Hoppa till innehåll

Tre ljusa bostadsplan med tidlös arkitektur, ikonisk design och skyddad trädgårdsoas.

Traneberg, Varberg

Tranebergsgatan 3A

Utgångspris:
10 950 000 kr
Antal rum:
5
Boarea / Biarea:
170 kvm / 40 kvm*
Tomtarea:
363 kvm
Byggår:
2010

*Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Tre ljusa bostadsplan med tidlös arkitektur, ikonisk design och skyddad trädgårdsoas.

Bjurfors Beyond presenterar tidlöst modern arkitektur, ikoniska detaljer och massiva naturmaterial i en ljus bostad med magisk trädgårdsatmosfär.

Beskrivning

I fridfulla kvarter, alldeles i kanten av den grönskande Påskbergsskogen, ligger det vackra parhuset i traditionellt tegel. Villan byggdes 2010 med fokus på tidlös arkitektur och rena formideal i traditionell stil. Bostaden är om 170 kvm och fem rum. Ut mot den lugna gatan vänder de två parallella frontespisarna sina rena tegelfasader under branta tak i bandad plåt. Bakom en hög avenbokhäck finns en köksterrass under det största sovrummets smidesbalkong. På baksidan överraskar villan med en lummig och helt privat trädgård med uteplats skyddad av träfasader och tegelmurar med klättrande grönska. De dubbla glaspartierna står vidöppna mot sommarkvällens fågelsång och blomdoft.

Interiören genomsyras av härliga rumsvolymer samt en väl sammanhållen designlinje präglad av rena och massiva naturmaterial. Här finns klinker och mosaikkakel från Höganäs, stilfulla sovrumsmattor från Kasthall, enstavsparkett i ask och platsbyggd inredning i valnöt och ek. Bostadens tidlöst moderna ton är inspirerad av 50-talets ikoniska design med Terrazzogolv, öppna trappor i massiv ask och typiska smidesräcken i trapphuset. En av bostadens många huvudnummer är det platsbyggda köket från Himle kök med inredning i tidstrogen stil med släta fronter, klassiska beslag och arbetsytor i Perstorps Virrvarr-mönster. Här kan man umgås kring matlagning vid den praktiska köksön och bjuda till middagar med stora sällskap. Treplansvillan har golvvärme i alla plan, flera sovrum, dressingroom, två sobra badrum och gäst-wc. I ett modernt hus är praktisk lyx såsom groventré med tvättstuga, platsbyggd förvaring, förrådshus och garage en självklarhet.

Transparensen till utemiljön är tydlig med stora glaspartier, flera balkonger med utsikt över Påskbergsskogens lövträd och den egna trädgårdens varierade växtlighet. Trädgårdens stora uteplats ligger delvis under glastak intill en porlande damm. Längre in i trädgården finns en utedusch med varmvatten och en undangömd uteplats under pergolan. Grönskan följer årstiderna med en hel del vintergrönt och vackra planteringar och trädgårdsbelysning som ger fin rumskänsla. Läget i fridfulla och grönskande kvarter – med knappt tio minuters promenad till antingen centrum eller stranden – talar sitt tydliga språk.

Rumsbeskrivningar

Interiör
Parkera på den stora, gjutna uppfarten eller i garaget bakom carporten. Entrén ligger i husets ena gavel.

Entréhall
Dubbla teakdörrar med högsmala glaspartier leder in till villans entréhall. Den öppna planlösningen presenterar sig direkt, precis som takhöjden om 2,60 m. Ett klassiskt terrazzoinspirerat golv i putsad betong försvinner ut i planets olika ytor. Här i hallen finns stiltrogen hatthylla i stål samt en slätvit skjutdörrsgarderob till höger.

Gäst-wc
Hallens stora spegel visar sig vara en skjutdörr in till ett sobert gäst-wc. På golvet ligger ett schackrutigt klinkergolv med mosaik från Höganäs och på väggarna sitter ljust mosaikkakel. En svagt rundad vägg ger karaktär och här finns en vägghängd handfatskommod i ek, wc samt spegelskåp.

