Alla bilder

Kålltorp, Göteborg

Spelmansplatsen 6

Budgivning pågår
Avgift
5 490 kr
Antal rum
5
Boarea
155 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 3

Budgivning pågår

Nuvarande bud: 5 900 000 kr

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Mäklare

  • Ansvarig mäklare

    Filip Utbult

    Fastighetsmäklare / Partner

    :
    Telefon: 031-761 79 21

Alla bilder

Beskrivning

Spatiös bostad om ca 155 kvm med egen uteplats

Beskrivning

LÄGENHETHETEN VISAS OMÖBLERAD! Bland lummiga villakvarter och vackra hus ifrån 20-talet finner ni denna ljusa och genomgående bostad med plats för hela familjen, nyproducerad 2015 med ytterligare förbättringen under 2016 som exempel nyrenoverat kök från Kvik och fräscha förvaringslösningar med spegeldörrsgarderober.

Utgång till egen uteplats med privat grillmöjlighet samt nås den gemensamma trädgården med flera fruktträd och buskar.

I närområdet finns både mataffärer, restauranger och mysiga butiker. Vid närliggande Munkebäcks torg finns Konsum, vårdmottagning, apotek, och bibliotek och endast ett stenkast från bostaden finns en mindre matbutik och en charkbutik med närproducerat kött.

Delsjöreservatet är en stor tillgång för Kålltorpsborna. Här finner man vandringsleder, motionsslingor och badsjöar. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.
Kålltorp erbjuder ett lugnt och behagligt boende i en av Göteborgs lummigaste stadsdelar.

Rumsbeskrivningar

På en lugn gata med ett bra läge i Kålltorp finner ni denna spatiösa våning som erbjuder gott om ytor för hela familjen. Här får ni en fridfull tillvaro med grönskan utanför fönstret och ett centralt läge nära service och kommunikationer.

Bostadens 155 kvm disponeras enligt följande:

Lägenheten välkomnar er med en känsla av rymd och öppenhet. Kliv in genom din egen entré och till höger kan ni hänga av er bakom inbyggda garderober med skjutdörrar. Jämte de goda förvaringsmöjligheterna ryms en hallmöbel.
Vidare in i bostaden nås den sociala ytan där vardagsrum och kök samspelar.

Smakfullt nyrenoverat kök från Kvik med sobra materialval. Silestoneskiva, platsbyggd köksö samt vita fasade luckor erbjuder förstklassig design för högt ställda krav. Köket är utrustat med en induktionshäll, integrerad diskmaskin(Siemens), varmluftsugn(Samsung), kolfilterfläk(Franke), kyl samt frys(Cylinda).
Väggarna är målade i vitt och extra belysning med dimbara spotlights.

Vardagsrummet med dess spatiösa yta är våningens självklara samlingspunkt och här är trivselfaktorn hög. Rummet har karaktär med sina breda och stora fönster och här ryms med lätthet både matplats för många gäster, soffgrupp och läshörna. Låt solen titta in genom det stora fönsterpartierna i tre väderstreck. Vitmålade väggar och ekparkett som löper vidare in i bostaden.

Intill vardagsrummet ligger två av bostadens sovrum. Där får ni med lätthet plats med en säng, skrivbord samt garderob i båda rummen.
Vitmålade väggar och golven är belagt med ekparkett.

Lite avskilt från de sociala ytorna mot baksidan av huset ligger lägenhetens huvudsovrum. Här ryms dubbelsäng med tillhörande sängmöbel. Väggarna är målade i vitt med en fondvägg från Sandberg.

Vägg i vägg till det huvudsovrummet finns rummet som idag används som kontor men likväl kan användas som sovrum. Härifrån har ni utgång till bostaden egen altan med möjlighet till privat grill och tillgång till gemensam trädgård. I anslutning till kontoret finns en walk in closet med bra förvaringsmöjligheter.

Via en serveringsgång nås lägenhetens stora badrum med egen tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare(Siemens). Här finner ni en dusch med vikbara glasväggar, WC, handfat med kommod samt spegel med belysning.
Ett fönster mot gården gör att ljuset hittar in även här. Skön golvvärme för kalla höst och vinterdagar.

Via serveringsgång når ni även lägenhetens gäst-wc som är helkaklat och med WC samt handfat.

Med lysande känsla för stil och finess har det skapats ett boende som slår det mesta. Gamla detaljer har smakfullt blandats med nutidens krav på estetik och det är bara att flytta in. Varmt välkommen på visning,

Fakta

Uteplats/balkong

Uteplats

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Spelmansplatsen

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen förvärvade fastigheten Kålltorp 15:19 under 2015 och den ekonomiska planen registrerades 2015-09-15. Föreningen upplåter 3 lägenheter med bostadsrätt, 2 lokaler samt 3 p-platser. Föreningen berörs ej av någon tomträttsavgälld då föreningen äger marken.

Föreningen hyr i dagsläget ut en lokal som ger ungefär 1900 kr/mån i intäkt. En lokal står för tillfället tom men ska nu för första gången sen föreningen bildades hyras ut. Hyran är tänkt till ca 3000 kr/mån.

