Hoppa till innehåll

Modern fjällgård med dramatisk panoramautsikt och tre exklusiva bostäder – högst upp i Copperhill

ÅreBjörnen, Åre

Björnen Copperhill 37

Utgångspris:
35 000 000 kr
Antal rum:
12
Boarea / Biarea:
301 kvm / 66 kvm*
Tomtarea:
1 265 kvm
Byggår:
2013

*Enligt uppmätning
Ytan omfattar 3 bostäder, varmgaraget som är 43m² tillkommer utöver angiven yta.

Modern fjällgård med dramatisk panoramautsikt och tre exklusiva bostäder – högst upp i Copperhill

Bjurfors Beyond presenterar spektakulär panoramautsikt och totalt 410 kvm i två vackra hus skapade för den stora släktens aktiva liv.

Beskrivning

Copperhillvägen snirklar sig som en serpentin uppåt mot en av Björnens högsta punkter. Snötyngda granar skymtar till på ena sidan och västerut öppnar sig den spektakulära utsikten ner mot Åresjön och ut över fjällmassivet. Allra högst upp, lite nedanför Copperhill Mountain Lodge, ligger detta fantastiska fjällhem. Liften stannar cirka 200 meter bort, för en snudd på optimal ski in/ski out.

Mot entrésidan är formspråket slutet med enstaka småspröjsade fönster. Läget, ett stycke ner på kanten av den branta sluttningen, ger ytterligare privat karaktär. Mellan de två byggnaderna skymtar den milsvida utsikten. På andra sidan vänder husen den stora terrassen och de närmast heltäckande glaspartierna mot den skyhöga och fria panoramautsikten mot Åreskutan och alla ljusen nere i dalen längs Åresjön.

Huvudbyggnaden byggdes 2013 och är om 173 kvm. Stilen är traditionellt nordiskt i två etage och bostadens designlinje kännetecknas av rena naturmaterial och platsbyggda lösningar i en sober ton. När det andra huset byggdes 2020 följdes designlinjen upp i de två nya lägenheterna. Resultatet blev en unik och charmig gårdsmiljö med mycket privat och skyddad atmosfär, samt tre sammanhållna bostäder med plats för flera stora familjer och uthyrning.

Ner i minsta detalj skräddarsydda för ett aktivt liv året runt, med allt från vintersport till jakt, vandring och fiske. Husen har totalt upp till 10 sovrum, sju badrum (fem av dem en suite med sovrum), sällskapsytor i öppen planlösning, fyra eldstäder, två femstjärniga bastuanläggningar, platsbyggd förvaring, platsbyggda möbler, dubbelgarage, bubbelpool, stora terrassytor, två balkonger, bra skidförråd mm. Läget, högst upp i exklusiva Copperhill, talar sitt tydliga språk.

Interiör

ENTRÉHALL
Huvudbyggnadens entré finns ett halvetage ner. Huset ljust laserade träväggar presenterar sig tillsammans med platsbyggd förvaring och snickerier i sobert grått. In till höger i vinkel finns ett kapprum där kvällens gäster kan hänga ytterkläderna. Det finns också ett gäst-badrum med formren handfatskommod, dusch och wc.

SÄLLSKAPSYTOR
Några steg in i huset stannar nog de flesta gäster till i ren häpnad. Det smått unika och mycket höga läget blir uppenbart. Sällskapsytorna ligger ett halvetage ner och rakt fram reser sig närmast heltäckande glaspartier med spröjsade överfönster. Den skyhöga och fria panoramautsikten över dalen ner till sjön är snudd på sensationell.

I sällskapsytorna är takhöjden imponerande och känslan av stora och ljusa rumsvolymer är omedelbar. Ljuset faller in från tre väderstreck och de laserade träväggarna får sällskap av den trappstensformade murstockens vitputsade yta. Här kan familjen samlas framför den knastrande björkvedens lågor.

