Nyrenoverad lägenhet i Vila de Gracia

Vila de Grácia, Grácia, Barcelona Stad, Barcelona

Vila de Gracia - Ref 3307

Renoverad
Pris
380 000 €
Avgift
50 €
Antal rum
4
Antal badrum
2
Boarea
70 kvm
Ref
3307
Typ
Lägenhet
Våningsplan
1 av 4
Hiss
Ja
Byggyta
83 kvm
 • Ansvarig mäklare

  Leonie Burda

  Fastighetsmäklare

  Språk: Engelska, Spanska, Tyska, Franska och Holländska

  :
  Telefon: +34 635727792

Bilder

Beskrivning

Beskrivning

Vi har den äran att presentera för dig denna vackra renoverade lägenhet på gatan Gran de Gracia.

Det är en totalrenoverad fastighet som utnyttjar rymden och ljuset fullt ut, med 3 sovrum och 2 badrum, ett rymligt och ljust vardagsrum med pentry. Ett kök med silestone counter och mycket lagringsutrymme med en utsökt design.

Huset på 83m2 (byggt) erbjuder som huvudelement en gammal modernistisk dörr som en påminnelse om det gamla huset innan det reformeras. Till skillnad från de flesta lägenheter i staden har den ingen mörk korridor, men en hall som fungerar som en distributör till de 3 sovrummen och vardagsrummet, avskilt av en traditionell, original omgångsdörr.

Lägenheten har egen ingång, vilket är en trappa i entrén.

Lägenheten erbjuder också två små uteplatser som nås från de två dubbelrummen. Det finns luftkonditionering och centralvärme, förstklassiga material, nytt elsystem och helt nya apparater från Bosch. Den här egenskapen är utan tvekan en unik bit efter plats, skick och funktioner!

Fakta

Månadsavgift

Avgift/hyra
50 €

Exteriör

Terrass
Nej

Information

Typ
Lägenhet
Pris
380 000 €
Våningsplan
1 av 4
Hiss
Ja
Rum
4
Sovrum
3
Antal badrum
2
Boarea
70 kvm
Byggyta
83 kvm

Området

Om området

Vila de Grácia fick 1626 sitt namn från ett Karmelit kloster som kallades "Nostra senyora de Grácia", på svenska "vår kvinna i elegans". Området var från början ett självständigt samhälle fram tills 1897 då Vila de Grácia anslöts till Barcelona.

Området ligger ovanför L'Eixample, och innan Grácia fördes samman med Barcelona fanns det en väg som anslöt dem två städerna, den idag mycket populära Passeig de Grácia, som på svenska betyder "Grácia passagen". I Vila de Grácia hittar du även några av Gaudís viktigaste verk som Casa Vicens och populära Parc Güell.

Sedan 1897 har områdets infrastruktur hållits näst intill helt intakt och beskrivs idag som ett "samhälle i samhället". I dem äldsta områdena finns den unika identiteten av "Katalanism", republikanism och det liberala tankesättet finns kvar. Området är fullt av smågator och torg och här hittar du bland annat Barcelonas största utbud av internationella restauranger, men även barer och små mysiga butiker med tydlig spansk karaktär. På senare tid har även ett organiskt tänk växt fram i området och ett utbud av bland annat organiska bagerier och frukt- och grönsaksbutiker har blommat upp.

Vila de Grácia har sin charm lik Ciutat Vella, men utan intensiv turism och dem stora butikskedjorna. Istället har området en bevarad katalansk karaktär där invånarna ofta kallar sig för "Grácia-bor" istället för "Barcelona-bor".

Idag är Vila de Grácia ett mycket populärt område bland katalanerna och består av en härlig blandning av den äldre generationen och en nyinflyttad yngre generation. Men den bohemiska och unika atmosfären i området har börjat locka tills sig många internationella invånare och likaså intellektuella konstnärer och musiker söker sig hit.

Vila de Grácia ligger beläget i slutet av Passeig de Grácia och med en 15 minuters promenad ner till Plaça Catalunya. Området har anslutande tunnelbanestationer och Ferrocarrils (likt Barcelonas tunnelbana men sträcker sig längre utanför Barcelonas innerstad).

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Leonie Burda

  Fastighetsmäklare

  Språk: Engelska, Spanska, Tyska, Franska och Holländska

  :
  Telefon: +34 635727792

Förslag på andra bostäder

 • Adress
  TURISTLICENS - Ref 3359 Vila de Gracia
  Ref
  3359
  Pris
  369 000 €
  Månadsavgift
  16 €
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  52 kvm