Gjorda renoveringar:
1995 Dränering
2001 Renovering av ventilationshuvar, plåtbeslag och skorstensbeslag
2001 Omläggning av tak
2015 Totalrenovering av kök samt badrum i lägenheterna
2016 Indragning av fiber till fastigheten

Kommande renoveringar:
De närmsta 10 åren har föreningen inga större kommande renoveringar.

Ekonomisk förvaltning:
Förvaltning görs i egen regi.

Ekonomi:
Inga beslutade avgiftshöjningar. Föreningen för diskussioner om eventuell avgiftsänkning, inga beslut är dock tagna i dagsläget. Mycket god ekonomi.

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns källarförråd och uteförråd.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät.

Bredband. Fiber. Hastighet: 500/100 Mbit. Kostnad: 153 kr/mån.

Parkering

Fri parkering i området.
Parkeringsplats finns ledig till en kostnad av 555 kr/mån.

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 490 kr
Värme ingår
Ja
Vatten ingår
Ja

Ekonomi

Andel i föreningen
40,218%
Årsavgift i föreningen
65 880 kr

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
1001
Våningsplan
1 av 3*
Rum
5
Boarea
155 kvm**

* Våningsplan 1 av 3.

** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
300 kr
Försäkring
150 kr
Summa
450 kr

Observera att försäkringskostnad endast är ett riktvärde och kan variera beroende på avtal. Oblagatorisk tillägg är också elkostanden, där lägenhetsinnehavaren betalar en schablonkostnad som regleras i efterhand enligt en mätning och efter faktiskt förbrukning.

Byggnadssätt

Byggår
1929
Uppvärmning
Fjärrvärme

Planskiss

Planlösning

Karta

Spelmansplatsen 6

Området

Mäklaren om Kålltorp

Det sägs att det är lätt att bli kär i Kålltorp och har man väl fallit för den pittoreska charmen resulterar det inte sällan i en livslång förälskelse. Inte undra på. Här finns det bästa av alla världar: liv och rörelse, trivsamt gemyt, bra kommunikationer och samtidigt omedelbar tillgång till alla de möjligheter som Delsjöområdet erbjuder.

Att bo i inom Kålltorp – Bjurfors hjälper dig hitta din nya bostad.

CYKELAFFÄRER OCH BAGERIER
Stadsdelen Kålltorp planlades i början av förra seklet och gatubilden är i stort sett oförändrad sedan dess. Landshövdingehus och småskaliga flerbostadshus sida vid sida längs trädkantade vägar och lummiga villagator där äppelträden står tätt mellan trädgårdarna. Kålltorp är en egen liten stad i staden, med sin värld av blomsteraffärer, cykelreparatörer, boklådor, fiskhandlare, bagerier och promenadstråk. Så det finns egentligen ingen anledning att lämna stadsdelen – allt man behöver och lite till finns ju här.

KÅLTORPET OCH KÄLLTORPET
Namnet Kålltorp kan dateras så långt bak som till 1400-talet och gården med samma namn. Kanske hette ägaren långt tillbaka Kålle, eller så är inte en helt vild gissning att det odlades kål på ägorna. En tredje möjlighet är att det fanns en kallkälla strax intill, vilket gav namnet Kalltorp som så småningom förvanskades till det mer göteborgsklingande Kålltorp.

Att bo i Kålltorp – Bjurfors hjälper dig hitta din nya bostad.LEKPLATSER OCH KVARTERSKROGAR
Närheten till grönområden och fritidsaktiviteter gör att många familjer trivs bra här. Vid Björcksgatan mitt i stadsdelens hjärta finns en stor lekplats som älskas av Kålltorpsbarnen. Med rutschkana, sandlåda och vattenlek för de minsta och skateboardramp, klättervägg och basketkorgar för de lite större är det en fin mötesplats för såväl barn som vuxna i alla åldrar.

En annan trevlig mötesplats är Renströmska parken, som är perfekt för en picknick eller på vintern pulkaåkning. Vid parken ligger det gamla sanatoriet, en vacker byggnad från 1910-talet som idag hyser lägenheter. Det slottsliknande huset som ritades av Ernst Torulf har en arkitektur som känns igen från andra byggnader i Göteborg såsom Naturhistoriska, Posthuset och Hvitfeldska och visst är det samma arkitekt som ligger bakom dem.

I Kålltorp duggar kvarterskrogarna tätt och lämpar sig perfekt för en spontan after work, eller varför inte sluta upp med vännerna för en sen och härligt långdragen frukost innan söndagspromenaden? I omgivningarna kan man gå i timtal, genom bostadsområdena och parkerna och upp längs någon av slingorna i Skatås, Delsjön och Härlanda Tjärn.

Kålltorps 3 bästa:
Frukost på Sunes fik
Lillasur Hantverksbageri
Torsdags-quiz på Glenns Sportsbar

Köpa eller sälja bostad i Kålltorp? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.