Alla bilder

Olympia, Helsingborg

Mellersta Stenbocksgatan 3

På förhand
Pris
3 395 000 kr
Avgift
6 427 kr
Antal rum
4
Boarea
142 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 3
Balkong
Ja

Kommer snart ut till försäljning!

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Mäklare

Alla bilder

Varmt välkomna att kontakta ansvarig mäklare, Isabell Bengtsson för mer information!. Mellersta Stenbocksgatan 3 - Bjurfors
Varmt välkomna att kontakta ansvarig mäklare, Isabell Bengtsson för mer information!
Interiörbild. Mellersta Stenbocksgatan 3 - Bjurfors

Beskrivning

Charmig sekelskiftesvåning på attraktiva Olympia

Beskrivning

Välkomna till denna fantastiska sekelskiftesvåning på Mellersta Stenbocksgatan 3! Ett underbart drömboende med moderna materialval, tre balkongen och vackert bevarade och tidstypiska originaldetaljer. Våningen har renoverats smakfullt på senare år där nytt och modernt möter den äldre och bevarade charmen. Stora vackra fönster i tre väderstreck tillsammans med ypperlig planlösning gör att detta boende både är hemtrevlig och ljust. Det perfekta inflyttningsklara boendet för er som söker något utöver det vanliga, med hög standard.

I denna vackra fastighet anno 1905, har sekelskiftescharmen bevarats väl både ut- och invändigt. Redan utvändigt välkomnas ni av en pampig och tidstypisk entréport som vidare tar er en halv trappa upp till första plan. Genom vackert och bevarat trapphus tar ni er sedan en trappa upp till våning två. Bostadens välplanerade 142 kvm består av fyra rum och kök, varav tre rum idag nyttjas som sovrum.

Olympia är känt för sitt attraktiva och omtycka bostadsområde med närhet till så väl citylivets alla nöjen och bekvämligheter som god service med allt från populära caféer till matbutiker, gym, apotek, vårdcentral, skolor och förskolor för att nämna några. Allt inom kort räckvidd! Bo även med närhet till lummiga grönområden, promenadstråk och goda kommunikationer. Ta dig dessutom snabbt och smidigt ner till city på vandrande fot. På kort promenad- eller cykelavstånd når ni dessutom havet och gröningen med flertalet populära restauranger och nöjen.

Varmt välkomna till ett drömhem att trivas i!

Rumsbeskrivningar

Varmt välkomna till denna stilrena sekelskiftesdröm anno 1905, på attraktiva Olympia. På våning två ligger detta charmiga drömboende beläget på trivsamt gavelläge, med utgång till tre balkonger i diverse väderstreck. De fantastiska och stora fönsterpartierna i samtliga av bostadens rum släpper in rikligt med vackert ljusflöde och skapar ytterligare rymd.

Ni möts av ett boende med ytterst välplanerad och genomgående planlösning där sociala och öppna ytor har kombinerats både väl och stilfullt. Bevarade och tidstypiska originaldetaljer så som vacker stuckatur, takrosetter, spegeldörrar, rum i fil, fiskbensparkett och väl tilltagen takhöjd har kombinerats mycket smakfullt med inslag av modern stil och charm då bostaden på senare år varsamt renoverats under 2013.

Hall

Ni välkomnas in i en rymlig och ljus hall där ni genast möts av den fantastiska och väl tilltagna takhöjden. Vita släta väggar möter ett vitlaserat och tidsenligt originalbrädgolv som skapar ytterligare rymd. Hallen erbjuder bra avhängnings- och förvaringsmöjligheter och möjlighet finns att skapa ytterligare förvaringsutrymme om så önskas. Till höger om entrén nås bostadens ljuvliga balkong i västerläge med vy mot föreningens lugna och trivsamma innergård.

Serveringsgången som idag fungerar som passage in till bostadens ena sovrum, ligger belägen i anslutning till hallen och består av ett smakfullt vitbetsat golv och genomgående vitmålade väggar. God förvaring erbjuds i de vackra originalskåpen som låtits bevaras.

