Hoppa till innehåll

Dramatisk panoramautsikt, ikonisk arkitektur och ljusa rumsvolymer på privat läge över Alaró

Alaró, Centralt

Alaró

Pris:
4 500 000 €
Antal sovrum:
5
Antal badrum:
6
Byggyta:
570 kvm
Tomtarea:
6 000 kvm
Ref:
1708
Byggår:
2023
Hiss:
Ja
Balkong:
Ja
Terrass:
Ja
Pool:
Ja

Dramatisk panoramautsikt, ikonisk arkitektur och ljusa rumsvolymer på privat läge över Alaró

Bjurfors Beyond presenterar en lika exklusiv som internationell privatvilla om 600 kvm med fri och skyhög panoramautsikt samt spektakulärt poolområde.

Beskrivning

Solen är på väg ner när bilen långsamt letar sig uppför den branta och smala gatan kantad av stenmurar och grönska. Utsikten är fri ner över den höga sluttningen och bort mot de skogsklädda bergen och horisonten. På gatans nummer 60 klättrar den stora villans tre etage i den höga bergssluttningen. Bostadsytan är om 600 kvm och nio stora rum, tomten är om hela 6 000 kvm. Högst där uppe, på ett fjärde och grönskande etage med bara himlen som tak, tronar det stora poolområdet, dolt för omvärlden tack vare sitt höga, skyddade och spektakulära utsiktsläge.

Villans exteriör är tidlöst modernistisk med slätputsad fasad och inslag av traditionellt murad sten. Tegeltaket med solpaneler är platt och villan vänder sina höga terrasser och stora glaspartier mot utsikten. Sedd från gatan är fasaden något sluten; höga murar i natursten hindrar insyn och skapar ett mycket privat intryck. Interiören präglas av stora och ljusa rumsvolymer där dels en trapphall, dels ett glasat atrium, löper vertikalt genom hela den höga byggnaden. En hiss stiger parallellt mellan våningarna. Tillsammans med en genomgående ansenlig takhöjd får de vertikala ljusinsläppen hela huset att andas ljus och rymd. Det höga och spektakulära läget understryks av närmast heltäckande glaspartier och terrasser som öppnar för massivt ljus och den mycket höga panoramautsikten över dalgången och bergen. Under de höga taken med synliga bjälkar flyter vackra golv i natursten eller parkett ut över stora och fria ytor. Arkitekturlinjerna är tidlöst rena precis som de ofta massiva naturmaterialen med inslag av bland annat natursten, marmor, ribbat ädelträ, murad sten, smide och industriglas. Villan har en väl sammanhållen designlinje med sober ton och unika designdetaljer samt exklusiv inredning och utrustning som kommer igen. Tekniknivån avseende värme, AC, ljud och ljus är mycket hög.

På det översta planet är planlösningen i stort sett vidöppen med sällskapsytor, exklusivt kök, matsal och allrum. Planets stora ytor förbinder via glaspartier till både den främre terrassen och den charmiga pation med stora stengolvsytor i helt skyddat läge. Härifrån leder trappor upp till det höga och privata poolområdet med infinitypool och svindlande panoramautsikt. På mellanplanet ligger ett master bedroom, en suite med dubbla badrum och walk-in-closet. Från svitens terrass öppnar sig utsikten. På detta plan finns ytterligare tre ljusa sovrum med badrum en suite samt platsbyggd förvaring. På entréplanet finns entréhall, arbetsrum, gym, badrum, förrådsytor, maskinrum, tvättstuga samt utgång till garage.

Villan har bland annat upp till fem stora sovrum, sex sobra badrum, stora sällskapsytor, matsal, teverum, exklusivt kök, tre eldstäder, hiss, mängder av platsbyggd förvaring, dold kaffestation, tre terrasser, skyddad patio med utekök och lounge, poolområde, infinitypool, utedusch, glasat atrium, dubbelgarage, två vespor, Smart Home-system, solceller, luftkonditionering, golvvärme, downlights i de flesta rum, Sonos ljudsystem mm.

