Hoppa till innehåll

Ditt drömhem väntar

Funderar du på att köpa bostad i Marbella? Våra mäklare hjälper dig gärna!

Tips gällande bostadsköp – Storleken

En viktig skillnad mellan Spanien och Sverige är att man oftast publicerar byggyta i annonserna i stället för boyta som normalt används i Sverige.

  • Byggyta vs Boyta. Vad är skillnaden?

Byggyta är ytan som bostaden upptar, förenklat kan man säga att om man ser bostaden uppifrån så är det hela bostaden inklusive samtliga väggar.
När man konverterar från byggyta till boyta så tappar man ofta ca 15%, men detta kan variera från fall till fall.

  • Antal sovrum

Nästa skillnad är att man i Spanien ofta talar om antalet sovrum. I Sverige så talar man ofta om exempelvis en 3:a, vilket då motsvarar en bostad med 2 sovrum i Spanien.

  • Terrass

Många drömmer om att ha en terrass, frågeställningar kring denna kan vara:
Storlek, har ni tänkt er att äta på terrassen, många gånger räcker då 5-10 m2. Skall ni även använda den för soffgrupp och solstolar? Då kan det krävas 20-40 m2.

  • Väderstreck

Är det morgonsol eller kvällssol (öst eller väst) eller sol större delen av dagen, det vill säga sydläge som önskas? Vi svenskar tror ofta att man måste ha kvällssol, men det beror helt på hur man tänkt nyttja bostaden. Har man tänkt att nyttja den mest under sommarhalvåret så kan en lägenhet med morgonsol vara att föredra. Har man tänkt att nyttja den mest under vinterhalvåret så kan sol mitt på dagen och kvällssolen vara skön, det vill säga syd, sydväst eller väst vara att föredra.

Jag vill prenumera på nyhetsbrevet!

Information om hur Bjurfors hanterar dina personuppgifter finns på bjurfors.se/privacy.

}