Alla bilder

Lorensberg, Göteborg

Engelbrektsgatan 33 B

Exkl.
Utgångspris
6 950 000 kr
Avgift
3 626 kr
Antal rum
3
Boarea
117 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 5
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Mäklare

Alla bilder

Vi presenterar en 117 kvm stor våning från 1918. Engelbrektsgatan 33 B - Bjurfors
Vi presenterar en 117 kvm stor våning från 1918
Våningens dominerande intryck är den lätta och ljusa atmosfär som vilar över de stora rummen. Engelbrektsgatan 33 B - Bjurfors
Våningens dominerande intryck är den lätta och ljusa atmosfär som vilar över de stora rummen
Hela bostaden är insynsskyddad. Engelbrektsgatan 33 B - Bjurfors
Hela bostaden är insynsskyddad
Lugnt och tyst!. Engelbrektsgatan 33 B - Bjurfors
Lugnt och tyst!
Interiörbild. Engelbrektsgatan 33 B - Bjurfors
Matsalen och vardagsrummet ligger i halvöppen planlösning via en bred dörröppning. Engelbrektsgatan 33 B - Bjurfors
Matsalen och vardagsrummet ligger i halvöppen planlösning via en bred dörröppning
I taket är stucken vackert sparsmakad. Engelbrektsgatan 33 B - Bjurfors
I taket är stucken vackert sparsmakad
Matsalen och vardagsrummet ligger i fil ut mot Geijersgatan. Engelbrektsgatan 33 B - Bjurfors
Matsalen och vardagsrummet ligger i fil ut mot Geijersgatan
Interiörbild. Engelbrektsgatan 33 B - Bjurfors
Från matsalen nås den franska balkongen som ger en fri vy. Engelbrektsgatan 33 B - Bjurfors
Från matsalen nås den franska balkongen som ger en fri vy
Interiörbild. Engelbrektsgatan 33 B - Bjurfors
Interiörbild. Engelbrektsgatan 33 B - Bjurfors
Interiörbild. Engelbrektsgatan 33 B - Bjurfors
Interiörbild. Engelbrektsgatan 33 B - Bjurfors
Köket är uppdelat i en trivsam matplats och ett arbetskök. Engelbrektsgatan 33 B - Bjurfors
Köket är uppdelat i en trivsam matplats och ett arbetskök
Köksinredningen kommer från Noblessa och passar väl in i våningens övriga miljö. Engelbrektsgatan 33 B - Bjurfors
Köksinredningen kommer från Noblessa och passar väl in i våningens övriga miljö
Många skåp och lådor för gott om förvaring. Engelbrektsgatan 33 B - Bjurfors
Många skåp och lådor för gott om förvaring
Dörröppningen till köket har ett vackert överfönster med konstrik spröjsning, enligt tidens ideal. Engelbrektsgatan 33 B - Bjurfors
Dörröppningen till köket har ett vackert överfönster med konstrik spröjsning, enligt tidens ideal
Master bedroom ligger med ett lugnt och harmoniskt läge, fritt från insyn mot Geijersgatan. Engelbrektsgatan 33 B - Bjurfors
Master bedroom ligger med ett lugnt och harmoniskt läge, fritt från insyn mot Geijersgatan
Sovrummet erbjuder även en arbetshörna. Engelbrektsgatan 33 B - Bjurfors
Sovrummet erbjuder även en arbetshörna
Renoverat badrum utrustat med wc, tvättpelare, handfatskommod och badrumsskåp. Engelbrektsgatan 33 B - Bjurfors
Renoverat badrum utrustat med wc, tvättpelare, handfatskommod och badrumsskåp
Klassisk vit färgsättning. Engelbrektsgatan 33 B - Bjurfors
Klassisk vit färgsättning
Från hallen når du en sober gästtoalett. Engelbrektsgatan 33 B - Bjurfors
Från hallen når du en sober gästtoalett
Vyn du möts av när du stiger in i våningen. Engelbrektsgatan 33 B - Bjurfors
Vyn du möts av när du stiger in i våningen
Välkommen på visning till Engelbrektsgatan 33!. Engelbrektsgatan 33 B - Bjurfors
Välkommen på visning till Engelbrektsgatan 33!
Planlösning. Engelbrektsgatan 33 B - Bjurfors
Planlösning
Interiörbild. Engelbrektsgatan 33 B - Bjurfors