MATSAL & KÖK
Uppe till vänster om trappan ligger kök och matrum i öppen planlösning. Framme vid fönsterpartierna finns en rymlig matsalsdel.
En klassisk svart smideskamin skapar extra varm atmosfär när frukosten dukas upp på köksön med barhäng. Köket är fullt utrustat med helintegrerade vitvaror och inslag av rostfritt.

TERRASS
En glasdörr leder ut till en uteplats under tak där maten fräser på gasolgrillen en varm sommarkväll. Till vänster ligger så den stora och höga terrassen inramad av träräcken. I vinkeln mellan de två byggnaderna bildas här en upphöjd och skyddad platå med svårslagen utsikt och en härlig gårdsmiljö. När elden brinner i den runda eldstaden i sten och smide, och Spotify-listan startas, är kvällens after-ski snabbt igång. Vid klart väder skymtar Sylarna vid horisonten.

LOUNGE
I andra änden av den inre hallen finns platsbyggda bokhyllor och bakom en spegeldörr med klarglas ligger husets mysiga lounge. Ljuset faller in från tre håll och här finns plats för fredagsmys och tevespel.

BADRUM & BASTU
Loungen fungerar även som relax till planets sobra badrum med granitkeramik och inslag av mosaik. Här finns duschalkov med dubbla duschar samt en platsbyggd träbänk för avklädning. En glasdörr leder in till bastun med svårslagen utsikt. Ute på altanen stiger ångan från bubbelpoolen mot den stjärnklara himlen.

TVÄTTSTUGA
Från loungen kommer du även in i husets tvättstuga med grafitgrå klinker, arbetsytor, vask, maskiner, förvaring och teknik.

ÖVRE HALL
En rustik trätrappa leder upp till en övre hall där husets signaturgolv kommer igen. Den fria utsikten öppnar sig igen, via tre fönsterpartier. Här uppe finns tre sovrum och två badrum.

BADRUM
Till vänster finns det första badrummet med vitt kakel och granitkeramik och mosaik på golvet. Här finns handfatskommod, dusch bakom glasväggar samt wc.

SOVRUM
Intill badrummet ligger ett sovrum med träväggar, signaturgolvet samt platsbyggd inredning i husets traditionella ton. Här finns dubbelsäng, spegelgarderober, bokhyllor samt två separata loftsängar.

SOVRUM
I fil ligger ytterligare ett sovrum i samma stil, med två platsbyggda våningssängar samt garderober. Båda dessa rum vetter mot entrésidan.

MASTER BEDROOM
I andra änden av hallen ligger ett stort och ljust master bedroom en suite med badrum. Två småspröjsade fönster öppnar utsikten mot Åreskutan. Inramningen är densamma med platsbyggda garderober. En varm dag kan hörnbalkongens glasdörr stå på glänt ut till sommarnattens ljud och dofter.

BADRUM
Svitens badrum har utsikt och ljus från två håll. Här finns designlinjens golv, vitt väggkakel, fristående badkar, formren handfatskommod, wc samt dusch bakom glasväggar.

ENTRÉHALL LÄGENHET 1
Det andra huset ligger i vinkel och går i samma traditionella stil. Entrédörren till den övre av de två kompletta lägenheterna ligger i gaveln. Härinne möter samma grå ton, samma inredning och i stort samma rena material. Här finns rymlig platsbyggd förvaring för familjens utrustning, bland annat pjäxtork i vitmetall. Ett torkskåp finns lägligt till höger om dörren. Den höga utsikten över dalgången skymtar redan bortom en inre hall där spegeldörrarna radar upp sig.

SOVRUM
Sovrum med platsbyggd dubbelsäng och förvaring samt en mysig loftsäng. Husens ekgolv kommer igen precis som det spröjsade fönstret.

