besöka. Renoveringen förväntas vara klar andra kvartalet av 2019.
Välkommen att kontakt oss för mer information och för att boka din visning.

Fakta

Ombyggnad, Renoveringar

Lägenheten 2018-2019

Information

Typ
Lägenhet
Pris
799 900 €
Våningsplan
2 av 6
Hiss
Ja
Rum
5
Sovrum
4
Antal badrum
2
Boarea
105 kvm
Byggyta
117 kvm

Månadsavgift

Avgift/hyra
64 €

Byggnadssätt

Byggår
1910
Fönster
Isolerglasfönster

Fastigheten har passerat ITE inspektion.

Exteriör

Balkong
Ja
Terrass
Ja
Terrassyta
8 kvm

3 st balkonger samt terrass.

Området

Om området

Vila de Grácia fick 1626 sitt namn från ett Karmelit kloster som kallades "Nostra senyora de Grácia", på svenska "vår kvinna i elegans". Området var från början ett självständigt samhälle fram tills 1897 då Vila de Grácia anslöts till Barcelona.

Området ligger ovanför L'Eixample, och innan Grácia fördes samman med Barcelona fanns det en väg som anslöt dem två städerna, den idag mycket populära Passeig de Grácia, som på svenska betyder "Grácia passagen". I Vila de Grácia hittar du även några av Gaudís viktigaste verk som Casa Vicens och populära Parc Güell.

Sedan 1897 har områdets infrastruktur hållits näst intill helt intakt och beskrivs idag som ett "samhälle i samhället". I dem äldsta områdena finns den unika identiteten av "Katalanism", republikanism och det liberala tankesättet finns kvar. Området är fullt av smågator och torg och här hittar du bland annat Barcelonas största utbud av internationella restauranger, men även barer och små mysiga butiker med tydlig spansk karaktär. På senare tid har även ett organiskt tänk växt fram i området och ett utbud av bland annat organiska bagerier och frukt- och grönsaksbutiker har blommat upp.

Vila de Grácia har sin charm lik Ciutat Vella, men utan intensiv turism och dem stora butikskedjorna. Istället har området en bevarad katalansk karaktär där invånarna ofta kallar sig för "Grácia-bor" istället för "Barcelona-bor".

Idag är Vila de Grácia ett mycket populärt område bland katalanerna och består av en härlig blandning av den äldre generationen och en nyinflyttad yngre generation. Men den bohemiska och unika atmosfären i området har börjat locka tills sig många internationella invånare och likaså intellektuella konstnärer och musiker söker sig hit.

Vila de Grácia ligger beläget i slutet av Passeig de Grácia och med en 15 minuters promenad ner till Plaça Catalunya. Området har anslutande tunnelbanestationer och Ferrocarrils (likt Barcelonas tunnelbana men sträcker sig längre utanför Barcelonas innerstad).

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Kerstin Johansson

  Mäklare

  Språk: Svenska, Engelska och Spanska

  :
  Telefon: +34 694 477 079