Beskrivning

Jugendsalonger

Beskrivning

Vi presenterar en 117 kvm stor våning från 1918, mittemellan Vasaparken och Götaplatsen. Under enastående takhöjd med sparsmakad stuckaturer breder den genomgående ekparketten ut sig.

Våningens dominerande intryck är den lätta och ljusa atmosfär som vilar över de stora rummen. De rena arkitekturlinjerna följs upp av det sena 10-talets många smakfulla detaljer. Våningens kök och badrum är lika moderna som välutrustade.

Den pampiga tegelfasaden reser sig över Engelbrektsgatan. Ett stenkast bort försvinner gatan in mellan Vasaparkens höga träd. Cirka 150 meter åt andra hållet väntar Götaplatsen. Kontrasten mellan det fridfulla lugnet intill parken och bruset på Avenyn kunde inte vara större. Många menar att dessa kvarter har Göteborgs i särklass mest attraktiva läge.

Den 117 kvm stora våningens tre eleganta salonger i fil ligger med utsikt över Geijersgatan och de grönskande omgivningarna. Fastigheten uppfördes 1918 och är ritad av den ansedda arkitekten Ernst Krüger. Stilen är en blandning av jugend och nyklassicism. Rummen är fyllda av välbevarade detaljer från denna period. Stuckaturerna har mer stilrena och sparsmakade drag än bara några år tidigare, vi hittar svagt rundade valv och konstrikt spröjsade fönster. Hela miljön känns lite lättare och luftigare än de byggda runt 1900. Våningens för alltid vackraste möbel är den magnifika ekparketten i holländsk läggning som löper genom vardagsrummet och matsalen.

Redan för snart hundra år sedan var detta en våning på bästa läge. Byggmästaren snålade varken på material eller skickligt hantverk. Kvaliteten anas ner i minsta avfasning på fotlisternas snickerier. Tidigare landshövdingen Erik Huss har bott i huset och på den tiden stötte man ibland på kronprinsen i trappuppgången. Han hade ett rum hos landshövdingen.

Våningen har en mycket stark atmosfär och känslan av stora och ljusa rumsvolymer, inte minst tack vare en takhöjd på 3,5. Som kontrast till den svala nyklassicismen står de totalrenoverade och moderna miljöerna i badrum och kök.

Men det är framförallt det fantastiska läget - med fritt och insynsskyddat läge - som lyfter denna våning. Här lever du mitt i stadslivet, fast i en skyddad och grön oas.

Vasastaden byggdes mellan åren 1870-1920. En promenad mellan de ståtliga stenhusen för tankarna till de europeiska huvudstädernas sekelskiftesmiljöer. De breda gatorna inramar fyrkantiga kvarter enligt den tidens strikta ideal.

Den stora Vasaparken är stadens blygsamma svar på Central Park eller Hyde Park, delvis präglad av livet runt Universitetscampus. Alldeles runt Engelbrektsgatans hörn finns ett levande restaurang- och nöjesliv med snudd på kontinental atmosfär. En krog med stjärna i Guide Michelin ligger i kvarteren.

Rumsbeskrivningar

Passera den vackert glasade portgången och gå över gården. Ta hissen till andra våningen, trapphallen ekar av tidens stilrena ideal. Redan i tamburen möter du den ljusa och lätta atmosfären som uppfyller hela våningen. I hallen finns bra avhängningsmöjligheter för ytterkläder och avställningsyta för skor. Praktisk klinker möter nylagd ekparkett.

