Hoppa till innehåll
. Es Jonquet - Bjurfors

Renoveringsprojekt i Es Jonquet med havsutsikt

  • 995 000 €

Santa Catalina & Es Jonquet, Palma de Mallorca

Es Jonquet

Pris:
995 000 €
Antal sovrum:
6
Antal badrum:
2
Byggyta:
132 kvm
Ref:
1338
Typ:
Radhus
Terrassyta:
10 kvm
Takterrass:
Ja

Renoveringsprojekt i Es Jonquet med havsutsikt

Beskrivning

Fantastiskt tillfälle att förvärva ett Townhouse i det mycket eftertraktade området Es Jonquet i Santa Catalina. Detta är ett unikt objekt i då det knappt finns några orörda hus kvar i detta historiska område. Huset som erbjuder mycket charm med höga tak och vackra mosaikgolv säljs med en bygglicens där köparen själv får möjlighet att utforma sitt drömhem. Byggytan på 132 m2 är fördelat över 2,5 plan och längst upp hittar vi en takterrass på 10 m2 med spektakulär utsikt över Santa Catalina, katedralen och havet.

Missa inte denna möjlighet att köpa en underbar bostad i ett eftertraktat område - kontakta oss på Bjurfors för mer information och visning!

Mäklare

Anmäl intresse

Bilder

Fakta om bostaden

Uteplats/balkong

Takterrass
Ja

Exteriör

Terrass
Ja
Terrassyta
10 kvm

Information

Typ
Radhus
Pris
995 000 €
Antal sovrum
6
Antal badrum
2
Byggyta
132 kvm

Om Santa Catalina & Es Jonquet

Att bo i Santa Catalina & Es Jonquet

På 1500-talet så ökade befolkningen i Palma snabbt och huvudstaden drog framförallt till sig många hantverkare, den medeltida stadskärnan innanför stadsmurarna nådde gränsen för vad den klarade av nyinflyttade så började de första kvarteren utanför Palmas centrum ta form, bland annat här i det f d arbetarkvarteret Santa Catalina. Träffpunkten redan då var ”Mercat de Santa Catalina”, alltså marknaden. Här hittar du än idag en levande matmarknad med färsk frukt, fisk och kryddor från ön. Du kan även hitta färdiga rätter att köpa med hem eller äta direkt vid bardisken. Det kan ofta bli trångt, men får du inte plats går det lika bra att stå på trottoaren utanför, i äkta spansk stil.

Byggnaderna här är huvudsakligen två eller tre våningar höga, med små terrasser och fasader med typiska färgstarka mallorkinska fönsterluckor. Under de senaste åren har Santa Catalina utvecklats till Palmas nya hotspot med sina butiker, affärer, uteserveringar, sina barer, kaféer och restauranger. Gillar du det avslappnade, bohemiska stuket samt trivs att bo där det händer, då är Santa Catalina perfekt för dig.

Har du frågor kring att sälja eller köpa bostad i Santa Catalina & Es Jonquet? Tveka inte att kontakta våra mäklare på Mallorca så hjälper de gärna dig.

Karta

Es Jonquet

Es Jonquet

Palma de Mallorca

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Anmäl intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Liknande bostäder