Hoppa till innehåll

Allt fler svenskar ser fördelarna med att ta bostadslån i Spanien

Idag, när den svenska kronan är lågt värderad i förhållande till euro, väljer allt fler av våra kunder att ta lån i en spansk bank för att köpa sitt drömboende här nere på Costa del Sol. Fördelarna med detta är bland annat:

På La Caixa, en av Spaniens största banker, tar du inte längre ut några avgifter som är relaterade till lånet, vilket du gjorde tidigare. Det ser ut på följande sätt:

Lånevillkor:

Ett exempel: Detta exempel tar inte hänsyn till ränteavdrag eller räntekostnaden. Det är bara en jämförelse för kostnaden av överföring av valutan som betalar bostaden.

  1. Om du skulle låna 100,000€ idag till en kurs på 10,70 SEK och en ränta på 3,70% (fast ränta i 20 år), skulle du efter 5 år kunna lösa in lånet till en kostnad av 0,25% om du känner att växelkursen är förmånlig.
  2. Säg att kursen står i 9,5 om 5 år, då har du sparat runt 95,000 SEK jämfört med om du hade fört över alla SEK till euro idag.
  3. Vid ett lån på 250,000€ ska det multipliceras med 2,5, vilket ger lite drygt 235,000 SEK.

Detta innebär att du inte behöver ge upp drömmen om en egen bostad här nere på Solkusten bara för att den svenska kronan är svag just nu och att prisutvecklingen är på fortsatt uppgång.

Vi kan sätta dig i kontakt med antingen La Caixa eller någon annan bank för att diskutera aktuella villkor för just dig och vad som blir allra mest förmånligt vid köpet av din drömbostad här nere på Costa del Sol.

}