BADRUM
En suite, bakom en spegeldörr, ligger ett mycket smakfullt badrum med marmorerad granitkeramik på väggar och golvvärme. Inredningen går i en ljus ton av ek med inslag av svarta detaljer. Här finns handfatskommod, förvaring, wc, spegelskåp och dusch bakom väggar i industriglas. Härinne finns även arbetsyta samt tvättmaskin och torktumlare.

SOVRUM
I fil, också det en suite med badrummet, ligger nästa sovrum med samma platsbyggda dubbelsäng med en loftsäng ovanför. Dörren leder ut till den inre hallen med stora skjutdörrsgarderober med träfronter.

GÄST-BADRUM
I hallen ligger också ett gästbadrum med samma inredning i ljus ek och svarta inslag. Här finns handfatskommod, vägghängd wc och dusch bakom glasväggar.

SOVRUM
I fil ligger ett mindre sovrum. Här finns en platsbyggd våningssäng som tonåringarna snabbt lägger beslag på.

SÄLLSKAPSYTOR
I slutet av den inre hallen överraskar så lägenheten med spektakulär utsikt och magnifika sällskapsytor i öppen planlösning med kök. Rumsvolymen är imponerande tack vare att taket löper upp till sadeltakets höga nock. Totalt åtta höga glaspartier med spröjsade överfönster öppnar för panoramautsikten och ljus i två väderstreck. Till höger finns en platsbyggd hörnsoffa framför en modernistiskt stilren öppen spis i designbetong och svart smide.
Atmosfären när björkveden knastrar är svårslagen. Vid glaspartierna ut mot sluttningen finns ett långbord.

KÖK
Till vänster ligger det formrena och tidlöst vackra köket med trärena, släta fronter och sparsmakade beslag och detaljer i svart. Arbetsytorna är i bigad, patinerad plåt och inredningen har inslag av vitrin. Vitvarorna är helintegrerade och den svarta spiskåpan i plåt fångar upp arbetsytornas intryck.
Bilden kompletteras av blandarens danska design i svart och det låga glaspartiet över diskhon.

VINDSLOFT
En trappa från köket leder upp till våningens andra etage med öppet upp till nock och svagt sluttande paneltak. Ekgolvet går igen och häruppe finns låga platsbyggda dubbelsängar.

ENTRÉHALL LÄGENHET 2
Mellan byggnaderna leder trätrappor ner till en liten, trekantig innergård vid den nedre lägenhetens entrédörrar med stiltrogna glaspartier. Miljön är mycket speciell här nere, mellan den höga brädfasaden på ena sidan och huvudbyggnadens vackert travade stengrund. Den luftiga entréhallen tar emot med samma platsbyggda inredning, trärena skjutdörrsgarderober och samma material. Även här finns torkskåp och pjäxtork.

SOVRUM
Rakt fram ligger det första sovrummet med dubbelsäng och sovloft och egen dörr in till badrummet, material och snickerier är identiska med den övre lägenheten.

BADRUM
Även badrummet är identiskt med förvaring, duschalkov, wc, handfatskommod, arbetsyta och maskiner.

SOVRUM
Även nästa sovrum, också det en suite med badrummet, har platsbyggd dubbelsäng och loftsäng med samma traditionella utformning.

SOVRUM
Längst ner i hallen ligger ett mindre sovrum med våningssäng.

BADRUM
Även lägenhetens andra badrum går i samma stil med dusch, handfatskommod och wc.

SÄLLSKAPSYTOR
Ett halvetage ner till höger från hallen ligger sällskapsytorna i öppen planlösning med köket. Taket är högt och ljuset faller in från totalt nio glaspartier. Utformningen och inredningen är helt identisk med den övre våningen. Här finns kök i samma stil, platsbyggd soffa, matsalsplats och öppen spis.

