Hoppa till innehåll

Bymarkens prästgård, en unik upplevelse som både förför och berör.

Bymarken, Jönköping

Väpnargatan 1

Pris:
7 995 000 kr
Antal rum:
7
Boarea / Biarea:
246 kvm / 134 kvm*
Tomtarea:
882 kvm
Byggår:
1931

*Areauppgifter enligt uppmätning av Enspecta.

Bymarkens prästgård, en unik upplevelse som både förför och berör.

På berget ovanför Hallmansvägen blickar huset ut över stad och sjö. Pampigt är en underdrift, vackert är en sanning. Väpnargatan 1, en unik fastighet.

Beskrivning

Prästgården på Väpnargatan 1, låter det bra? Det är det. En fastighet många känner till och ännu fler har sett när dom åkt förbi nere på Hallmansvägen. En vacker fastighet som i många år stått hem för de präster som haft Bymarkskyrkan som sin arbetsplats. Huset uppfördes på 30-talet och påminner väldigt mycket om en herrgård någonstans ute på landet. Den största skillnaden är att den inte är lantligt belägen, den är placerad på berget på Bymarken och försedd med en helt underbar utsikt över såväl sjö som stad. Den har ett centralt läge och en aura kring sig som väldigt få fastigheter kan mäta sig med.

Det här är en fastighet som verkligen har allt. Belägenheten är oslagbar med korta avstånd till allt som Jönköping har att erbjuda. Stadsparken inbjuder till avkopplande promenader och rekreation medan Dunkehallaravinen lockar med spännande upptäcksfärder. För de små i familjen finns flera lekplatser att välja mellan och om du längtar efter stadens puls tar det bara femton minuter att promenera till de centrala delarna.
Skolor och förskolor ligger inom bekvämt avstånd och om du vill låta bilen stå kan du enkelt ta stadsbussen som stannar precis nedanför gatan. Det här är verkligen platsen där allt är nära till hands.

Söker du något alldeles unikt och samtidigt kan tänka dig att förvalta, förändra och prägla ditt nya hem? Är svaret ja så är den här fastigheten definitivt något för dig.

Interiör

Vacker fiskbensparkett, plankgolv, klassiska bröstpaneler, skjutdörrar och stora sällskapsytor där ljuset tillåts flöda in från fönster i alla väderstreck. Entréplanet är vackert, socialt och samtidigt pampigt. Både representativt och ombonad på en och samma gång. Entréplanet är försett med två bra rum som lika gärna kan nyttjas som kontor och allrum som sovrum. Det finns ett härligt vardagsrum vägg i vägg med en matsal, även här kan rummen döpas om efter eget tycke och smak. Entréplanet är även utrustat med ett stort arbetskök med plats för såväl flera kockar som kastruller grytor och annat man vill stuva undan.

En trappa upp finns två till tre sovrum. Rummet i mitten kan man i stället med fördel använda som ett allrum eller lekrum om man vill. Ett lekrum som då får en av stans finaste utsikter men det kan det vara värt. Här finns även ett badrum med badkar och mängder med förvaringsmöjlighet i kattvindar och förråd.

Ansvarig mäklare

Film

Väpnargatan 1

Bilder

Planritning

Planlösning
Planlösning

Fakta om bostaden

Fastighetsbeteckning

Resedan 1

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Pris
7 995 000 kr
Rum
7
Antal sovrum
4
Max antal sovrum
5
Boarea
246 kvm*
Tomtarea
882 kvm
Biarea
134 kvm

*Areauppgifter enligt uppmätning av Enspecta.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 ½ plan med källare
Byggår
1931
Fasad
Puts
Grund
Källare
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Bergvärme
Takbeklädnad
Betongpannor
Ventilation
Självdrag
Fönster
Tvåglas

Svenska Kyrkan, som är säljare av fastigheten, godkänner byggnation av Carport eller garage närmare än 4,5 meter från sin tomtgräns.

Ombyggnad, Renoveringar

2012 - Dränering

Besiktning

Besiktigad
Ja

Uteplats/balkong

På fastighetens södra sida finns gräsytor och möjlighet till uteplats. Det finns även två balkonger och dessutom möjlighet att höja tomten mot Vättern för att på så sätt få större gräsyta även där.

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Planbestämmelser

Stadsplan (1948-05-21)

Parkering

Biluppställningsplats finns i anslutning till huset.

Ekonomi

Taxeringsvärde
4 372 000 kr
Byggnadsvärde
2 628 000 kr
Fastställt
2021
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
9 525 kr

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
5
Försäkring
6 500 kr
Renhållning
3 200 kr
Vatten/Avlopp
5 832 kr
Summa
15 532 kr
Elförbrukning
20 232 kWh/år

Fastigheten förbrukade 20 232 kWh under 2023. Då ingår såväl värme som hushållsel. Kostnaden redovisas inte då den beror helt på vilket abonnemang som fastighetsägaren har.

Energideklaration

Utförd
Ja
Energiklass
D
Energiförbrukning per kvm och år
72
Energideklarationsdatum
2020-01-09

Om Bymarken

Att bo på Bymarken

Vackert och centralt beläget nordväst om Jönköpings stadskärna hittar man det klassiska området Bymarken.
Ett villaområde med direkt närhet till city som framför allt är känt för sin fantastiska Vätterutsikt och sina ståtliga kåkar. Det här är ett område som i alla tider varit ett av Jönköpings mest attraktiva att bosätta sig på. En vacker promenadväg längs med vätterstranden tar dig in till Jönköpings centrum och bussförbindelserna är utmärkta.

På bekvämt avstånd (i närområdet) finns skolor och förskolor.
Behöver du handla finns här en fräsch Coop butik, blombutik när du vill göra någon glad och bageri när det är fikapaus.

Köpa, sälja eller värdera bostad på Bymarken? Kontakta Bjurfors mäklare i Jönköping! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Väpnargatan 1

Väpnargatan 1

55448 Jönköping

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Finansiering

Vi har ett nära partnerskap med SEB Private Banking för att ge dig det bästa affärsläget. Som Private Bankingkund hos SEB får du ett individuellt erbjudande och en personlig kontakt som ser till helheten utifrån dina finansiella behov.

Läs mer om Private Banking

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp med en boendekalkyl. När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Jag är intresserad av Väpnargatan 1

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Vi matchar köpare med rätt bostad

Med en bred lokal närvaro i Sverige, ett internationellt nätverk, samt ett eget register med aktiva intressenter och investerare – har vi förutsättningar att matcha rätt bostad med rätt köpare.

Anmäl intresse - Bjurfors Beyond
SE ALLA BOSTÄDER BJURFORS BEYOND