Hoppa till innehåll

Uppgradera ditt liv i solen

Vi hjälper dig att köpa och sälja bostad på östra Costa del Sol.

Mäklare i Nerja

Bjurfors Nerja hjälper dig gärna att hitta din bostad längs med Costa Del Sols kust, och vi täcker hela kuststräckan öster om Málaga stad. Vårt område erbjuder allt, från solkustens mest exklusiva hem till bostäder med genuin spansk charm.

Se alla våra bostäder till salu i Costa del sol öst.

Vill du köpa eller sälja bostad? Välkommen att kontakta oss idag.

Costa del sol öst-costadetropical.jpg

Var på Costa del Sol vill du köpa hus eller lägenhet?

Rincón de la Victoria

Är du sugen på att köpa lägenhet i Rincón de la Victoria, Costa del Sol öst? Kanske är det ett hus du söker? Vi förstår varför!

Rincón de la Victoria är ett område som ligger väst om Nerja och tillhör Malagaprovinsen. Väljer du att bosätta dig här så innebär det att du har nära till både Malaga stad och Malaga flygplats - det är enbart 15-20 minuters bilfärd. Du har även nära till skidåkning i Sierra Nevada om det skulle locka, dit kommer du på under två timmar med bil. Utöver detta så hittar du i byn långa sandstränder, en fin strandpromenad, padelbana, cykelbanor och vandringsstråk. Klimatet är subtropiskt och här växer bland annat avokado och mango.

Området erbjuder ett stort utbud av strandrestauranger och är väldigt omtyckt bland spanjorer som vill ha närheten till Malagas nöjesutbud, men ändå bo utanför storstaden.

Rincón-de-la-Victoria-nerja-bjurfors.jpeg

Hus och lägenheter till salu i Rincón de la Victoria, östra Costa del Sol.

Vélez-Málaga

Benajarafe är ett område som tillhör Malagaprovinsen och ligger väster om Nerja. Det är en liten, lugn kustort med fina sandstränder och flera mysiga strandpromenader som uppskattas av såväl turister som den spanska befolkningen. Här upplever du en genuin atmosfär och Benajarafe är ett prisvänligt bostadsområde om du letar efter lägenhet eller hus i Vélez-Málaga, Costa del Sol öst.

Du når Malaga stad och flygplats på under 30 minuter med bil och det tar under två timmar att färdas till Sierra Nevada där skidåkning står på menyn.

Även Torre del Mar tillhör Malagaprovinsen och ligger väster om Nerja. Här finner du storstadspuls och passar dig som vill bo i en ort som är levande året runt. Här finns ett stort utbud av restauranger och butiker, lång sandstrand och en fyra km lång strandpromenad som kantas av strandrestauranger.

Stranden har tilldelats det prestigefulla certifikatet "Blue Flag" tack vare renlighet och kvalitet. För den aktiva så finns här även golfbana, padelbanor, cykelbanor samt vandringsstråk.

Caleta de Vélez/Algarrobo ligger intill Torre del Mar men är ett mindre område med lugnare tempo, charmiga små restauranger, en liten marina och välbevarade stränder. Här finns en båthamn som har tilldelats certifikatet "Blue Flag" tack vare renlighet och kvalitet.

Gemensamt för alla områden i Vélez-Málaga är att det är ett subtropiskt klimat och att här växer bland annat avokado och mango.

Benajarafe-Velez-Malaga-nerja-bjurfors.jpeg

Hus och lägenheter till salu i Vélez-Málaga, östra Costa del Sol.

Torrox

I Torrox finner du hav, stränder och natur som bara måste upplevas. För dig som vill köpa lägenhet eller hus och bo i Costa del Sol öst finns det riktiga smultronställen här i Torrox.

Torrox tillhör Malagaprovinsen och ligger väster om Nerja. Orten är känd för att ha fått utmärkelsen Europas bästa klimat flera år i rad.

Letar du efter ett mer prisvänligt bostadsområde i jämförelse med grannorten Nerja så har du hittat rätt. Här finns flera sandstränder och en lång strandpromenad kantad med restauranger. Det är ett område under utveckling med flertalet nyproduktioner på gång.

Tottox har ett subtropiskt klimat och här växer bland annat avokado och mango. Du når Malaga stad och flygplats på cirka 40 minuter med bil, och du har endast 1,5 timme till skidåkning i Sierra Nevada.

Torrox-nerja-bjurfors.jpeg

Hus och lägenheter till salu i Torrox, östra Costa del Sol.

Nerja

Om du funderar på att köpa lägenhet eller hus i Costa del Sol öst så känner du nog till att det är ett område som är levande året runt med stor efterfrågan på bostäder.

Nerja tillhör Malagaprovinsen och betraktas som den mest eftertraktade orten på hela östra Costa del Sol. Det är en välbevarad kustort som ligger sagolikt vackert inbäddad mellan bergskedja och Medelhavet. Kustorten bjuder på subtropiskt klimat med växtligheter som bland annat avokado och mango.

