Alla bilder

S:t Knut, Malmö

Disponentgatan 27

Utgångspris
645 000 kr
Avgift
2 468 kr
Antal rum
1
Boarea
17 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1,5 av 4
Hiss
Nej

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Mäklare

Alla bilder

Beskrivning

Yteffektiv studiolägenhet

Beskrivning

Välkommen till denna charmerande enrummare belägen ett stenkast från S:t Knuts eftertraktade kulturkvarter. Här bor du på lugnt gårdsläge i en renoverad studiolägenhet med bevarade attribut anno 1931 och cykelavstånd till city. En halv trappa upp finner du denna effektivt planerade bostad där varje kvadratmeter utnyttjas till fullo. Bostaden har under senare år renoverats och erbjuder idag smakfull köksinredning från 2014 med goda förvaringsmöjligheter. Rummet är stort nog att rymma både säng, matbord och arbetsplats. Ett vackert fönsterparti välkomnar dagsljuset och bjuder på rogivande utsikt mot föreningens innergård. Golvytan kläs av ett bevarat brädgolv och väggarna är målade i tidlöst vitt. Badrummet är väl tilltaget och utrustat med dusch.

Detta inflyttningsklara hem lämpar sig utmärkt för såväl student som övernattare. Här bor du i populärt kvarter med närhet till allt vad staden har att erbjuda. Området kring S:t Knut har en härligt avslappnad atmosfär och erbjuder, trots sitt centrala läge, en lugn miljö med vackra fastigheter och mysiga caféer. På S:t Knuts väg bor du på kort promenadavstånd till stadens centrum, ett stenkast från Malmös bästa bussförbindelser och endast några minuters bilfärd från motorvägarna. Möllevångens pulserade krogliv frestar runt hörnet och närheten till Folkets Park lockar såväl gammal som ung. På cykelavstånd från bostaden finner du pendlarvänliga Centralstationen varifrån du enkelt tar dig till både Lund och Malmö Högskola.

Välkommen på visning!

Rumsbeskrivningar

Innanför säkerhetsdörren möts du av denna väldisponerade pärla väl värd ett besök. Plats för avhängning ges till höger om entrén och förvaring erbjuds i en garderob. Lägenhetens samtliga väggar är målade i vitt och golvytan kläs av ett bevarat brädgolv i lackad furu. Såväl väggar som golv renoverades 2014.

Direkt till vänster ligger badrummet som är väl tilltaget med grått klinkergolv och vita, delvis kaklade väggar. Bostadens badrum är utrustat med toalett, dusch, handfat med underskåp och spegelskåp.

Vidare in i bostaden finner du rummet som förenas med köksavdelningen i en öppen planlösning. Ett charmigt fönsterparti skapar karaktär till rummet och bjuder på fin utsikt mot föreningens grönskade innergård. Här finns plats för både säng, matbord och arbetsplats.

Köksavdelningen genomgick en totalrenovering under 2014 och erbjuder idag smakfull inredning i tidlöst utförande bestående av vita mattlackade köksluckor, vit arbetsbänk i laminat och vitt kakel. Goda förvaringsmöjligheter erbjuds i köksskåpen som går hela vägen upp till tak, genomtänkt och yteffektivt. Köksutrustningen består av spishäll, köksfläkt, inbyggnadsugn och kyl med frysfack.

Fakta

Bostadsrättsförening

Föreningen köpte fastigheten under våren 2009. Föreningens verksamhet omfattar förvaltningen av 32 lägenheter. Ekonomisk förvaltning sköts av Bredablick. Föreningens tomt är friköpt.

Planerade avgiftshöjningar:

I dagsläget har föreningen inga planerade avgiftsändringar (kontrollerat med styrelsemedlem 2017-01-09).

Utförda renoveringar:

Byte till säkerhetsdörrar 2012

Renovering av trapphuset 2012

Byte av fönster mot gård 2008

Renovering av vatten- och avloppsstammar 2007

Takbyte i början av 2000

Under våren 2017 kommer en relining av avloppsstammarna att påbörjas. Reliningen kommer inte att påverka medlemarnas månadsavgifter. Renoveringar som kommer att ske längre fram är en eventuell renovering av fönster mot gatan, renovering av tvättstugan samt uppfräschning av innergården.

Föreningen accepterar att förälder köper bostadsrätten och att barnet bor i bostaden under förutsättning att den boende i bostaden äger 50%. Föreningen godkänner inte juridisk person som förvärvare av bostad i fastigheten.

