Alla bilder

Dockan, Malmö

Isbergs gata 12

På förhand
Utgångspris
4 495 000 kr
Avgift
5 224 kr
Antal rum
4
Boarea
114 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 8
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Kommer snart ut till försäljning!

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Mäklare

 • Ansvarig mäklare

  Karin Bergkvist

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 040-608 30 27

Alla bilder

Beskrivning

Eftertraktad fyrarummare med låg månadsavgift

Beskrivning

Äntligen säljer vi en eftertraktad fyrarummare i populära Brf Dockterrassen. Detta otroligt ljusa och härliga hem erbjuder tre bra sovrum, två fina balkonger och ett underbart vardagsrum/kök med social planlösning. Tack vare läget på gaveln har man extra ljusinsläpp och en sällskapsyta utöver det vanliga! Balkongerna erbjuder flera vädersträck för maximal njutning. Ett hem att längta efter!

I Brf Dockterrassen bor du på fantastiskt läge i en förening med god ekonomi. I huset bredvid finns ett bageri, ett stenkast bort har vi snabbköpet och runt Dockplatsen hittar vi åtskilliga restauranger och caféer. En bit bort ligger ICA-Maxi. Promenadstråken från Dockan längs med havet bort mot Bo01 lämnar ingen besviken. Dessutom är här bra busskommunikationer, nära till högskolan och en kort promenad till tågstationen och city.

Kontakta mäklaren för mer information!

Fakta

Uteplats/balkong

Uteplats 1: Balkong om ca 20 m², läge sydväst.
Uteplats 2: Balkong om ca 8 m², läge nordväst.

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Dockterrassen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
85
Antal lokaler
6
Överlåtelseavgift
1120*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningen omfattar 85 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 6 lokaler. Hyresgästerna till lokalerna är Galeri Leger AB, Xedor Ekonomi AB, Adel Yasin, Malena Dunmar, Rogers Hår, Klinikdrift Sverige AB och Skånska Ord och Bord AB. Bostadsrättsföreningen registrerades 2006-09-26 och fastigheterna upprättades 2008. Brf Dockterrassen ligger vid hörnet av Isbergs gata och Dockplatsen, ett unikt läge vid torget och hamnpromenaderna med utsikt mot hamn, sund, stad, park och gaturum. Huset förärades Malmös Stadsbyggnadspris 2009. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bredablick.

Ekonomi:

Kostnad för varmvatten tillkommer utöver månadsavgiften. Varje lägenheten har en vattenmätare för individuell avläsning av varmvattenförbrukning.
Föreningen har tecknat ett fördelaktigt kollektivt elavtal vilket innebär att medlemmarna endast betalar kostnaden för den faktiska elförbrukningen.
Föreningen har god ekonomi och låg belåningsgrad varför avgifterna sänktes med 4 % under 2011 och 11 % under 2012 samt 7% under 2014.
Inga planerade avgiftsförändringar finns i dagsläget (2017-09-11).

I avgiften ingår kallvatten, TV, bredband, telefoni och bostadsrättsförsäkring.

Utförda renoveringar:

2014 Avtal med Telia har tecknats för TV, bredband och telefoni

2014 Framtagning av en underhållsplan

2015 Kompletteringsmålning av entréerna samt målning på ytor utomhus i markplan

2016 Bytte ut VVC-pumpar, ställdon och givare i värmecentralen

Planerade renoveringar:

Styrelsen följer en underhållsplan, i kommande periods underhåll ingår bland annat underhåll av källare och garage, besiktning av balkonger, smörjning av dörrar och fönster samt rengöring av fasad. (I dagsläget är inga vidare beslut tagna och tidpunkterna för renoveringar kan komma att ändras, kontrollerat med styrelsen 2017-09-11)

Föreningen accepterar inte juridisk person som köpare.
Föreningen accepterar delat ägande mellan förälder och barn.

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.
Besök gärna föreningens hemsida för mer information: www.brfdockterrassen.se

Parkering

Föreningen erbjuder 40 garageplatser för bilar och 4 garageplatser för motorcyklar under fastigheten som kan hyras för 850 kr/mån. Dessutom disponerar föreningen 8 stycken platser utomhus på tvärgatan. Dessa uthyres till lägenhetsinnehavare i mån av ledighet. Beräknad kötid är för tillfället ca. 1-2 år.

Gästparkering - Det går att hyra korttidsparkering. För 100 kronor hyr du en plats i garaget för en helg vilket omfattar tiden från kl 17.00 fredag kväll till kl 8.00 måndag morgon. Detta gäller även i samband med röda dagar. För samma kostnad kan du hyra en kvälls- och nattparkering från kl 17.00 fram till kl 8.00.

