Alla bilder

Ellstorp, Malmö

Sallerupsvägen 28A

Budgivning pågår
Utgångspris
1 195 000 kr
Avgift
4 732 kr
Antal rum
2
Boarea
68 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 6
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Budgivning pågår

Nuvarande bud: 1 320 000 kr

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Mäklare

 • Ansvarig mäklare

  Patricia Menger

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 040-608 30 77

Alla bilder

Beskrivning

Mysig hörnlägenhet med balkong

Beskrivning

Ellstorp med sina tysta och lugna gator, ligger ett stenkast från stadens puls. Här finns ett grönskande område som höjer mysfaktorn för en promenad eller löprundan. Med bra bostadsrättsföreningar i karaktäristiska pastellfärgade funkishus redan från 1938 har du ett charmigt område att trivas i. Området har nära till centrum, Värnhemstorget och större matbutiker.

Interiör

Välkommen till Sallerupsvägen och du möts nu av en vid hall precis innanför ytterdörren med plats för avhängning. Tre stycken originalgarderob finns bevarade i hallen med dess fina spegeldörrar från -39, Hallen går i fina vita väggar och över golvet ligger mörk klinkers. En mysig bostad att tillbringa goda middagar med härligt umgänge, frukost på balkongen eller att bara få vara i nuet.

Några steg till köket, som ger en underbar känsla då man har tidigare öppnat upp för att få mer utrymme. Vägg har tagits bort och en snygg köksö vilar idag på dess plats. Köksluckorna är tidlösa och passar bra ihop med lägenhetens årtal. Det blir lätt att trivas här med en praktisk planlösning och mycket ljus från dem två fönster. Luckorna går i trä med vit färg samt silvriga/rostfria beslag. Stänkskyddet är i glas och bänkskivan går i trä. Här finns bra med utrymme för en matplats med plats åt 6-8 personer.
Kökets utrustning består av spis (Constructa), varmluftsugn, kyl/frys samt diskmaskin.

Bostadens sovrum ligger intill köket. Här ryms dubbelsäng och extra förvaringsmöbler om så önskas. På golvet vilar den fina ekparketten och väggarna går i tidlös vit färg. Att ligga och dra sig en söndagsmorgon blir lätt i detta behagliga rum.

Det stora allrummet med sitt stora fönsterparti är den utmärkta platsen för trevlig underhållning eller stillsamt umgänge. Mycket ljus ges då lägenheten är placerad på hörnan och på tredje våningen. Rummet rymmer större soffgrupp och ytor för förvaring om så önskas. Från allrummet har du utgång till balkongen som har god yta och ger plats för trevliga utemöbler.

Det helkaklade badrummet nås från hallen och erbjuder utrustning som nyare WC-stol (Ifö) ett handfat (Hansgrohe) och badrumsspegel (Dansani) med förvaring. Här finns en duschhörna (Mora). För att få varma mysiga handdukar finns även en handdukstork. Väggar och golv kläs av kakel och klinker i vitt. Badrummet är renoverat från tidigare ägare.

Fakta

Uteplats/balkong

Typ av mark
Balkong

En rymlig balkong med plats för möbler.

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Brage
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
54
Antal lokaler
3
Överlåtelseavgift
1120*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

HSB Brf Brage bildades 1939 och består av en huslänga med adress Sallerupsvägen 28A-C. I föreningen finns 54 lägenheter och 3 lokaler. Hyresgästerna som hyr lokalerna är en kvarterskrog, Brottarklubben Sparta och ett It-företag. HSB handhar den ekonomiska förvaltningen. Tomten är friköpt.

Utförda renoveringar:
- Byte av el
- Fasadrenovering
- Takbyte
- Byte till 3-glasfönster
- Löpande underhåll av tvättstugor
- Byte av tappvattenstammar
- Renovering och utbyggnad av balkonger
- Spolning och filmning av avloppsstammar (2015)
- Byte av belysningssystem i källare och trappuppgångar (2015)
- Relining av avloppsstammar (2017)

Merparten av renoveringarna ovan är utförda under de senaste 15-20 åren.

Planerade renoveringar:
Eventuellt kommer trapporna att målas om under hösten 2017 eller våren 2018.

Avgiftsjusteringar:
I dagsläget finns det inga beslutade avgiftsförändringar (kontrollerat med styrelsen 2017-07-07).

Tillsyn med föreningen ska utföras innan köparen flyttar in. Tillsynen bokas av säljaren.

Varje lägenhet har individuell mätning av värme och varmvatten. En schablonskostnad för värme/vatten ingår i avgiften. Avstämning mot faktiskt förbrukning sker en gång/år. Har man förbrukat mindre än schablonen återbetalas det beloppet och är förbrukningen högre blir man debiterad.

Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg med Folksam. Detta betyder att du inte behöver teckna något bostadsrättstillägg på din hemförsäkring.

