Charmig renoverad lägenhet i Piteres

Altea, Albir

Piteres

Pris
180 000 €
Antal rum
4
Antal badrum
2
Boarea
90 kvm
Byggyta
114 kvm
Ref
1656
Typ
Lägenhet
Våningsplan
1 av 3
Terrassyta
20 kvm
 • Ansvarig mäklare

  Håkan Sigemark

  Säljare/Marknads- och försäljningschef

  Språk: Svenska, Engelska, Tyska och Danska

  :
  Mobil: +34 672 116 148

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till denna mycket mysiga och trevliga lägenheten som ligger i populära och eftertraktade Piteres. Lägenheten består av 4 rum varav 3 är sovrum och 2 badrum samt en härlig terrass på 20 m2. Master bedroom har ett badrum ensuite och de andra 2 delar på ett badrum.
Det stora köket ligger separat och det finns en stor tvättstuga bakom. Vardagsrummet är rymligt och har utgång till terrassen. Från terrassen har man tillgång till ett rymligt förråd.
De vackra klinkergolven är genomgående i lägenheten. Parkering brukar vara ett bekymmer i Altea men här ingår en parkeringsplats på gården.
Lägenheten kommer att säljas delvis möblerad.
Lägenheten ligger centralt och nära Alteas stora serviceutbud med restauranger, affärer, tåg och busstation. En kort promenad tar dig till stranden eller till den gamla byn och kyrkplatsen. Mycket välskött lägenhet!

Fakta

Information

Typ
Lägenhet
Pris
180 000 €
Våningsplan
1 av 3
Rum
4
Sovrum
3
Antal badrum
2
Boarea
90 kvm
Byggyta
114 kvm

Exteriör

Terrass
Ja
Terrassyta
20 kvm

Driftskostnad (per år)

fastighetsskatt 300 Euro/år
Föreningsavgift 760 Euro/år

Byggnadssätt

Byggår
1991

Området

Om området

Altea är en mycket charmig och genuin spansk vitkalkad by som ligger på en bergstopp. Altea anses vara en av de vackraste på hela Costa Blanca och har ca 25 000 invånare. På toppen av berget tronar den vackra kyrkan, Virgen de Consuelo, med blått kupolformat tak och runt om kyrktorget finns många mysiga restauranger och barer utspridda på de pittoreska kullerstensgränderna där man kan strosa omkring och insupa atmosfären. Gamla stan är också känt av hela världens konstnärer för det unika ljuset, de vitkalkade husen, järnsmiden i dess fönster, väldoftande blommor och bland gränderna finner man många ateljéer och konstgallerier som visar upp sina alster.
Altea har också en trevlig strandpromenad som består av vikar, klippor och stränder. Här hittar man också många restauranger, barer och kaféer.
Altea kommun har i år satsat på att anlägga en ny sandstrand nedanför centrala Altea och söder om den ligger stranden Cap Blanch som går ihop med Playa del Albir. Altea och Albir är så gott som i hopväxta och det är ett populärt promenadstråk. En annan omtyckt strand är Playa de la Olla som ligger innanför en ö med samma namn och hit kommer många som vill snorkla. Altea har en stor marina som gränsar till Albir.
I de modernare delarna av Altea finns alla typer av affärer, banker, saluhall, vårdcentral, stadshuset samt all typ av service och på tisdagar är det marknad.

Om du söker lugn och ro men ändå vill ha närhet havet och till liv och rörelse så är grannbyarna Altea la Vella, Altea Hills och Mascarat bra alternativ.
Altea la Vella har en trevlig 9-håls golfbana i kuperad terräng. Det finns många cykel och promenadstråk och en promenad till Altea la Vella tar ca en timme från Altea.
Vägen dit går genom Alteas trädgård där det växer många fruktträd som t.ex. olika citrusfrukter, granatäpplen, oliver, nisperos, avokado etc.
Altea har ett väldigt behagligt klimat hela året där temperaturen nästan aldrig går under 18 grader. Sommartid kan temperaturen stiga upp till 42 grader i skuggan.

Kommunikationer

Från Alicante flygplats tar man sig väldigt lätt. Motorvägen tar ungefär 45 minuter. Det går också att åka det lokala tåget som går längs med kusten från Alicante till Denia som även passerar genom Altea. Flygbuss finns till Albir och därifrån kan man ta buss eller taxi.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Håkan Sigemark

  Säljare/Marknads- och försäljningschef

  Språk: Svenska, Engelska, Tyska och Danska

  :
  Mobil: +34 672 116 148

Förslag på andra bostäder

 • Lägenhet

  Altea, Albir

  Ref
  1709
  Pris
  230 000 €
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  65 kvm
 • Radhus

  Altea, Albir

  Ref
  1615S
  Pris
  229 000 €
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  76 kvm