All konst kräver mod

Art enables us to find ourselves & lose ourselves at the same time – Thomas Merton

Att vara kreativ är inte en hobby, det är en livsstil. Genom konsten lär vi oss att respektera andra, starta en dialog, experimentera med material, observera, hitta vår röst, uttrycka oss själva, lära oss av våra misstag, uppskatta mångfald, städa upp efter oss, reflektera över vårt arbete, uthållighet, skapa en åsikt, uppskatta skönhet, bryta oss loss från stereotyper, hitta lösningar, få andra synvinklar och vara öppna för nytänkande.All konst kräver mod. När vi slutar vara rädda för att misslyckas är det början till ett liv som konstnär. Att vara konstnär innebär att våga dela med sig av känslor genom bild, musik, skulptur, design, poesi, dans, teater, film, foto, böcker och skrift. Att beskriva och uttrycka vår nutid, den tid vi lever i. Att hitta barnet du en gång var och våga använda alla färgkritor i lådan.

Att arbeta med händerna, blanda färger, känna lukten av linolja och terpentin, det är för mig en meditation som för mig hem, ett hem där tid och plats försvinner och småsaker blir oväsentliga. Min lyckliga, positiva plats där jag får lugn och ro och framför allt tystnad att tänka och känna. Utan stor tystnad och ensamhet är inget seriöst arbete möjligt, enligt Pablo Picasso.

Varför då arbeta som mäklare? För nästan alla konstnärer jag lärt känna under mitt liv är det nödvändigt att arbeta med något som ger den stabilitet som balanserar konstnärens drömvärld och känslor. Det är bara ett fåtal stjärnor unnade att få ägna all sin tid enbart till konsten och det är ofta ett konststycke att lyckas behålla inspirationen när du sedan blivit stjärna. Men jag tror att jag hittat den idealiska lösningen. Som mäklare får jag träffa nya människor på nya platser och i nya situationer på daglig nivå. Ingen dag är sig lik! Nya livs historier och nya personer som ger inspiration till det skapande som sedan sker som en naturlig följd. Jag hoppas min konst lyckas förmedla den positiva energi jag får genom mitt dagliga arbete. Naturligtvis är det sedan också ett konststycke att göra dagarna längre för att hinna med två arbeten, men det är två arbeten jag trivs med! 😊

För att se mer av min konst: https://www.wendelinarts.com/

För att se min dotters konst: https://www.carolinewendelin.com/