BASTU & RELAX
Några steg ner från entrén mellan husen, belägen under huvudbyggnadens terrass, ligger en femstjärnig bastuanläggning med ljus från tre håll och stora, småspröjsade glaspartier mot utsikten. Till höger finns en stor relax med väggfasta bänkar och pentry i ljus ek. Väggar och golv har granitkeramiken precis som duschalkoven. Längst in ligger den stora bastun med utsikt ner över dalen och ut över fjällmassivet.
Atmosfären är magisk under en stjärnklar natthimmel och via en glasdörr kan den modige ta ett språng rakt ut i snön.

DUBBELGARAGE
Ett fjällboende är inte komplett utan ett varmgarage, här finns ett dubbelgarage på ca 43m² med två fjärrstyra portar, det gör livet på fjället bekvämare då man har plats för både sin bil och skoter som är varm och på gott humör när man väljer att ta sig en sväng, det finns också några utvändiga förråd för skidor mellan garaget och byggnad 2.

Ansvarig mäklare

Bilder

 • Vardagsrum. Björnen Copperhill 37 - Bjurfors
  Vardagsrum
 • Interiörbild. Björnen Copperhill 37 - Bjurfors
 • Kök. Björnen Copperhill 37 - Bjurfors
  Kök
 • Kök och bardisk. Björnen Copperhill 37 - Bjurfors
  Kök och bardisk
 • Matplats. Björnen Copperhill 37 - Bjurfors
  Matplats
 • Matplats med fjällen i bakgrunden. Björnen Copperhill 37 - Bjurfors
  Matplats med fjällen i bakgrunden
 • Entré. Björnen Copperhill 37 - Bjurfors
  Entré
 • Klädförvaring entré. Björnen Copperhill 37 - Bjurfors
  Klädförvaring entré
 • Interiörbild. Björnen Copperhill 37 - Bjurfors
 • Relax. Björnen Copperhill 37 - Bjurfors
  Relax
 • Bastu med duschar. Björnen Copperhill 37 - Bjurfors
  Bastu med duschar
 • Master bedroom. Björnen Copperhill 37 - Bjurfors
  Master bedroom
 • Badrum Master bedroom. Björnen Copperhill 37 - Bjurfors
  Badrum Master bedroom
 • Sovrum. Björnen Copperhill 37 - Bjurfors
  Sovrum
 • Badrum. Björnen Copperhill 37 - Bjurfors
  Badrum
 • Sovrum. Björnen Copperhill 37 - Bjurfors
  Sovrum
 • Praktiskt och spännande våningssäng. Björnen Copperhill 37 - Bjurfors
  Praktiskt och spännande våningssäng
 • Vardagsrum kök. Björnen Copperhill 37 - Bjurfors
  Vardagsrum kök
 • Ingen plats för tavlor men behövs det ?. Björnen Copperhill 37 - Bjurfors
  Ingen plats för tavlor men behövs det ?
 • Vardagsrum. Björnen Copperhill 37 - Bjurfors
  Vardagsrum
 • Kök och matplats. Björnen Copperhill 37 - Bjurfors
  Kök och matplats
 • Interiörbild. Björnen Copperhill 37 - Bjurfors
 • Interiörbild. Björnen Copperhill 37 - Bjurfors
 • Sovrum 1. Björnen Copperhill 37 - Bjurfors
  Sovrum 1
 • Badrum 1. Björnen Copperhill 37 - Bjurfors
  Badrum 1
 • Interiörbild. Björnen Copperhill 37 - Bjurfors
 • Entré med förvaring. Björnen Copperhill 37 - Bjurfors
  Entré med förvaring
 • Badrum 2. Björnen Copperhill 37 - Bjurfors
  Badrum 2
 • Sovloft. Björnen Copperhill 37 - Bjurfors
  Sovloft

Planritning

Planlösning

Huvudbyggnad entréplan

Planlösning

Huvudbyggnad övervåning

Planlösning

Byggnad 2, övervåning och garage

Planlösning

Byggnad 2, loft övervåning

Planlösning

Byggnad 2, nedervåning och bastuanläggning

Fakta om bostaden

Fastighetsbeteckning

Hårbörsta 2:115

Tomt

Tomtarea 1 265 m² (friköpt).