Här finns ett stort utbud av vattensporter, padelbanor och vandringsstråk och orten har fått godkänt att bygga en helt ny golfbana. Du finner även flertalet badvikar och sandstränder, varav flera har tilldelats det prestigefulla certifikatet "Blue Flag" tack vare renlighet och kvalitet.

Olika former av event och festligheter anordnas året runt.

nerja-bjurfors-1.jpg

Hus och lägenheter till salu i Nerja.

Frigiliana

Köpa hus och lägenhet i Frigiliana, Costa del Sol öst innebär stora möjligheter då det är nära många vackra stränder och har bra kommunikationer till Malaga stad och flygplatsen. För den som söker en aktiv tillvaro kan det vara helt rätt att söka bostad i Frigiliana.

Frigiliana är en pittoresk bergsby som anses vara en av Spaniens vackraste byar, den har till och med fått priser för det. Här finner du bland annat vitkalkade fasader med färgglada trädörrar, kullerstensgator, små torg, en gammal fin kyrka och vackra blommor.

Strax söder om byn ligger exklusiva villaområden som är väl värt ett besök om du vill uppleva och se spansk lyx. I centrum av byn finns ett stort utbud av restauranger, konst och kultur. Det är inte ovanligt att festivaler hålls just här vilket fyller hela byn med folkliv. Här är trots mycket aktivitet ett lugnt tempo och fridfull atmosfär.

Frigiliana-nerja-bjurfors.jpeg

Hus och lägenheter till salu i Frigiliana, östra Costa del Sol.

Costa Tropical

För dig som köper hus eller lägenhet i Almuñécar, Costa Tropical väntar många enastående naturupplevelser. Almuñécar tillhör Granadaprovinsen och är levande året om.

Här finns en sex kilometer lång sandstrand och en strandpromenad kantad av restauranger. Du finner även ett stort utbud av butiker samt marknad och en saluhall. Gamla stan har vitkalkade fasader, slingrande gränder och mysiga torg vilket passar den som uppskattar genuinitet och den spanska befolkningen.

Malaga stad och Granada stad ligger cirka en timma bort åt respektive håll. Du når skidåkning i Sierra Nevada på cirka 1,5 timme. Almuñécar har ett subtropiskt klimat med en växtlighet av bland annat avokado och mango.

La Herradura tillhör Granadaprovinsen, ligger öster om Nerja och har fått sitt namn efter hästsko då kusten har den formen. Här finns ett stort utbud av vattensporter och är välkänd för sitt rika marina liv och kristallklara vatten.

Du finner även en två km lång sandstrand kantad med restauranger samt flera natursköna badvikar inbäddat i naturreservat, inklusive nudiststrand.

Malaga stad och flygplats nås på cirka en timme med bil.

Salobreña ligger öst om Nerja och tillhör Granadaprovinsen. Under sommarhalvåret blommar orten upp men behåller ändå sitt lugn och upplevs som en fridfull semesterort.

Cirka en timme bort åt respektive håll har du Malaga stad och Granada stad och 1,5 timme bort når du skidåkning i Sierra Nevada.

I Salobreña finns ett stort och vackert utbud av sandstränder och badvikar. Orten bjuder på ett subtropiskt klimat med möjlighet att plocka avokado och mango då det växer här och var.

Den gamla stadskärnan består av vitkalkade fasader med bouganvilla och snäva kullerstensgator som leder upp till en gammal kyrka och storslagen utsikt. Här finns många vackra insynsskyddade villaområden samt flertalet strandrestauranger.

Salobrena-nerja-bjurfors.jpeg

Hus och lägenheter till salu i Costa Tropical.

BOSTÄDER TILL SALU

URVAL SÅLDA

Webbinarier om att köpa bostad i Spanien

Vill du köpa en bostad i Spanien? Vi på Bjurfors har lång erfarenhet av att förmedla bostäder i Spanien och finns här för att hjälpa dig hitta ditt drömhem i solen. Nu kan du se flera av våra informativa webbinarier.

Se webbinarier

Skapa bevakning av bostäder i Spanien

SKAPA LÄTT OCH snabbt en bevakning via vår kostnadsfria tjänst och få tips om bostäder i Spanien som passar just dina intressen och behov.

Skapa bevakning

Kontakta mäklare i Nerja

På Bjurfors i Nerja har vi svensktalande mäklare på plats som hjälper dig helt kostnadsfritt.

Kontakta mäklare

NYHETER, TIPS OCH INSPIRATION

NYHETSBREV OM DET senaste för dig som är intresserad av bostad i området kring Nerja. I våra nyhetsbrev kan du läsa marknadsinformation, lokala händelser, bra att tänka på vid bostadsköp utomlands och mycket mer.

ANMÄL TILL NYHETSBREV

Kontakta oss på Bjurfors Nerja

E-POST: nerja@bjurfors.se
TELEFON: +34 656 88 16 89

BESÖKSADRESS:
Calle el Barrio 57
297 80 Nerja

Se karta i Google Maps

Mäklare och medarbetare