Besök gärna föreningens hemsida www.brfcedern6.com för mer information.

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och föreningens hemsida samt genom samtal med styrelsemedlem. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

TV/Internet-anslutning

Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem. Basutbudet ingår i månadsavgiften.

Bredband via ComHem.

Energiprestanda

Energiprestanda 177 kWh/m² år.

Övriga utrymmen

Ett källarförråd tillhör lägenheten. I källaren finns även en cykelförråd och gemensam tvättstuga som är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare samt torkrum. På innergården finns cykelställ och källsortering.

Gårdsplats/innergård

Lummig innergård med sittgrupper och grillmöjligheter.

Bilplats/parkering

Kommunal boendeparkering råder i området. För mer information se: http://malmo.se/Stadsplanering--trafik/Parkering/Boendeparkering.html

Övrigt

För finansiering kan vi i samarbete med Nordea erbjuda en rad produkter och tjänster som gör det enklare för dig som köper nytt boende. Kontakta gärna Nordea på 0771-22 44 88.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 468 kr
Värme ingår
Ja
Vatten ingår
Ja
Kabel-TV ingår
Ja

Ekonomi

Andel i föreningen
1,65531%
Årsavgift i föreningen
29 616 kr
Andel av årsavgiften är
1,65531%
Pantavgift
448 kr

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
645 000 kr
Lägenhetsnummer
17
Våningsplan
1,5 av 4 *
Rum
1
Boarea
17 kvm **
Byggår
1931
*

Våningsplan 1,5 av 4.

**

Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Planskiss

Planlösning

Karta

Disponentgatan 27

Området

Att bo runt S:T Knut – Bjurfors hjälper dig hitta din nya bostad.Att bo på S:t Knut

Om du vill bo med direkt närhet till citykärnans puls men ändå ha lugn och ro är området runt S:t Knuts Torg platsen för dig. Här är det lätt att slappna av, sätta dig på ett av de många kaféerna eller spatsera i en grönskande allé. Den naturliga samlingspunkten blir S:t Knuts Torg med flertalet kaféer, restauranger och barer.

Runt S:t Knuts Torg är det alltid liv och rörelse samtidigt som det är lätt att låta lugnet infinna sig. På sommaren förvandlas torget till en naturlig samlingsplats för alla som vill ta det lugnt. Runt torget finns ett flertal uppskattade fik som förlänger sina uteserveringar ända ut på torget med härliga solstolar och vackra trämöbler.

I området återfinns även det som kallas Engelska kvarteren bestående av vackra tegelhus i två plan. Ett besök här gör att det känns som du åker rakt tillbaka till 1930-talet. Området präglas av de låga husen med underbara gårdar med bersåer, rosenbuskar och örtträdgårdar. Som boende här kan du verkligen njuta av lugnet bland grönska samtidigt som du har city runt hörnet.

S:t Knuts Torg tillhör stadsdelen Södra Innerstaden. En sprudlande stadsdel som är fylld av vacker arkitektur, Sveriges äldsta folkpark och Malmös matmecka Möllevången. I området bor det många yngre vilket också har satt sin prägel på området. Granne med S:t Knuts Torg hittar du det stilfulla området Rörsjöstaden som består av spännande arkitektur med inslag av allt från nationalromantik, jugend och nyklassicism. Väl omhändertagna bostadsföreningen med exemplariskt skötta innergårdar är också ett kännetecken för Rörsjöstaden.

Grönområden och parker är något som du har direkt närhet till när du befinner dig på S:t Knuts Torg, framförallt Rörsjöparken. På sommaren kryllar parken av Malmöbor som tar igen sig och njuter av solen på en filt. I parken finns även en av Malmös många temalekparker. Tillgänglighetsparken, som lekparken heter, stod färdig år 2000. Här kan barnen roa sig i timmar med vattenspel, klätterväggar och gungställningar som är några av inslagen.

Är du en pendlare är S:t Knut en bra plats att bosätta sig på. Dels har du gång- eller cykelavstånd till det mesta i Malmö. Ska du resa längre tar du dig enkelt med buss från Södervärns busstation som har förbindelser till hela regionen. På några minuter tar du dig även dig till Värnhemstorget som också är en viktig knutpunkt för pendlare. Precis intill torget ligger även köpcentrat Entré. Här samsas bland annat mode, hemelektronik och hälsa, men här finns ockå gym, biograf och restauranger.

Köpa eller sälja bostad i Södra Innerstaden? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Ränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnad för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.