Alaró är en pittoresk by bara en halvtimmes bilresa från Palmas flygplats. Den lilla byn ligger mjukt inbäddad i en naturskön dal vid foten av de majestätiska Tramuntanabergen. Bergskedjan finns med på UNESCO:s världsarvslista. Du når centrum efter en kort promenad men kan också ta hem matkassarna på någon av de två elektriska vespor som ingår i köpet. Med sin sömniga charm är Alaró populär bland vandrare som vill ta sig vidare upp i bergen. Förutom det livliga huvudtorget och de mysiga gränderna erbjuder byn butiker, kaféer och härlig atmosfär. Omgivningarnas slingrande cykelvägar lockar cyklister från hela världen. Alaró är även känt för sina olika festivaler där lugnet ersätts av parader, dans och musik. På byns lördagsmarknad handlar du närodlade grönsaker och andra produkter.

/Interiör/

Parkera i dubbelgaraget med elport, eller på den stenlagda uppfarten med plats med flera gästande bilar. Svaga dofter av lavendel, citrus och mimosa slår emot dig på väg fram till entrédörren. Kvällssolen glöder i den vackert stensatta gavelväggen.

ENTRÉHALL
En pampig dörr i industriglas med högt, rundat valv leder in till villans entréhall med värmegolv i sober natursten. Takhöjden är ansenlig och några steg in faller ljuset ner från den skyhöga, glasade trapphallen som löper vertikalt genom hela byggnaden. En öppen balktrappa med steg i massivt trä försvinner upp i det höga huset. Takhöga, trärena dörrar, och partier i industriglas, förbinder till entréplanets ytor och ut till det höga glasatriet där ett högt och knotigt olivträd tronar under bar himmel.

INRE HALL
Låt gästerna ta hissen upp till villans översta plan. Det sobra stengolvet flyter ut i en inre hall med rejäl takhöjd. Rak fram reser sig en fondvägg i ribbträ och i trapphallen till höger ser du ända ner till entréplanet. Trappan är inramad av smidesräcken med 60-talsdesign och flera stora, spolformade taklampor i bast skapar gallerikänsla hela vägen ner.

SÄLLSKAPSYTOR
Till höger överraskar nu villan totalt, med stora och ljusa sällskapsytor i öppen planlösning med köket. Över det sobra stengolvet reser sig de synliga takbjälkarna i massivt trä upp till cirka fem meter. Den starka känslan av stora och blonda rumsvolymer är omedelbar. Kaskader av ljus faller in från närmast heltäckande glaspartier i två väderstreck. Det svindlande höga läget blir uppenbart när panoramautsikten öppnar sig bakom det höga väggpartiet med industriglas. Det stora rummet är skapat för fest, dans och mingel med många gäster. Men också för familjens lugna vardagsliv, högt över det vanliga. En regnig kväll brinner lågorna bakom den öppna spisens långa glas med stenfundament. En mycket stor och närmast skulptural spiskåpa i trä är en av få designdetaljer i det vackra rummet. Villans effektiva värme- och AC-system är diskret dolt i bakbelysta taksocklar som skapar extra rumslighet i de stora ytorna.

TERRASS
Ut mot den stora terrassen står de höga glaspartierna på vid gavel mot den snudd på dramatiska utsikten i fritt sydvästläge. Gästerna letar sig ut i solnedgången med sina glas och snart är himlen alldeles röd över bergskedjans skogsklädda höjder. Panoramat är 180° ner över den charmiga lilla byn och bort mot horisonten. Terrassen ligger under tak och är omfamnad av designlinjens ikoniska smidesräcken. När mörkret faller glittrar hundratals ljuspunkter i dalen nedanför.

KÖK
In mot den bakre terrassen ligger villans stora och ljusa kök. Det ljusa stengolvet följer med in och i centrum står en lång köksö, klädd i blågrön marmor. På den stora ytan finns plats för allt från morgonens hastiga espresso till kvällens generösa salladsbuffé. På köksön finns en marmorklädd ho med blandare i borstad mässing samt en bred induktionshäll med integrerad nedåtfläkt från klassiska Miele. Köksöns trådlösa mobilladdare är en kul och praktisk detalj. Kökets inredning känns närmast minimalistiskt formren med höga, släta fronter i ädelträ och dolda beslag. Vitvarorna är helintegrerade och även diskbänkens dubbla hoar och det höga stänkskyddet är i blågrön marmor. Det breda, takhöga vinstället i industriglas delar av köket mot trapphallen, men en varm kväll plockas såklart det vita vinet istället ur köksöns rymliga vinkyl.

