Pepparkaksslott för en god sak

- Malmö

Nu återupprepar Bjurfors succén. I fjol auktionerade vi ut Helsingborgs Rådhus – helt tillverkat i pepparkaka. Då inbringade budgivningen 22 000 kr som gick oavkortat till insamlingsstiftelsen Jonsters Charity i Helsingborg, som hjälper utsatta barn och ungdomar. I år kommer konditorn Lina Olsén, att bygga ett vackert och detaljrikt slott – Örenäs slott. Från och med den 25 november är det möjligt att lägga bud på pepparkakshuset och det finns att se på Bjurfors kontor i Helsingborg på Stortorget 14.

Lina Olsén, känd från ”Dessertmästarna” i kanal 5, är 29 år och slottskonditor på Örenäs Slott. När hon fick frågan från Bjurfors att åter bygga ett pepparkakshus antog hon utan tvekan utmaningen. I år kommer pepparkakshuset vara lite mindre än i fjol, men med tanke på alla detaljer har bygget ändå hittills tagit ca 70 timmar. Men Lina lät inte fantasin stanna vid ett pepparkaksslott.

– Jag ville göra något extra roligt för barnen och därför väcktes tanken på att bygga en lekstuga i naturlig storlek. Den som vinner budgivningen på pepparkakshuset, kommer även få låta en valfri grupp barn, besöka Örenäs Slott och ha en ”pepparkaksplundring” av lekstugan, säger Lina.

Läs hela pressmeddelandet