Hoppa till innehåll

En lyckad bostadsaffär längs Costa del Sol

Våra mäklare i Marbella talar svenska och hjälper dig att hitta rätt bostad längs Costa del Sol. Välkommen till ett uppgraderat liv i solen.

Mäklare i Marbella

Bjurfors svenska mäklare i Marbella hjälper dig att köpa och sälja bostad längs Costa del Sol Väster, som sträcker sig från Malaga i öst till Estepona i väst. Hos oss arbetar erfarna och engagerade fastighetsmäklare som är specialister på området.

Vi hjälper dig till en lyckad bostadsaffär längs Costa del Sol - kontakta oss redan idag!

09_Costa-del-sol-väst-malaga-rätt.jpg

Var på Costa del sol vill du köpa hus eller lägenhet?

Estepona

Är du intresserad av att köpa lägenhet eller hus i Estepona? Det förstår vi. Estepona är en solig stad i regionen Andalusien som tillhör södra Spanien. Staden ligger i provinsen Málaga på den västra delen av Costa del Sol och kan liknas vid Spaniens version av Franska Rivieran. Svenskar som åker till Estepona brukar främst uppskatta den långa kusten som är 23 kilometer lång, varav 21 kilometer utgörs av välskötta stränder.

Staden har behållit sin andalusiska charm och har en stor och bred strand, fin gammal stadskärna och en pittoresk småbåtshamn. Estepona har många bilfria gator och mysiga gränder med vitkalkade hus. Stadskärnan är, än så länge, befriad från stora hotellkomplex. Med drygt 63 000 invånare har Estepona en charmig miljö för såväl turister och svenskar med semesterboende.

Det mest kända torget i Estepona heter Plaza de las Flores och här finner man många trevliga restauranger och glassbarer som är perfekta att besöka en varm sommarkväll. Allt känns väldigt lugnt och avslappnat när man promenerar omkring i Estepona och det är lugnet kombinerat med charmen som attraherar allt fler svenskar till Estepona.

I kommunen utanför själva stadskärnan finns många trevliga villaområden och tätorter med fina poolområden. Inne i själva staden Estepona finner du ett stort urval av nyproducerade lägenheter och hus att välja bland.

Är du intresserad av att köpa eller sälja en bostad i Estepona är du varmt välkommen att kontakta våra mäklare på Costa del sol.

Bjurfors - marbella - Estepona.jpg

Hus och lägenheter till salu i Estepona

Marbella

Svenskar älskar Marbella, och vi förstår varför. Du finner Puerto Banús – den eleganta hamnstaden, Nueva Andalucia – den härligt gröna golfdalen och Benahavis – den vackra spanska bergsbyn.

Varför vi väljer att köpa lägenhet eller hus i Marbella beror på olika anledningar. Vissa attraheras av de fina stränderna, andra av de utmärkta golfbanorna eller det stora utbud gällande restauranger, beachklubbar och nattliv som centreras kring Marbella. Det finns även shoppingcenter i Marbella, som La Cañada Shopping Centre.

Det är inte för inte som Europas elit väljer att köpa lägenhet eller hus i Marbella. Här finner du nämligen de mest exklusiva hotellen, de finaste restaurangerna och de härligaste stränderna. Stränderna är vackra och gyllene och börjar vid Puente Romano Hotell och sträcker sig fram till Marbella Club Hotell. Vid Puente Romano finner du restauranger som BiBo, Dani Garcia och Monkey Club samt nattklubben La Suite. Något annat som lockar många besökare är gamla stan i Marbella – Marbella Casco Antiguo.

Puerto Banús ”Puerto Jose Banús” är främst känt som Costa del Sol’s exklusiva plats för kändisar och förmögna personer. De kommer hit för stränderna, strandklubbarna och det vibrerande nattlivet. Butikerna och restaurangerna som ligger runt marinan bekräftar detta med designerbutiker så som Christian Dior, Gucci, Bvlgari, Versace, Dolce & Gabbana, samt det välkända varuhuset El Corte Ingles.

Nueva Andalucia är ett stort bostadsområde beläget precis norr om Puerto Banus. Det som utmärker denna pärna till område är sina många golfbanor samt att många svenskar är bosatta här året runt. Funderar du på att köpa ett hus eller lägenhet för åretruntboende i Spanien så är det i denna "svenskkoloni" som du ska bo i. Några av kustens mest kända golfbanor ligger här, bland annat Los Naranjos Golf Club, Real Club de Golf Las Brisas och Aloha Golf Club.

Benahavis är en otroligt vacker spansk bergsby som ligger bara några kilometer inåt landet från Puerto Banus. Om du vill köpa hus eller lägenhet i Marbella och letar efter något lugnt och bebott bostadsområde så har du nu hittat det. Bergsbyn är omringad av grönska och ligger mindre än en timmes bilfärd från Malagas flygplats. Benahavis innefattar de exklusiva områdena La Zagaleta, El Madroñal, La Heredía, Los Arqueros, La Alquería, Los Flamingos och La Quinta.

I kommunen finns även de fina orterna San Pedro, Alcántara och Istán.

Är du intresserad av att köpa eller sälja en bostad i Marbella är du varmt välkommen att kontakta våra mäklare på Costa del sol.

bjurfors-marbella.jpg

Hus och lägenheter till salu i Marbella

Fuengirola / Mijas

För dig som vill köpa hus eller lägenhet i Spanska Fuengirola eller Mijas finns det mycket som kan locka. Bland annat Benalmádena - som är känd för sin marina med flera butiker och restauranger, men också akvariet Sea Life och Tivoli World.