BAKRE PATIO
Skjutbara glaspartier i köket binder samman ytorna med den stora pation, som ligger helt skyddad av höga murar. Stengolvet fortsätter helt enkelt ut på den stora terrassen som nästan har drag av en liten soldränkt piazza. Över det sparsmakade uteköket med arbetsyta i natursten, och den stora utematsalen, välver sig ett solskydd i bast och metall. Solljuset silas vackert mot de lite ruffa stenväggarna. Härute hittar du både sol och skugga och i ett högt hörn vid trapporna upp till poolen finns en naturlig loungedel. Vid smidesräckena, med samma unika design, kan du titta ner på entréplanets höga atrium med sitt gamla olivträd. Om dörren till arbetsrummet där nere står öppen kanske du kan locka upp någon som är värd en paus uppe på pation.

POOLOMRÅDE
Följ nu terrassens stentrappor upp till det mycket höga poolområdet. Det första intrycket är smått dramatiskt. Detta är en plats som nog ingen glömmer. Den skyhöga och fria utsikten är smått sensationell och i solnedgången är atmosfären svårslagen. Du ser ner över den egna villans tak, ner över dalen och milsdjupt bort mot horisonten. Den privata platån ligger omfamnad av grönska och stenmurar. Där ovanför stiger branten på den övre delen av villans tomt. Kring infinitypoolen om 69 kvm med saltvatten; breder det stensatta poolområdet ut sig, kantat av grönska, planteringar och skuggande träd. Hela platsen är präglad av sol, himmel och grönskande utsikt. När poolens belysning tänds under den stjärnklara himlen är resortkänslan total.

GÄST-WC
Tillbaka nere vid den inre hallens fondvägg i ribbträ finns en dold dörr till planets mycket sobra gäst-wc. Bakom ett takhögt industriglasparti finns en högsmal glugg i den murade ytterväggen. Den svindlande utsikten öppnar sig. Stengolvet går igen och inredningen består av ett högsmalt handfat i natursten samt en vägghängd wc. Blandarna i borstad mässing med sparsmakad design kommer från klassiska Hans Grohe.

MATSAL
Till vänster i hallen öppnar sig ytterligare sällskapsytor i halvöppen planlösning med varandra. Ytorna delas av med en formren öppen spis i vitputs och natursten samt glas i två riktningar. Ut mot dalen vetter den stora och ljusa matsalens glaspartier i två väderstreck. Taket reser sig återigen högt med synliga takbjälkar och rummet har nästan drag av en liten festsal där den fria utsikten är ständig gäst. Väggens cirkelformade konstverk i grafiskt svartvitt visar sig vara ett hemligt skåp för flaskorna med avec.

ALLRUM
På andra sidan den öppna spisen, med stengolv och närmast heltäckande glaspartier mot den bakre terrassen och det höga atriet, ligger ett ljust allrum. Taket reser sig högt med synliga bjälkar. Det stora rummet känns tänkbart som teve-rum, bibliotek eller musikrum. En fondvägg i ädelträ skapar värme och atmosfär tillsammans med den öppna spisens lågor som syns även härinne. Via skjutbara glaspartier kommer du ut på den bakre terrassen.

INRE HALL
Ta hissen eller trapporna ner till villans andra plan. Två fondväggar i ribbat ädelträ tar emot. Dolt bakom väggarna finns rymlig förvaring, en tvättstapel samt en espressostation med vask och skiva i marmor. Stationen servar dem som vaknar tidigt, i någon av planets totalt fyra sovrum.

MASTER BEDROOM-SVIT
Ett svart trycke signalerar ytterligare en dörr i den vackra fondväggen. Här till vänster, med närmast heltäckande glaspartier och terrass mot den höga utsikten och trädgården, ligger villans femstjärniga master bedroom – en suite med två badrum och walk-in-closet. Parkett i enstavsläggning tar över under det höga taket med bjälkar, till höger finns en walk-in-closet med smakfull inredning trä. En formren öppen spis samt inslag av natursten på en av väggarna skapar romantisk atmosfär.

BADRUM
Till vänster ligger ett av svitens två badrum. Det är oerhört sobert med värmegolv i natursten och högsmalt glasparti mot bergen och trädgården. Inredningen är i ädelträmed inslag av flätad iroko. Här finns en lång handfatskommod i trä och natursten, sminkbord med förvaring, fristående badkar, vägghängd wc samt duschalkov med stenväggar. Blandarna i mässing är monterade direkt i väggen och kommer från Hans Grohe. Belysta alkover i väggarna ger extra atmosfär och förvaring. Insynen är obefintlig, tack vare det höga läget.

