Hoppa till innehåll

Sälj med oss

Vi hjälper vi dig att få max betalt för din nuvarande bostad, och ett bättre utgångsläge till nästa. Ta ett steg upp i din bostadskarriär med oss.

Sälja bostad – så går det till

Livet kan förändras snabbt – då behöver ofta bostaden göra det också, i takt med att behov och önskemål förändras. Att sälja en bostad och flytta är en stor förändring. Då kan det kännas tryggt att anlita en mäklare som kan guida dig genom försäljningsprocessen, så att du kan lägga fokus på allt annat som behöver fixas inför din flytt.

Köpa eller sälja bostad först?

En vanlig fundering hos både säljare och köpare är – borde jag sälja först, eller köpa först?

Ställs frågan till banken så är svaret ofta att det är klokast att sälja först, då vet du vad du får för din befintliga bostad och hur stor kontantinsats som finns kvar för att köpa en ny bostad. Vissa banker kan till och med kräva att du redan har sålt för att kunna ansöka om lånelöfte.

En mäklare svarar förmodligen att det är den enskilda situationen som avgör om det är bäst att köpa eller sälja först. Vilken typ av bostad det gäller, vart du vill flytta, hur din livssituation ser ut, marknadsläget – allt spelar in.

Vi rekommenderar alltid personlig rådgivning i ett tidigt skede i processen så att du kan få svar på dina frågor.salja-bostad-kakelugn-sekelskifte-bjurfors.jpg

Så går en bostadsförsäljning med Bjurfors till

Oavsett om du står inför att sälja hus eller sälja lägenhet ser processen för din bostadsförsäljning oftast likadan ut, och innehåller följande faser:

Värdering och rådgivning

I vårt första möte samlar vi in all nödvändig information och kan utifrån det presentera de tjänster som passar just din bostadsaffär. Du får en analys av bostadsmarknaden i ditt område och en värdering av bostadens marknadsvärde. Du kan också få råd kring hur du kan höja bostadens värde inför en försäljning, genom exempelvis homestyling.

Förberedelser

I samarbete med några av branschens främsta fotografer och stylister ser vi till att fånga de egenskaper som utmärker just ditt hem. Vi paketerar din bostad på bästa sätt för att skapa ett oslagbart första intryck.

Marknadsföring

Vi skapar en optimal mix av marknadsföringsaktiviteter för att nå ut till så många potentiella köpare som möjligt.

Din bostad matchas också med köpare i våra register. Om intresset är stort kan vi bjuda in till en förhandsvisning – chansen är stor att köparen till din bostad hittas redan här.

salja-bostad-hus-bjurfors.jpg

Visning

Under visningen hjälper vi besökarna att se vilka möjligheter bostaden har, utifrån just den kundens behov och önskemål. Med våra mäklares engagemang får visningsbesökare den information och hjälp de behöver för att kunna nästa steg i processen och bli köpare.

Budgivning

Bjurfors tillämpar vanligtvis en så kallad öppen budgivning, där mäklaren löpande redovisar det högsta budet till budgivarna, som då har möjlighet att bjuda över varandra. De flesta budgivningar sköts genom identifiering via BankID. Läs mer om budgivning.

Kontrakt

Under kontraktsskrivningen undertecknas köpekontraktet. Innan signeringen går mäklaren igenom alla köpehandlingar noga så att båda parter, säljare och köpare, förstår och accepterar innehållet i kontraktet. När kontraktet är påskrivet anses budgivningen vara avslutad.

Tillträde

På tillträdesdagen avslutas bostadsaffären i samband med att alla handlingar signeras. På tillträdesdagen får du slutbetalningen från köparen och lämnar också över nycklarna till köparen.

För dig som kanske inte är helt redo att sälja ännu, men ändå vill förbereda en kommande försäljning finns vår tjänst På förhand. Om du är väl förberedd är det lättare att slå till när din drömbostad dyker upp på marknaden.salja-bostad-lagenhet-bjurfors.jpg

Sälja bostad med Bjurfors mäklare

Bjurfors ser det som ett stort förtroendeuppdrag att få sälja bostäder, oavsett om det handlar om att sälja hus eller sälja lägenheter och bostadsrätter.
Vi brinner för att hjälpa våra kunder att göra en lyckad bostadskarriär.