Från hallen når du dels en sober gästtoalett, dels husets nyrenoverade badrum. Det är mycket smakrent med stora vita kakelplattor och grå klinker med behaglig golvvärme. Duschen finns i en alkov med glasdörr. Badrummet är även utrustat med wc, tvättpelare, handfatskommod och badrumsskåp.

Via en tidstypisk passage når du köket. Dörröppningen har ett vackert överfönster med konstrik spröjsning och råglas, enligt tidens ideal. Köket är uppdelat i en trivsam matplats och ett arbetskök. Köksinredningen kommer från Noblessa och passar väl in i våningens övriga miljö. Utrustningen består av kyl och frys Siemens 2014, diskmaskin Whirlpool 2014, fläkt Siemens 2014, ugn, micro, induktionshäll (2014) och vinkyl.

Mot Geijersgatan helt fria från insyn, ligger nu tre praktfulla salonger i fil. Den slående takhöjden i kombination med de höga fönstren och det fria läget ger kaskader av dagsljus över de öppna parkettytorna. Matsalen och vardagsrummet ligger i halvöppen planlösning via en bred dörröppning. Känslan av rymd och öppna ytor är påtaglig.

I matsalen lever atmosfären från det sena 10-talet kvar, här har det festats i snart hundra år. Atmosfären är stark när dina gäster slår sig ner runt bordet i det stora rummet, upplyst av levande ljus. Sommartid står den franska balkongen på glänt och de svaga ljuden från folklivet smyger sig in i stillheten.

Ekparketten i holländsk läggning löper vidare in i det stora vardagsrummet. Ett vackert fönsterparti ger karaktär och ljus. De stilrena men avancerade väggstuckaturerna är i jugendstil. I taket är stucken vackert sparsmakad. Ett rum för allt ifrån lugna vardagskvällar med samtal eller fridfull sträckläsning i soffan, till fest och dans med många vänner i det stora rummet.

Sista salongen i fil är våningens master bedroom som ligger med ett lugnt och harmoniskt läge, fritt från insyn mot Geijersgatan. Här finns gott om förvaring i en hel garderobsvägg. I ena hörnet finns även en kontorsplats. En nylagd ekparkett i rak läggning pryder golvet och ger en fräsch miljö.

Sammantaget är detta en närmast unik chans att bo och leva - mitt i friden, mitt i grönskan och ändå mitt i stan. Välkommen på visning!

Fakta

Bostadsrättsförening

Föreningen bildades 1985 och består av 25 lägenheter med bostadsrätt samt en lokal med bostadsrätt. Föreningen äger även tre garage som hyrs ut till medlemmarna. Fastigheten är i gott skick, där stora renoveringar är gjorda på senare år, för mer detaljerad information se årsredovisningen. Föreningen har en outnyttjad råvind som nu kommer att byggas om till bostäder vilket ger nya intäkter till föreningen. I och med detta flyttas förråden från vinden ner till källaren.

TV/Internet-anslutning

Ansluten till kabelnät.

Energiprestanda

Energiprestanda 148 kWh/m² år.

Övriga utrymmen

Ett förråd tillhör bostaden. Föreningen har en gemensam tvättstuga på vinden. På gården finns ett stort cykelförråd samt miljöstation.

Uteplats/balkong

Fransk balkong

Gårdsplats/innergård

Väldigt trevlig innergård som bildas av alla husen i triangeln Arkivgatan/Engelbrektsgatan/Götabergsgatan/Geijersgatan.

Parkering

Föreningen förvaltar över 3 garageplatser. Till garageplatsen är det separat kö.

Boendeparkering finns i området. För mer information om områdets sträckning och priser, gå in på www.trafikkontoret.goteborg.se.

