Visning av nödbostad - mitt i Stockholm

- Stockholm

Lördagen den 11 juni sätter Sverige för UNHCR upp en ny typ av nödbostad mitt på Norrmalmstorg i Stockholm för att öka medvetenheten kring bostadsförhållanden för människor på flykt. För att väcka nyfikenhet och sätta eventet i en annorlunda kontext anspelar man på mäklarmetaforen och genomför eventet tillsammans med Bjurfors.

– Nödbostaden är enkel men gör redan i dag enorm skillnad för tusentals människor. Genom att anspela på mäklarmetaforen och visa upp huset mitt i centrala Stockholm hoppas vi nå igenom bruset, säger Anna-Karin Modén, kommunikationschef, Sverige för UNHCR.

För att ge dragkraft till visningen och öka intresset för eventet har en bostadsannons om nödbostaden placerats, likt inför en ”vanlig” visning, på Bjurfors hemsida och i ett antal av Bjurfors skyltfönster. Nödbostaden visades även i en helsidesannons i Dagens Nyheters bostadsbilaga i fredags. ”Prospekt” som beskriver husen kommer att delas ut på plats. I anslutning till huset visas även en fotoutställning om familjer på flykt som redan idag bor i nödbostäderna.

– Det här blir det viktigaste försäljningsuppdrag vi har jobbat med. Vi är väldigt glada över att kunna bidra till UNHCR:s viktiga arbete för människor på flykt, säger Pontus Kopparberg, vd på Bjurfors Stockholm.

Läs pressreleasen från UNHCR