Planbestämmelser

Ändring Av Detaljplan (2006-06-15) Detaljplan (2005-04-13)

Parkering

Plats för ytterligare 3-4 bilar utvändigt.

Vägbeskrivning

Sväng av E14 mot Årebjörnens centrum, ta höger på Björnenvägen och följ den tills ni kommer hela vägen upp till Copperhill Hotell, Copperhill 37 är sista huset på vänster sida.

Ekonomi

Taxeringsvärde
7 019 000 kr
Byggnadsvärde
4 245 000 kr
Fastställt
2021
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd

Besiktning

Besiktigad
Ja

Driftskostnad (per år)

Värme
96 000 kr
Försäkring
16 000 kr
Samfällighetsavgift
38 000 kr
Övrigt
12 000 kr
Summa
162 000 kr
Elförbrukning
44 500 kWh/år

Samfälligheten omfattar Vatten/Avlopp, Sophantering, Väg & Snöröjning
Övrigt avser Fiber med Telia som leverantör.
Energiförbrukningen är låga 44.500 kW/år

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Övriga byggnader/utrymmen

Garage och Bastuanläggning

TV/bredband

Telia fiber

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Åre Åre-Svedje GA:6 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Åre Åre-Svedje GA:9 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Radio- TV och/eller tele, Elledning och/eller belysning, Grönområden, Garage och/eller parkering, Kvartersanläggning

Övrigt

Fastigheten ligger för närvarande på uthyrning via Åre Valley Lodges www.arevalleylodges.se och marknadsförs under namnet Kopparvillan 37, 37B & 37C

FASTIGHETEN SÄLJES SOM AKTIEBOLAG
Möbler och inventarier ingår i köpet med reservation för personliga saker. Tillträde enligt överenskommelse.

Information

Typ
Fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
35 000 000 kr
Rum
12
Antal sovrum
9
Max antal sovrum
10
Boarea
301 kvm*
Tomtarea
1 265 kvm
Biarea
66 kvm

*Enligt uppmätning
Ytan omfattar 3 bostäder, varmgaraget som är 43m² tillkommer utöver angiven yta.

Byggnadssätt

Byggår
2013*
Fasad
Trä
Grund
Betongplatta
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Bergvärme via vattenburen golvvärme
Takbeklädnad
Plåt
Utvändigt plåtarbete
Målad plåt
Fönster
3-glas
Grundmur
Gjuten

*2013 & 2020/-21

Pantbrev

Det finns 9 st pantbrev uttagna om sammanlagt 12 895 000 kr

Länkar

Om ÅreBjörnen

Att bo i ÅreBjörnen

Populärt familjeområde ca 6 km nordost om Åre. Här finns allt för en lyckad vintersemester oavsett om man är barn eller vuxen. Både backar, liftar och restauranger ligger på bekvämt avstånd från dörren. Från ÅreBjörnen tar man sig lätt till Åre via liftsystemet eller skidbussar som går dagligen.

Köpa, sälja eller värdera bostad i ÅreBjörnen? Kontakta våra mäklare i Åre! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Björnen Copperhill 37

Björnen Copperhill 37

83797 Åre

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Finansiering

Vi har ett nära partnerskap med SEB Private Banking för att ge dig det bästa affärsläget. Som Private Bankingkund hos SEB får du ett individuellt erbjudande och en personlig kontakt som ser till helheten utifrån dina finansiella behov.

Läs mer om Private Banking

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp med en boendekalkyl. När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Jag är intresserad av Björnen Copperhill 37

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Vi matchar köpare med rätt bostad

Med en bred lokal närvaro i Sverige, ett internationellt nätverk, samt ett eget register med aktiva intressenter och investerare – har vi förutsättningar att matcha rätt bostad med rätt köpare.

Anmäl intresse - Bjurfors Beyond
SE ALLA BOSTÄDER BJURFORS BEYOND
}