Sälja bostad med Bjurforsmetoden

På Bjurfors arbetar vi efter Bjurforsmetoden, en arbetsmetod i sju steg som sträcker sig från ditt första möte med oss ända fram till uppföljningen efter avslutad affär. En metod som kvalitetssäkrar alla steg i din bostadsaffär och hjälper dig som ska sälja att känna trygghet, finna rätt köpare och få rätt betalt för din bostad.

1. Första kontakten

Du behöver inte vara redo att sälja just nu för att boka ett första möte med någon av våra mäklare på Bjurfors. Vi har lösningar som passar alla, även dig som funderar på att sälja i framtiden. Under vårt första möte gör vi ett besök hos dig i din bostad. Under mötet samlar vi in all nödvändig information om bostaden inför din försäljning. Utifrån det mötet erbjuder vi dig de tjänster som passar just din bostadsaffär.

2. På förhand

Funderar du på att sälja din bostad, men inte riktigt ännu? Med tjänstepaketet På förhand hjälper vi på Bjurfors dig med alla tänkbara förberedelser inför din försäljning, utan att du behöver vara redo att sälja just nu.

På förhand vänder sig till dig som kanske ännu inte hittat en ny bostad, till dig som vill förbereda dig inför en kommande försäljning eller till dig som helt enkelt vill se hur stort intresse det är för din bostad genom att snabbt och enkelt kunna komma ut på marknaden.

Läs mer om På förhand

3. Säljförberedelser

Vi på Bjurfors hjälper dig att ta hand om alla säljförberedelser inför din bostadsaffär. Våra mäklare börjar med att samla in all nödvändig information om din bostad och kontrollerar att allt stämmer.

Med Bjurfors Homestyling erbjuder vi professionell hjälp med att visa upp just din bostads bästa sidor för köparen. Inför annonsering och visning fotograferar vi din bostad, givetvis med hjälp av en professionell fotograf.

På själva visningen får alla spekulanter en välskriven och attraktivt utformad bostadsbeskrivning som innehåller det mesta de behöver veta inför ett eventuellt köp av din bostad.

4. Marknadsföring

När det är dags att marknadsföra din bostad vet vi precis vad som krävs. För att du själv ska kunna följa försäljningen upprättar vi tillsammans en tidsplan över marknadsföringsaktiviteterna inför din försäljning.

En stor del av marknadsföringen sker via annonsering på internet och i dags- och lokalpress. Vi använder oss av de största dagstidningarna och de mest välbesökta hemsidorna. Dessutom har vi vårt eget aktiva köparregister Boagenten till vårt förfogande, med tusentals köpklara spekulanter som letar efter en ny bostad. Direkt när din bostad annonseras ut via Boagenten skickas den ut till aktiva spekulanter som söker en bostad som din. Vi matchar alltid din bostad i Boagenten mot de som är intresserade av din bostad och ditt område.

5. Försäljning

Något av det viktigaste för oss på Bjurfors är att se till att alla steg i din försäljningsprocess fungerar felfritt. Det är därför våra mäklare alltid finns på plats vid visningen för att svara på frågor och funderingar från spekulanter. När visningen är över gör vi en återkoppling till spekulanterna inför förhandling och för att eventuellt starta en budgivning.

Självklart är du som säljare delaktig i hela processen. Vi tillämpar en öppen och transparent budgivning där vi löpande redovisar högsta bud för både köpare och säljare. Allt för att du ska få en så trygg bostadsaffär som möjligt.

6. Kontrakt och tillträde

Vi på Bjurfors är med dig genom hela processen av din bostadsförsäljning, ända fram till slutet. När det är klart vem som köper din bostad är det dags att skriva köpekontrakt/överlåtelseavtal med köpare och säljare. Bjurfors mäklare tar hand om hela kontraktskrivningen och förklarar innehållet för alla medverkande. I kontraktet regleras även när tillträde till bostaden sker,då träffas vi på Bjurfors kontor eller på köparens bank för att avsluta bostadsaffären..

7. Uppföljning

Vi på Bjurfors arbetar aktivt med att utveckla och förbättra vår service mot dig som kund. Det är därför vi alltid gör en uppföljning efter varje avslutad affär. Uppföljningen består av en enkät som skickas ut till dig och till köparen. Till vår hjälp har vi en oberoende samarbetspartner, Scandinfo Marketing Research, för att säkerställa kvaliteten på vår mäklarutvärdering. Vårt mål är alltid helnöjda kunder, därför är det viktigt för oss att ta del av just dina åsikter. Med hjälp av vår mäklarutvärdering kan vi ständigt bli bättre och utveckla våra mäklare, tjänster och företag.