Sällskapsytor
Till vänster i entréhallen överraskar villan med stora och ljusa sällskapsytor. Det vackra betonggolvet följer med in under det höga taket och kaskader av ljus faller in från två väderstreck. Mot entrésidan vetter två högsmala glaspartier och mot den skyddade trädgården sitter närmast heltäckande glaspartier. Detta är ljusa och tidlöst vackra ytor för allt från festmingel till familjens vardagskvällar. Känslan av härlig rumsvolym förstärks av den öppna trätrappan upp till mellanplanet. Under trappan finns smart förvaring bakom en diskret dörr.

Kök
Tillbaka i entréhallen sveper en stiltroget rundad vägg in i det stora köket. Betonggolvet följer med in och kompletterar den platsbyggda inredningen som går i en tidlöst formren 50-talston från exklusiva Himlekök. En kul detalj är de typiska facken med glasbehållare för torrvaror. Vid köksön med långt, upphöjt barhäng i valnöt finns plats för allt från morgonens flingskålar till kvällens fördrinkar. Arbetsytorna i övrigt är i bigad, rostfri stål samt Perstorpsplatta med Sigvard Bernadottes klassiska Virrvarr-design och kanter i valnöt. Stänkskydden är i vitt kakel och beslagen i vitmetall med stiltrogen 50-talsdesign. Vitvarorna är integrerade med inslag av rostfritt, i taket sitter infälld downlight. Köket har plats för en stor matsalsdel invid dubbla glaspartier. Här kommer du ut till stenterrassen mot den fridfulla skogen och sitter skyddad av en hög Avenbokshäck. En sommarmorgon är fågelsången nästan öronbedövande.

Tvättstuga/groventré
Från köket leder en skjutdörr in till villans tvättstuga med Höganäsklinker, vitt helkakel och arbetsytor från Perstorp. Här finns arbetsyta, vask, skåpsförvaring, tvättmaskin, torktumlare, torkutrymme och värmepanna. En groventré leder ut till uppfarten på entrésidan.

Övre hall
Den öppna trätrappan i ask är kantad av tidsperioden ikoniska trappräcken i vitlackat stål. Där ovanför breder en vacker enstavsparkett i ask ut sig i mellanplanets stora hall med härlig takhöjd. Två högsmala glaspartier ger fint ljus.

Master bedroom
Bakom en heltäckande vägg i industriglas, med karmar i vitlackat stål, väntar villans stora master bedroom. Innanför dubbeldörrarna tar en ribbad, tålig och lättskött heltäckningsmatta från legendariska Kasthall över. Atmosfären är harmonisk och ljuset faller in från två glaspartier med utsikt mot skogen. Här kommer du ut på en balkong i ögonhöjd med lövskogsgrönskan.

Dressingroom & study
En suite med sovrummet ligger ett dressingroom i kombination med klassisk study. Dubbla skjutdörrar leder in och även här ligger en fin heltäckningsmatta. I mitten tronar en stor kommod i ask med lådor och skiva i marmor. Längs ena väggen finns stilren inredning för sko- och klädförvaring. Rummet har fönster i två väderstreck och egen utgång till balkongen.

Badrum
Dörren in till planets stora badrum har tidstroget överfönster. Marrakeshklinker vilar på golvet och på väggarna sitter vitt kakel i kombination med mosaik från Höganäs. Platsbyggt i kakelväggen finns bra förvaring bakom fronter i Plywood. Här finns en kommod med dubbla handfat, dubbla handdukstorkar, kaklad hyllförvaring samt en inkaklad duschalkov med mosaik. Bakom en delvis frostad glasdörr finns en balkong med utsikt ner över trädgården.

Sovrum
I fil med badrummet ligger ett sovrum med dubbla glaspartier ut till den långa balkongen. Sovrummet har en hel, takhög garderobsvägg med stilrent designade fronter i klarlackad plywood. Rummet har ljus från två håll samt en heltäckningsmatta från Kasthall.