Övrigt

För finansiering kan vi i samarbete med Nordea erbjuda en rad produkter och tjänster som gör det enklare för dig som köper nytt boende. Kontakta gärna Nordea på 0771-22 44 88.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 626 kr
Värme ingår
Ja
Vatten ingår
Ja
Kabel-TV ingår
Ja

Ekonomi

Andel i föreningen
2,81%
Årsavgift i föreningen
43 512 kr
Andel av årsavgiften är
2,82201%
Pantavgift
448 kr

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
6 950 000 kr
Lägenhetsnummer
17
Våningsplan
2 av 5 *
Hiss
Ja
Rum
3
Boarea
117 kvm **
Byggår
1918
*

Våningsplan 2 av 5.

**

Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
363 kr
Försäkring
77 kr
Summa
440 kr

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Karta

Engelbrektsgatan 33 B

Området

Mäklaren om LorensbergAtt bo i Lorensberg - Bjurfors hjälper dig att hitta din nya bostad!

Genom hjärtat av Göteborg där pulsen slår som hårdast, löper stans pulsåder Avenyn med butiker, restauranger, kaféer och de klassiska nattklubbarna. Men Lorensberg är mycket mer än bara Avenyn. Kvarteren har gamla anor och ett högt kultur-historiskt värde och det är nära till allt. Mer centralt än så här kan man helt enkelt inte bo.

HISTORISK MARK OCH FRAMTIDSVISIONER
I Lorensberg andas husen historia. Det var här stans societet skulle bo när den förnäma stadsdelen planerades på 1860-talet. Sedan dess har de stora, pampiga stenhusen i Jugend-, nationalromantik och tjugotalsklassicism fått sällskap av funkishus från 1930-tal och tillsammans med nyare hus från 70- och 80-talen skapar de den där klassiska storstadskänslan som är så typisk för Lorensberg.
Genom stadsdelen löper Göteborgs paradgata Avenyn – lika självklart som den alltid gjort, även om den fört en undanskymd tillvaro under många år. Nu är den 850 meter långa paradgatan på frammarsch igen. Stora förändringar är på gång och de stora märkenas flaggsskeppsbutiker slås upp jämte några av stans mest välrenommerade nattklubbar och restauranger. Snart nog är Avenyn ett av Göteborgs säkraste kort igen. Ett måste för besökare utifrån och den plats stadens invånare helst visar upp.

KLUBBKIDS OCH KULTURTANTER
Längst upp vid Götaplatsen skiner Carl Milles Poseidon ståtligt ner över Avenyn, omringad av Konstmuseet, Stadsteatern och Konserthuset. Det är ingen riktig sommar utan att man hunnit avnjuta en kväll i solnedgången på Götaplatsens tak, samtidigt som man blickar ut över Avenyn. Platsen byggdes till Jubileumsutställningen 1923 och är i nyklassicistisk stil. Här i finkulturens centrum är det inte långt till andra nöjen och på klubbarna längs Avenyn festas det till långt fram på småtimmarna. På parallellgatan Södra vägen hittar du ett pärlband av restauranger för alla smaker och många små fina inredningsbutiker och mysiga kaféer.

STILLA GATOR OCH CIRKUS
Det centrala läget till trots uppstår ett märkligt lugn så snart man viker av från huvudgatorna. Men lugnet bedrar. Mitt i Göteborg är det aldrig långt att ta sig någonstans. Flera buss- och spårvagnslinjer löper genom stadsdelen och Korsvägen, Valand och Hedens busscentral är tre av stans viktigaste knutpunkter.
Snett bakom Götaplatsen planeras det för det nya området Cirkus Lorensberg, med bostäder och lokaler. Social och ekologisk hållbarhet kommer att prägla området och ska bidra till att hela Lorensberg blir en influens som inbjuder till ett gott vardagsliv och möten i innerstadsmiljö.

Lorensbergs 3 bästa:
Götaplatsens restauranger Toso, Mr P och Bar Himmel
Fratelli Gridelli - italiensk pärla
Laura Ashley - klassiska och moderna inredningsdetaljer

Köpa eller sälja bostad i Lorensberg? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.