Vi ser varje nytt uppdrag som början på en lång relation. Du är alltid välkommen att kontakta oss för rådgivning och hjälp, även efter avslutad försäljning.

Intresserad av att sälja din bostad? Boka kostnadsfri rådgivning.

Hus med pool: Oavsett om du vill köpa eller sälja bostad kan våra mäklare på Bjurfors ge dig bästa förutsättningar.

Vi vet redan vem som vill köpa din bostad

Med ett stort antal aktiva intressenter över hela Sverige i vårt köparregister Boagenten kan vi på bästa sätt matcha din bostad mot intresserade köpare. Redan innan din bostad annonseras publikt matchar vi den mot köpklara spekulanter. Det gör det möjligt för dig som säljare att göra en smidig och god affär – med rätt betalt för din bostad.

Läs mer om Boagenten

Ljust sovrum under snedtak, en bostad som säljs med Bjurforsmetoden för en trygg bostadsaffär.

Sälj bostad med Bjurforsmetoden

Våra mäklare arbetar efter en unik affärsprocess som säkrar kvaliteten på hela din bostadsaffär. Varje fas i Bjurforsmetoden har sina skräddarsydda aktiviteter för att du ska känna trygghet och kunna göra en så lyckad bostadsaffär som möjligt.

Läs mer om Bjurforsmetoden

En bostadsaffär bortom det vanliga

På Bjurfors Beyond förmedlar vi bostäder och hem bortom det vanliga. Där läget, arkitekturen och materialvalen signalerar livskvalitet och känsla. Exceptionella bostäder i Sverige och utomlands där inget hem är det andra likt.

Välkommen till Bjurfors Beyond

Guider & tips

Läs mer om att sälja bostad

Gör bostadskarriär med Bjurfors mäklare

Livet kan förändras snabbt, och då behöver bostaden ofta göra det också. Och nog är bostadskarriären spännande. Många av våra kunder gör så goda affärer att de kan flytta till bättre och bättre hem. Deras investering i sitt boende lönar sig, många gånger om.

Men att befinna sig i bostadskarriären innebär också utmaningar. Ska man lyckas är det mycket att sätta sig in i.

Det är här vi på Bjurfors kommer in. Vi är nämligen experter på allt som har med bostadskarriären att göra. Vi ger dig råden som tar dig ett steg upp i din bostadskarriär.

Jag vill veta mer

Få lånelöfte bekvämt hemifrån soffan: Låna till bostaden genom Bjurfors samarbetspartner SEB

Förmånligt hos SEB

I vårt nära samarbete med SEB erbjuder vi alla våra kunder individuell ekonomisk rådgivning. När du säljer eller köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån hos SEB till en förmånlig boränta. Förutom det vill vi också se till att din bostadsaffär blir så smidig som möjlig.

Läs mer på SEB

Uteplats, pool och villa i Spanien att sälja via Bjurfors mäklare i Spanien.

Sälja bostad i Spanien

Ska du göra bostadsaffär i Spanien? Våra svensktalande mäklare i Spanien är redo att tryggt och säkert hjälpa dig hela vägen till en lyckad bostadsaffär.

Våra mäklare i Spanien

Hitta mäklare

Funderar du på att sälja din bostad och letar efter en duktig mäklare i Stockholm, Göteborg eller Malmö? Våra erfarna mäklare finns i hela Sverige och brinner för att hjälpa dig att göra en riktigt bra bostadsaffär.

Hitta min lokala mäklare
När du vill sälja bostad hjälper Bjurfors mäklare dig gärna med en kostnadsfri värdering.

Hur mycket är min bostad värd?

Nyfiken på vad din nuvarande bostad är värd? Vi hjälper dig gärna med en kostnadsfri bostadsvärdering.

Värdera min bostad