Översta våning
Från den inre hallen leder nästa trappa, med infälld belysning och samma ikoniska räcken upp till villans översta plan. Här reser sig taket ända upp till nock och ljuset faller ner via ett stort takfönster i en inre hall. Till höger ligger ett stort sov- eller allrum med spektakulära taklinjer ända upp till nock. Två glaspartier ger fint ljus i en bred, trekantig gavelkupa. Kanske är det här du stämmer gitarren eller breder ut yogamattan, om inte familjens tonåring lägger beslag på det stora rummet. Här finns även flera garderober i olika höjd.

Badrum
Planets sobra badrum har vitt helkakel samt schackrutig Höganäsklinker. Gavelväggarna är kaklade hela vägen upp till nock. Här finns handfatskommod med skiva i valnöt och skåpsförvaring. Duschalkoven är inkaklad med Höganäsmosaik och från fönstret ser du ända ner till fästningen.

Ansvarig mäklare

Anmäl dig till visning

Bokad visning.

Jag vill anmäla mig

Bilder

 • Vacker arkitektur. Tranebergsgatan 3A - Bjurfors
  Vacker arkitektur
 • Välkommen in!. Tranebergsgatan 3A - Bjurfors
  Välkommen in!
 • Gäst-wc. Tranebergsgatan 3A - Bjurfors
  Gäst-wc
 • Generöst ljusinsläpp. Tranebergsgatan 3A - Bjurfors
  Generöst ljusinsläpp
 • Slipade betonggolv. Tranebergsgatan 3A - Bjurfors
  Slipade betonggolv
 • Platsbyggt Himle kök. Tranebergsgatan 3A - Bjurfors
  Platsbyggt Himle kök
 • Bästa platsen..!. Tranebergsgatan 3A - Bjurfors
  Bästa platsen..!
 • Här ryms stort umgänge och många middagsgäster. Tranebergsgatan 3A - Bjurfors
  Här ryms stort umgänge och många middagsgäster
 • Med inspiration av 50-talet. Tranebergsgatan 3A - Bjurfors
  Med inspiration av 50-talet
 • Tvättstuga med groventré. Tranebergsgatan 3A - Bjurfors
  Tvättstuga med groventré
 • Sovrumsavdelning en trappa upp. Tranebergsgatan 3A - Bjurfors
  Sovrumsavdelning en trappa upp
 • Ljust med fin rymd. Tranebergsgatan 3A - Bjurfors
  Ljust med fin rymd
 • Master bedroom. Tranebergsgatan 3A - Bjurfors
  Master bedroom
 • Study. Tranebergsgatan 3A - Bjurfors
  Study
 • Sovrum med balkong. Tranebergsgatan 3A - Bjurfors
  Sovrum med balkong
 • Stort helkaklat badrum. Tranebergsgatan 3A - Bjurfors
  Stort helkaklat badrum
 • Vackra färger och mönster. Tranebergsgatan 3A - Bjurfors
  Vackra färger och mönster
 • Gott om förvaring. Tranebergsgatan 3A - Bjurfors
  Gott om förvaring
 • Tredje våning har stort tonårssrum. Tranebergsgatan 3A - Bjurfors
  Tredje våning har stort tonårssrum
 • Badrum med dusch. Tranebergsgatan 3A - Bjurfors
  Badrum med dusch
 • Sommargrönska. Tranebergsgatan 3A - Bjurfors
  Sommargrönska
 • Fastighetskarta. Tranebergsgatan 3A - Bjurfors
  Fastighetskarta

Planritning

Planlösning

Entréplan

Planlösning

Plan 2

Planlösning

Plan 3

Fakta om bostaden

Fastighetsbeteckning

Neden 6

Övriga byggnader/utrymmen

Carport, garage, förråd i separat byggnad

TV/bredband

Fiber

Inskrivna servitut och övriga gravationer

Avtalsservitut It Och Fjärrvärmeledning

Parkering

Carport och garage

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
10 950 000 kr
Rum
5
Antal sovrum
3
Max antal sovrum
4
Boarea
170 kvm*
Tomtarea
363 kvm
Biarea
40 kvm

*Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
2 ½ plan
Byggår
2010
Fasad
Tegel
Grund
Betongplatta
Stomme
Trä, stålstolpar och balkar
Uppvärmning
Fjärrvärme
Takbeklädnad
Rheinzink
Ventilation
Mekanisk frånluft med värmeåtervinning
Fönster
3-glas
Grundmur
Betongplatta på mark

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utförd
Ja
Energiklass
B
Energiförbrukning per kvm och år
63
Energideklarationsdatum
2024-03-19

Uteplats/balkong

Altan med glastak

Tomt

Vacker skyddad trädgårdstomt med fina planteringar, träd, buskar och rabatter. En skyddad oas fri från insyn.

Planbestämmelser

Ändring Av Detaljplan (2019-01-31) Stadsplan (1936-10-02)

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Last: Avtalsservitut It Och Fjärrvärmeledning, 1383IM-10/20718.1

Ekonomi

Taxeringsvärde
5 507 000 kr
Byggnadsvärde
3 763 000 kr
Fastställt
2021
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
9 525 kr

Besiktning

Besiktigad
Ja

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
4
Hushållsström
25 100 kr
Värme
11 550 kr
Renhållning
2 650 kr
Vatten/Avlopp
8 620 kr
Summa
47 920 kr
Elförbrukning
10 000 kWh/år

Driftkostnader och elförbrukning är inhämtade från säljaren och bör endast ses som en uppskattning. Kostnaden kan variera och baseras på förbrukning och avtal.

Pantbrev

Det finns 4 st pantbrev uttagna om sammanlagt 3 110 000 kr

Länkar

Om Traneberg

Att bo i Traneberg

Traneberg är ett attraktivt villaområde med villor av olika karaktär. Du har närhet till det mesta såsom centrum, sjukhuset, skolor, havet och tågstation med angränsande bussterminal.

Tågstation, med fina pendlingsmöjligheter norr och söderut, ligger mitt i stan. Här finns också en busscentral med frekvent tidtabell inom Varbergs kommun. Vill man pendla med bil är man snabbt ute på motorvägen och sen tar det ca 45 minuter till Göteborg i norr och Halmstad i söder. Cykelbanor finns i alla riktningar och avstånden är korta.

Barnomsorg för de mindre finns med val av flera förskolor. Påskbergsskolan med F-9, Mariedalsskolan samt Peder Skrivares gymnasium finns alla inom gångavstånd. Så också vårdcentral, tandläkare och BVC.

För den som tycker om att motionera finns åtskilliga möjligheter kring Traneberg. Alldeles i närheten, i Påskbergsskogen, finns ett elljusspår för den som antingen vill ta en behaglig promenad eller en stärkande löptur. För den som intresserar sig för andra sportaktiviteter finns Påskbergsvallens fotbollsanläggning i närheten. Här tränar och spelar Varbergs BOIS och GIF och här finns även friidrottsföreningens träningsarena. Under sommartid finns även Simstadion, en utomhusarena med både 50-metersbassäng och lekbassänger för de mindre.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Traneberg? Kontakta våra mäklare i Varberg. Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Tranebergsgatan 3A

Tranebergsgatan 3A

43243 Varberg

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Finansiering

Vi har ett nära partnerskap med SEB Private Banking för att ge dig det bästa affärsläget. Som Private Bankingkund hos SEB får du ett individuellt erbjudande och en personlig kontakt som ser till helheten utifrån dina finansiella behov.

Läs mer om Private Banking

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp med en boendekalkyl. När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Jag är intresserad av Tranebergsgatan 3A

Bokad visning.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Vi matchar köpare med rätt bostad

Med en bred lokal närvaro i Sverige, ett internationellt nätverk, samt ett eget register med aktiva intressenter och investerare – har vi förutsättningar att matcha rätt bostad med rätt köpare.

Anmäl intresse - Bjurfors Beyond
SE ALLA BOSTÄDER BJURFORS BEYOND
}