Gemensamma utrymmen

Alla lägenheter har egen tvättmaskin och torktumlare i badrummet eller i separat utrymme. Gemensam tvättstuga finns ej.
En gästlägenhet finns i föreningen och kan bokas av föreningens medlemmar till en kostnad om 250 kr/dygn. I källaren finns förrådsutrymmen och garage. Extra förråd i trapphusen finns till uthyrning. I garaget finns ett speciellt barnvagnsförråd. Föreningen har ett litet hobbyrum med ingång från gården. I rummet finns en arbetsbänk, enklare redskap och en vask. Det finns två miljörum för sopsortering, ett stort i anslutning till gården och ett mindre med ingång bredvid garagenedfarten.
I garaget finns ett antal platser avsedda för cyklar och mopeder. Det finns även cykelställ på innergården.

Övriga byggnader/utrymmen

Till samtliga lägenheter i föreningen hör ett källarförråd. Samtliga lägenheter innehar egen tvättpelare. Gemensam tvättstuga finns ej.

En gästlägenhet finns i föreningen och kan bokas av föreningens medlemmar för 250 kr. I källaren finns förrådsutrymmen och garage. Extra förråd i trapphusen finns till uthyrning. I garaget finns ett speciellt barnvagnsförråd. Föreningen har ett litet hobbyrum med ingång från gården. I rummet finns en arbetsbänk, enklare redskap och en vask.

TV/bredband

Föreningen har tecknat ett avtal med Telia med Digital-TV Kanalpaketet Stor, vilket ingår i avgiften för boendet. Avtal om ytterligare TV-tjänster kan beställas via Telia. I varje lägenhet ingår det en digitalbox från Telia som ansluts till ett nätverksuttag.

Föreningen använder Telia som bredbandsleverantör. I lägenhetens avgift ingår en bashastighet. Det går att teckna enskilt avtal om högre hastighet enligt Telias gällande erbjudande.

Parkering

Föreningen har 40 parkeringsplatser för bil i garaget under fastigheten som kan hyras för 850 kr/mån. Dessutom disponerar föreningen 8 stycken platser utomhus i tvärgatan. Dessa uthyres till lägenhetsinnehavare i mån av ledighet.

En plats är inte bunden till en lägenhet. Vid intresse kontakta styrelsen.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 224 kr

inkl. kallvatten, kabel-TV, bostadsrättsförsäkring, bredband och IP-telefoni.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,4756%
Årsavgift i föreningen
62 688 kr
Andel av årsavgiften är
1,4756%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
4 495 000 kr
Lägenhetsnummer
E032
Våningsplan
3 av 8*
Hiss
Ja
Rum
4
Sovrum
3
Boarea
114 kvm**

* Våningsplan 3 av 8.

** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
2008

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
90

Planskiss

Planlösning

Karta

Isbergs gata 12

Området

Att bo i DockanAtt bo i Västra Hamnen eller Dockan – Bjurfors hjälper dig hitta din nya bostad.

Salta bad, idyllisk strandpromenad, exklusiva restauranger och bedårande utsikt finner du i områdena Västra Hamnen och Dockan. Det är svårt att tänka sig att det i slutet av 1990-talet nästan uteslutande fanns industrier och skeppsvarv i området. Idag blomstrar stadsdelarna. Västra Hamnen är känd världen över för sin spännande arkitektur med landmärket Turning Torso som största turistattraktion. Torson designades av den världsberömda arkitekten och skulptören Santiago Calatrava.

På sommaren strömmar folk från hela Malmö till Västra Hamnen för att vandra längs strandpromenaden eller bada på djuphavsbadet. Här finns också en av Europas främsta skateboardparker som varje dag under sommarhalvåret besökts av skateboardåkare från hela regionen.

Granne med Västra Hamnen ligger det vackra Dockan. Området var från början ett industriområde men har under de senaste tio åren förvandlas till ett fint och mycket trevligt bostadsområde. Ett flertal stora företag, bland annat Mercedes och Sigma, har sina kontor i området. I närheten, i den gamla ubåtshallen, har Malmö högskola sin verksamhet.

Västra Hamnen och Dockan har ett strategiskt läge mellan centrum och havet. Här finns goda kommunikationer med både busslinjer och fina cykelstråk.

Köpa eller sälja bostad i Västra Hamnen eller Dockan? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Dockan, Malmö

  Adress
  Dockgatan 15
  Utgångspris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 800 kr
  Antal rum
  5
  Sovrum
  4
  Boarea
  122 kvm

  Visning: 2017-10-26 17.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Dockan, Malmö

  Adress
  Krankajen 26
  Utgångspris
  5 295 000 kr
  Månadsavgift
  6 588 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  120 kvm