Sovrum

Sovrum ett av tre är beläget på avskärmat läge in mot föreningens lugna innergård. Rummet passar utmärkt som sovrum, kontor eller extra utrymme. Härifrån finns vidare utgång till föreningens trapphus varifrån vind och förråd nås mycket praktiskt.

Sovrum

Master bedroom som nås i direkt anslutning till hallen ligger trivsamt och ljust beläget mot lugna Magnus Erikssons gata. Ett tidsenligt och vilaserat brädgolvt har kombinerats stilrent med genomgående vita väggar som stilfullt möter de vackra originaldetaljerna. De stora fönsterpartierna släpper in behagligt med naturligt ljusflöde som vackert sprider ut sig över rummets alla ytor. Tack vare de praktiska och stilrena skjutdörrsgarderoberna direkt in till höger så erbjuds god klädförvaring. Från sovrummet nås den härliga balkongen i soligt söderläge, belägen ut mot Magnus Erikssons gata.

Vardagsrum

De vackert bevarade spegelpardörrarna avskiljer stilfullt master bedroom och kök från vardagsrummet där generösa sociala ytor erbjuds. Här visar sekelskiftescharmen sina bästa sidor med allt från burspråk till stuckatur, stora härliga fönsterpartier med ljusinsläpp från två väderstreck, smakfullt vitbetsad fiskbensparkett och fungerande öppen spis i pampig grön marmor (eldningstillstånd saknas i dagsläget från föreningen).

Badrum

Från hallen och in till höger nås badrum ett av två. Båda badrummen renoverades smakfullt i samma stil 2013. Ett generöst och rymligt badrum bestående av grått klinkergolv med golvvärme och delvis kaklade väggar i vitt. Inredning består av wc, dubbel tvättställskommod i vitt, spegel med belysning samt duschhörna med takdusch och väggar i glas.

Kök

Det väl tilltagna och ljusa köket ligger praktiskt beläget i fil med hall och sällskapsdel och avskiljs med vackra spegelpardörrar. Köket renoverades med stilrena materialval 2013. Köksinredningen i tidlöst vitt erbjuder god förvaring och generösa arbetsytor. Bänkskivan går i mattsvart granit. Välutrustad maskinpark bestående av kyl och frys, inbyggd ugn, induktionshäll, fläkt och helintegrerad diskmaskin.

Tack vare kökets generösa planlösning så inryms även större matplatsdel om cirka åtta personer. Den vackra vitbetsade fiskbensparketten fortsätter enhetligt mellan kök och vardsgrum och kombineras stilrent även här med vitmålade väggar och stuckaturdetaljer.

Sovrum

Bostadens tredje sovrum ligger i nära anslutning till kök och matplatsdel. Sovrummet används idag som barnrum och har även det generös planlösning med plats för dubbelsäng samt tillhörande förvaringsmöblemang som sängbord och byråer. Möjlighet finns att skapa ytterligare utrymme och förvaring i form av garderober. Vitbetsat golv och ljusa väggar. Från sovrummet finns utgång till den tredje balkongen i soligt österläge, ut mot Mellersta Stenbocksgatan.

Klädkammare

I nära anslutning till kök och sovrum nås den rymliga och praktiska klädkammaren i vitt, med walk-in-closet känsla! Väl tilltagen takhöjd även här gör det möjligt att skapa god förvaring även på höjden.

Badrum

Bostadens andra och rymliga badrum ligger i anslutning till tredje sovrummet. Grått klinkelgolv med golvvärme har även här kombinerats stilrent med devlis kaklade väggar i vitt. Inredning består av vägghängd wc, dubbel tvättställskommod i vitt, spegel med belysning och rymlig duschhörna med takdusch och duschväggar i glas. In till vänster är det utrustat med tvättpelare bestående av egen tvättmaskin och torktumlare.

Varmt välkomna att kontakta ansvarig mäklare, Isabell Bengtsson för mer information kring detta fantastiska boende!