Fuengirola är en av de mest populära turistorterna och svenskarnas favorit på Costa del Sol. Här finner du bland annat svenska kyrkan, svensk skola, svensk mataffär, svensk frisör och svenska restauranger. Det finns även shoppingcenter i Fuengirola (Parque Miramar Shopping Centre), samt spanska solkustens enda djurpark (Bio Parc).

Fuengirola är helt hopbygggd med kommundelen Las Lagunas, som ligger i Mijas, de båda kommunerna var från början en kommun.

I Mijas finns den världskända charmiga byn Mijas Pueblo, La Cala de Mijas. Denna boutique-fiskeby har alla bekvämligheter, det finns stor variation av olika restauranger och barer, fina stränder och en mysig strandpromenad. I området finns även fina golfbanor.

I Reserva del Higueron finner du många nyproducerade hem att välja mellan. Du finner även Hilton, Nagomi spa och ett antal restauranger till exempel Sollo, med kocken Diego Gallegos som belönats med en Michelinstjärna. Vid Carvajal finns även en tågstation som tar dig direkt till flygplatsen och Malaga centrum.

I Torremolinos har man byggt upp en hotellverksamhet med syftet att kunna ta emot en stor mängd besökare. I anslutning till hotellversamheten så finns det ett rikligt utbud av barer och restauranger som brukar uppskattas av turister. På den välbesökta stranden finns solsängar att tillgå, och det finns fullt med barer och olika vattenaktiviteter att välja på.

Är du intresserad av att köpa eller sälja en bostad i Mijas eller Fuengirola är du varmt välkommen att kontakta våra mäklare.

Bjurfors-Marbella-Mijas Fuengirola.JPG

Hus och lägenheter till salu i Mijas

Hus och lägenheter till salu i Fuengirola

Málaga

När du köper lägenhet eller hus i Malaga får du både storstadsliv och strandliv på köpet, att njuta av.

I Malaga finns den största flygplatsen i Andalusien. Direkt från flygplatsen går det tåg till centrum, som tar cirka 15 minuter. Puerto de Málaga är namnet på stadens hamn, och förutom den så bjuder staden på en anrik historia, museer, en gammal mysig stadskärna, moderna shoppingkvarter och massor av barer och caféer. Vissa kallar Malaga för Costa del Sols huvudstad. Detta för att Málaga är den näst största staden i provinsen Andalusien efter Sevilla. Malaga är med sina 600.000 invånare Spaniens sjätte största stad.

Den mest kända stranden i Malaga heter Playa de la Malagueta, och är båda fin och lång med flera strandrestauranger.

I Malaga tar man sig lättast fram gående, men är inte någon turistort i den bemärkelsen att den har många hotellplatser att erbjuda, men det är den enda större staden på solkusten och har ett rikt affärsliv.

Ett område som blivit ett av de mest populära på senaste år är SoHo Art District, som ligger mellan gamla stan och havet. Soho är ett livligt och kreativt område bestående av alternativkultur och har uppstått till stor del tack vare CAC (Centro de Arte Contemporáneo). Området är fullt av caféer, restauranger, gallerier och är känt för sin graffiti och gatukonst.

Är du intresserad av att köpa eller sälja en bostad i Malaga är du varmt välkommen att kontakta våra mäklare.

bjurfors-marbella-malaga.jpg

Hus och lägenheter till salu i Malaga

BOSTÄDER TILL SALU

URVAL AV SÅLDA

Webbinarier om att köpa bostad i Spanien

Vill du köpa en bostad i Spanien? Vi på Bjurfors har lång erfarenhet av att förmedla bostäder i Spanien och finns här för att hjälpa dig hitta ditt drömhem i solen. Nu kan du se flera av våra informativa webbinarier.

Se webbinarier

Skapa bevakning av bostäder i Spanien

Skapa lätt och snabbt en bevakning via vår kostnadsfria tjänst och få tips om bostäder i Spanien som passar just dina intressen och behov.

Skapa bevakning

Kontakta mäklare i Marbella

Vi på Bjurfors Marbella har svensktalande mäklare på plats som hjälper dig helt kostnadsfritt. Klicka på länken, fyll i formuläret och vi kontaktar sig inom kort.

Kontakta mäklare

Köpa bostad på Solkusten – så ordnar du finansieringen

Är det bäst att låna till bostaden i Sverige eller Spanien? Hur ser utvecklingen ut just nu, och vad är snittpriserna för bostäder på Solkusten? Vi ger värdefulla råd inför ditt bostadsköp i Spanien. Mäklare Jerry Kyrk på Bjurfors Marbella berättar om hur du bäst kan gå till väga.

Läs mer

Nyheter, tips och inspiration

Artiklar om det senaste för dig som är intresserad av bostad i Marbella. I våra nyhetsbrev kan du läsa marknadsinformation, lokala händelser, bra att tänka på vid bostadsköp utomlands och mycket mer.

Anmäl till nyhetsbrev

Köp hus på Solkusten som kan bli ditt livs investering

Bo med femstjärnig standard. Här får du värde för investeringen både när du använder bostaden och när du är hemma i Sverige, utan att själv behöva lyfta ett finger.

Läs om Navigare Properties

Se webbinarium

Nu kan du se ett inspelat webbinarium och lära dig mer om Bjurfors exklusiva samarbete med Navigare Properties.

Titta här

Kontakta oss på Bjurfors Marbella

E-POST: marbella@bjurfors.se
TELEFON: +34 951 816 239

BESÖKSADRESS:
Avda. de Manolete 1, Centro Plaza Local 12-13
29660 Nueva Andalucia

Se karta i Google Maps

Mäklare och medarbetare