BADRUM
I en passage med två set med höga garderober i flätad iroko, ligger svitens andra badrum. Det går i samma sobra ton med samma material och utrustning. Här finns vägghängt handfat i sten, blandare från Hans Grohe och vägghängd wc. Fönstret har frostat glas.

TERRASS
Svitens terrass ligger under tak och med glaspartierna på glänt tränger trädgårdens blomdoft in. Terrassen ligger i kvällssoligt sydvästläge och är skyddad av väggar på båda sidor. Ett steg ner ligger den grönskande trädgården, på en platå högt över den smala gatan.

SOVRUM
I fil med master bedroom ligger nästa sovrum, en suite med eget badrum. Här finns parkett, synliga takbjälkar, platsbyggda garderober och glasparti mot utsikten och trädgårdens grönska. Även här finns utgång till en egen, skyddad terrass.

BADRUM 3
Rummets badrum följer villans designlinje med samma material och utrustning. Här finns vägghängt handfat, duschalkov och vägghängd wc.

TVÅ SOVRUM MED BADRUM
På detta plan finns ytterligare två stora och ljusa sovrum med parkett, egna badrum och platsbyggda garderober. Det ena har fransk balkong mot atriet och det andra mot uppfarten. I övrigt går både sovrummen och badrummen i samma sobra ton som de övriga, med i stort sett samma material och inredning.

ARBETSRUM
Tillbaka nere i entréhallen, till vänster om entrédörren, ligger ett stort och härligt arbetsrum bakom ett takhögt industriglasparti. Rummet har synliga takbjälkar, ekparkett samt ytterligare ett stort, öppningsbart glasparti. Därute ligger det höga atriet, med det vackra olivträdet som reser sig längs höga murade väggar och glaspartier. Detta ger fint ljus uppifrån och kvällstid, när atriet lyses upp, känns atmosfären nästan historisk. Rummet är även tänkbart som personal-, sov- eller gästrum.

GYM
I andra änden av entréhallen ligger ett gym med parkett och flera platsbyggda garderober. Ett takhögt glasparti vetter mot atriet och ger extra ljus. Efter träningspasset eller löpturen i bergen går det att duscha i rummets badrum som går i samma exklusiva stil som de övriga.

ÖVRIGA UTRYMMEN
På detta plan finns även välutrustad tvättstuga, förrådsrum, teknikrum och direkt access till det stora garaget.

Ansvarig mäklare

Bilder

Planritning

Planlösning
Planlösning
Planlösning
Planlösning

Fakta om bostaden

Information

Typ
Villa
Pris
4 500 000 €
Hiss
Ja
Antal sovrum
5
Max antal sovrum
5
Antal badrum
6
Byggyta
570 kvm
Tomtarea
6 000 kvm
Trädgård
Ja

Byggnadssätt

Byggår
2023

Exteriör

Pool
Ja
Balkong
Ja
Terrass
Ja

66 m2 infinity saltvattenpool

Om Alaró

Att bo i Alaró

Den lilla byn Alaró är otroligt populär bland vandrare och cyklister som vallfärdar till detta område. Hit åker man inte för att sola och bada, så våren och hösten är den bästa tiden. Staden är omringad av andra små byar, gröna dalar och bergstoppar. Om du har tänkt åka hit är det bra att boka en hyrbil med en gång. Då tar du dig lätt hit från flygplatsen och kan utforska området under resten av resan. Byn Alaró ligger på knappt 20 minuters biltur från Palma. Här finns det ett antal vingårdar värda ett besök.

Har du frågor kring att sälja eller köpa bostad i Alaró? Tveka inte att kontakta våra mäklare på Mallorca så hjälper de gärna dig.

Finansiering

Vi har ett nära partnerskap med SEB Private Banking för att ge dig det bästa affärsläget. Som Private Bankingkund hos SEB får du ett individuellt erbjudande och en personlig kontakt som ser till helheten utifrån dina finansiella behov.

Läs mer om Private Banking

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp med en boendekalkyl. När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Jag är intresserad av Alaró

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Vi matchar köpare med rätt bostad

Med en bred lokal närvaro i Sverige, ett internationellt nätverk, samt ett eget register med aktiva intressenter och investerare – har vi förutsättningar att matcha rätt bostad med rätt köpare.

Anmäl intresse - Bjurfors Beyond Real Estate
SE ALLA BOSTÄDER BJURFORS BEYOND REAL ESTATE