Fakta

Bostadsrättsförening

Föreningen är lagfaren ägare till fastigheten Vipan 1 belägen i nordvästlig riktning från korsningen Mellersta Stenbocksgatan och Magnus Erikssons gata i Helsingborg.

I föreningens hus upplåts nio bostäder med bostadsrätt och två lokaler med hyresrätt.

Styrelsen har under året skött förvaltningen och ekonomin i egen regi utan extra kostnader.

Föreningen diskuterar att låta bygga 9 parkeringsplatser på framsidan mot Mellersta Stenbocksgatan. Det ska isåfall finnas en parkeringplats per lägenhet.

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

TV/Internet-anslutning

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Bredband.

Energiprestanda

Energiprestanda 181 kWh/m² år.

Övriga utrymmen

Det finns två cykelförråd i källaren, ett för långtidsförvaring och ett för dagsbruk. Det finns också en snickarbod och en verkstad som är tillgängliga för alla. Till bostaden tillhör både källar och vindsförråd.

Uteplats/balkong

Bostaden har tre balkonger. Den första ligger i anslutning till föreningens innergård i väst, den andra i söderläge ut mot Magnus Erikssons Gata och den tredje i österläge ut mot Mellersta Stenbocksgatan.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en gemensam innergård lugnt beläget med stensatt uteplats.

Parkering

Det finns gott om fria parkeringsplatser på gatorna i området.

Övrigt

För finansiering kan vi i samarbete med Nordea erbjuda en rad produkter och tjänster som gör det enklare för dig som köper nytt boende. Kontakta gärna Nordea på 0771-22 44 88.

Månadsavgift

Avgift/hyra
6 427 kr
Värme ingår
Ja
Vatten ingår
Ja
Övrigt ingår
I månadsavgiften tillkommer en fast kostnad om 150 kr för kabel-tv, inklusive 100 kr.

Ekonomi

Andel i föreningen
15,673%
Årsavgift i föreningen
77 124 kr
Pantsatt
Ja
Pantavgift
448 kr

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Pris
3 395 000 kr
Lägenhetsnummer
5
Våningsplan
2 av 3 *
Rum
4
Boarea
142 kvm **
Byggår
1905
*

Våningsplan 2 av 3.

**

Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Karta

Mellersta Stenbocksgatan 3

Området

Att bo i norra HelsingborgAtt bo i norra Helsingborg – Bjurfors hjälper dig hitta din nya bostad.

Norr är en av Helsingborgs mest attraktiva stadsdelar att bo på. Här bor du vid vattnet - mitt i centrum med shopping, restauranger och nöjesliv runt hörnet. En fantastisk kombination.

I området finns varierad bebyggelse, men många kvarter är av tydlig och enhetlig karaktär. Största delen av bebyggelsen i Tågaborg är från förra sekelskiftet med många stora vackra patriciervillor längs hela landborgen.

Olympia är en anrik fotbollsarena som anlades redan 1898. Nu är den hemmaplan för Helsingborgs IF, men även VM har ägt rum här. Stadsdelen Olympia ligger runt arenan med samma namn och kännetecknas av Fågelkvarteren som består av enhetliga byggnader i jugendstil.

Där de gamla järnvägsspåren gick förr som skilde stadsdelen och havet åt, är numera ett uppskattat område med promenadstråk och stora gräsytor som kallas Gröningen. Här kan du spela boule, minigolf och utöva mängder av sommarsporter på de fria ytorna.

Vill du njuta av riktigt breda sandstränder och skönt havsbad har du Örestrandsbadet eller Fria bad som det också kallas, på bekvämt avstånd vid Norra hamnen. Här finns det en badbrygga som sträcker sig ut i havet och kallbadhus.

Köpa eller sälja bostad i norra Helsingborg? Kontakta våra mäklare i Helsingborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnad för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Olympia, Helsingborg

  Adress
  Södra Vallgatan 4
  Utgångspris
  3 100 000 kr
  Månadsavgift
  5 018 kr
  Antal rum
  3.5
  Boarea
  115 kvm