Föreningen tillåter delat ägande med föräldrar.
Föreningen tillåter ej juridisk person som köpare.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information: www.hsb.se/malmo/brage

Tilltänkt köpare uppmanas att kontrollera ovanstående information med föreningen.

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns tvättstugor. Tid bokas via hemsida.

TV/bredband

Kabelt-TV från Comhem med basutbud ingår i varje lägenhet.

Bredband
En 100 MBits bredbandsuppkoppling finns i varje lägenhet.
Man väljer själv vilket bredbandsabonnemang man vill teckna från en rad operatörer.
Det ingår en bredbandsuppkoppling på 100/10Mbit i månadsavgiften.

Parkering

Parkeringsplatser
15 parkeringsplatser finns framför huset. Kontakta styrelsen om du vill ställa dig i kö för att hyra en plats. För närvarande är det en lång kötid som kan vara i några år.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 732 kr

inkl värme, VA, kabel-TV samt bredband om 100/10 Mbit. Vattenavstämning sker en gång per år för den individuella förbrukningen samt den aktuella. Se mer under deras hemsida, föreningsinfo.

Ekonomi

Andel i föreningen
2,17636%
Årsavgift i föreningen
56 784 kr
Andel av årsavgiften är
2,17636%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 195 000 kr
Lägenhetsnummer
7
Våningsplan
3 av 6
Hiss
Ja
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
68 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
387 kr
Värme
415 kr
Försäkring
227 kr
Vatten/Avlopp
195 kr
Summa
1 224 kr

Driftkostnader är en individuell kostnad och kan komma att förändras beroende på bohag. Föreningen gör en avräkning på vatten en gång per år för den individuella förbrukningen.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggår
1939
Ventilation
Självdrag

Finns tillhörande källare- och vindsförråd.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
135
Energideklarationsdatum
2010-02-10

Planskiss

Planlösning

Karta

Sallerupsvägen 28A

Området

Att bo på EllstorpAtt bo på Värnhem – Bjurfors hjälper dig hitta din nya bostad.

Värnhem är en anrik del av centrala Malmö som alltid utvecklas. Den gamla infartsleden till Malmö har förvandlats till ett spännande shoppingstråk med ett myllrande folkliv. Här byggs och planeras för nya bostäder och verksamheter. Precis intill Värnhemstorget ligger köpcentrat Entré. Här samsas bland annat mode, hemelektronik och hälsa.

I de östra delarna av centrala Malmö ligger Värnhem. Området ligger mellan Föreningsgatan och Nobelvägen. I den norra delen finns både äldre hyreshus från 1920-talet och nyare från 1970-talet. Mitt i området ligger Värnhemstorget, som ända sedan medeltiden har utgjort en viktig vägkorsning. Värnhemstorget är en viktigt knutpunkt för pendlare till och från Malmö. Namnet Värnhem härstammar från namnet på en gård som låg i området på 1800-talet.

Norr om torget ligger köpcentrat Entré precis vid infarten från motorvägen in till Malmö. Byggnaden präglas av ljus och rymd med stora glasfasader. Här finner du det mesta vad det gäller hem, inredning, hemelektronik och mode samt biograf. Med en kort promenad när du både Malmös citykärna och Centralstationen.

Östervärn är ett område runt Värnhemstorget. De flesta husen är uppförda innan 1940-talet och man hittar också två småhus bevarade, som vittnar om den lantliga bebyggelse som kantade infarterna till Malmö före industrialismens genombrott.

Områdets bostäder består annars mestadels av flerbostadshus på 4–5 våningar. Mellan Sallerupsvägen, Nobelvägen, Höstgatan och Lundavägen finns stenbyggnader från början av 1900-talet med en medeltidsinspirerad utformning av gatunätet. Oregelbundna kvarter och krökta gator ger området en mysig atmosfär och spännande gatumiljö.

Öster om Nobelvägen mellan Kontinentalbanan och Sallerupsvägen ligger Ellstorp. Ett bostadsområde med 1 100 lägenheter uppfört av HSB på 1940-talet och som är ett av de första storskaliga bostadsområdena i Malmö. Författaren Björn Ranelid växte upp i området.

Husen är byggda enligt lamellhusprincipen med funktionalism som grund men med detaljer från tjugotalsklassicismen. Stora gräsytor är en viktig del av områdets karaktär och i mitten finns en större nästan innesluten gård. För den som uppskattar naturen finns närheten till Ellstorpsparken med promenadstråk.

Köpa eller sälja bostad på Ellstorp? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Ellstorp, Malmö

  På förhand
  Adress
  Sofierogatan 4A
  Utgångspris
  950 000 kr
  Månadsavgift
  2 513 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  50 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Ellstorp, Malmö

  På förhand
  Adress
  Sofierogatan 4C
  Prisidé
  1 295 000 kr
  Månadsavgift
  2 664 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  51 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!